Objave: 120
Teme: 31
Ocena:
0
v peči vre se preden se pretočna črpalka vklopi pri 68 stopinjah.to se dogaja samo pri zagonu peči pol je v redu.očitno se termostat počasneje segreva kot samo dno peči.termostat sem preveril in je lepo v svojem ležišču
v peči ni zraka saj se prezračuje sama ker ima izhod vroče vode na vrhu.zrak gre pa v radiatorje kjer jih sam po potrebi prezračim
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni vsi skupaj
Komar6, pojav vretja v tvoji peči je ob zagonu povsem normalen.
Sam imam enako peč, le 20kW verzijo. Ko jo zakurim, mi še preden se vklopi črpalka začne v peči šumeti in se ustvarjati zrak. Po mojih opažanjih se na določenih mestih kotel pregreva in tam ustvarja nekaj pare.
Problem imam sam rešen tako, da imam termostat na dimovodni cevi in mi le ta vklopi črpalko takoj, ko temperatura dimne cevi doseže cca 100-110 C.
Voda se tako v peči meša in ne prihaja več do uparevanja.
Predvidevam, da imaš dvig povratka narejen. Sam imam esbe ventil s 60 C patrono.
LP
Objave: 126
Ocena:
0
Zdaj pa ne razumem zakaj bi se v peci ustvarjal zrak , ce pa mora biti v peci samo voda in pri 60-70 stopinjah voda ne vre pa sumi tudi ne razen ce je v peci luft.
Objave: 425
Teme: 22
Ocena:
1
Malo pokontroliraj kako imaš zvezano peč. Edina logična razlaga je da imaš v peči na vrhu zrak kar je posledica da je predtok priklučen pod zgornjim nivojem vode v peči. Lahko je tudi tako a potem mora biti na vrhu peči narejeno odzračevanje. Ne poznam dovolj te peči da bi vedel kako je narejena sklepam iz ene stare zgodbe proizvajalca ki je naredil serijo peči in priključek za predtok postavil prenizko. V tistih časih so bili monterji starega kova in res mojstri ter so enostavno na vrhu peči zvrtali luknjo privarili kos cevi in naredili odzračevanje.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Kotel ima na vrhu izhod vroče vode in ni mogoče da je notri zrak, daj kakšno sliko .Imam enak kotel pa še ni zavrel pri 50sC.
Objave: 126
Ocena:
0
Moj kotel tudi, pa obvezno namontiran zracnik