Objave: 97
Teme: 9
Ocena:
0
Vsi ki že imate postavljene TČ zrak/voda!
Zanimajo me vaše izkušnje z glasnostjo delovanja.
Hvala!
ENjoY!
Gradnja hiše - totalno nora, a nikakor neumna odločitev
Objave: 293
Teme: 0
Ocena:
0
Za sanitarno vodo ali za ogrevanje?
Mi jo imamo za sanitarno vodo... če si v bližini je precej hrupna. Če bi imel v sosednjem prostoru spalnico, dnevno, ... bi bila verjetno moteča, pri zvočno slabo izolirani steni. Imamo jo v kleti, tako da jo v pritličje ni slišati.
Objave: 81
Teme: 1
Ocena:
0
Moj zunanji izmenjevalec je precej tišji od sosedove klime.
Kompresor je namreč na podstrešju, zunaj je samo ventilator. Kompresor je slišati iz podstrešja v nadstropje kot bi delal hladilnik. Nimam pa zvočno izoliranega tlaka na podstrešju... zato je morda zvečer nekoliko slišati brnenje,..vendar moraš res poslušati, da slišiš.
Objave: 97
Teme: 9
Ocena:
0
Še dodaten info!
Milsil sem na TČ zrak/voda, za ogrevanje, zunanja kompaktna postavitev, ali glasnost ventilatorjev pri split izvedbi.
Hvala!
ENjoY!
Gradnja hiše - totalno nora, a nikakor neumna odločitev
Objave: 333
Teme: 22
Ocena:
0
Se pridružujem vprašanju. Namreč prav morebitna glasnost delovanja me najbolj odvrača od namena, da bi uporabil TČ zrak/voda za ogrevanje.
lesar2, če prav razumem pri split varianti TČ zunanji del potem sploh ni tako glasen? Katero TČ pa imaš - firma?
Notranji del pa je očitno precej glasnejši...
Objave: 81
Teme: 1
Ocena:
0
Oba dela posebej (če ne seštevam hrupa) sta tišja od sosedove klime (kjer je kompresor zunaj).
Notranja deluje nekoliko glasneje kot hladilnik zunanja pa je slišati samo pihanje ventilatorja (pač zunaj je samo ventilator).
Imam od TErmotehnike iz Braslovč!
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
poglej še semle, ko sem o tem postavil zelo podobno vprašanje:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.podsvojostreho.net/viewtopic.php?t=5426&postdays=0&postorder=asc&start=15">http://www.podsvojostreho.net/viewtopic ... c&start=15</a><!-- m -->
lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Glasnost naprave je odvisna predvsem od oblike ventilatorjev in tipa kompresorja. Sodobne naprave s scroll kompresorji in posebnimi ventilatorji z bunkicami so po glasnosti primerljive z običajnimi klima napravami split izvedbe ali pa tudi tišje