PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dobra TČ 2015 zrak/voda za radiatorsko/talno ogrevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V tvojem zapisu ni nobenega odgovora temveč nadaljno sprenevedanje.

Vprašanje zate in tebi podobne, kakšno odgovornost prevzemate z svojimi nasveti? Kako boš reagiral v primeru okvare svoje naprave zaradi slabe" hidravlike"? Bo tvoj izgovor, kot večine drugih nisem vedel niso mi povedali ...?
Frenk: Fujitsu Waterstage 11HP. Zunanja originalna, notranja (izmenjevalec, OC, skatla za elektroniko...) izdelana v samogradnji, vsa krmilna elektronika je prav tako originalna. Web vmesnik originalen Siemensov. Vse navedeno plus priklop na obstojeco centralno in bojler: 5400€. Bojler (300l) imam ze od prej. Ker so vse kljucne komponente originalne jih zna vsak Fujitsu monter locirat in zamenjat (velja za notranjo). Zaenkrat brez ene same pripombe, razen na 2 radiatorja, ki mi kvarita sistem (sta premajhna in mora biti nastavljen l visji min. vtok (35), da je v salonu toplo). Drugo zaenkrat stima.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Ce leti name je tako, da tudi sam v primeru, ce mi sistem ne bi 'spilal' ne bi mogel nic oporekati nikomur. Sem se pa zato dobro pozanimal pred investicijo in ogledal delovanje v podobnih objektih. Drugace pa: smo na forumu, upam da razumes kaj to pomeni. Mislim, da je vsem ki sprasujejo to jasno in zelijo prave up. informacije. Reklamnih prospektov imajo povsod dosti, na njih je itak vsak produkt idealen? Zelis se kaj?

Sem pa maloprej na hitro pogledal org. navodila za mojo (imam pdf na gsm-u) in ne najdem zahteve po zalogovniku. Torej Fujitsu ne ve, kaj je dobro za njihov produkt?

Merlin1 Napisal:V tvojem zapisu ni nobenega odgovora temveč nadaljno sprenevedanje.

Vprašanje zate in tebi podobne, kakšno odgovornost prevzemate z svojimi nasveti? Kako boš reagiral v primeru okvare svoje naprave zaradi slabe" hidravlike"? Bo tvoj izgovor, kot večine drugih nisem vedel niso mi povedali ...?
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Vsekakor razlogi oz. opažanja, k jih je navedel Labelsm so smiselni za vgradnjo zalogovnika, vendar le tako kot je navedel Alan, da deluje kot vztrajnik. Se pravi zagotavlja dovolj veliko količino energije za defroste, mogoče celo v času ogrevanja sanitarne vode. Toda, treba se je vprašat, glede na št. defrostov v celotni sezoni, koliko je to smiselno. Uporabljat zalogovnik za to, da bo zmanjšal št. vklopov in bo celoten sistem deloval kot on-off sistem, potem izniči vlogo inverterja.
Drugih argumentov, ki so žal zaviti v meglo ne poznamo in bi bili zelo veseli, če bi jih kdo jasno in razumljivo predstavil.
Mislim, da se nobeden od uporabnikov tukaj ne dela pametnega, večina podaja svoja lastna spoznanja in jih deli z ostalimi uporabniki. Stroka pa nas naj tukaj opomni, popravi in ustrezno poduči, samo, da bo pri tem kaj oprejemljivega.
Govorimo o tem, da kurilnica s TČ v nobenem primeru ni poceni investicija. Če gledamo malce na daljši rok se varčevanje pri investiciji vedno maščuje v obliki neoptimalnega delovanja in posledično krajše življenske dobe. Ni problem naredit komplet za zelo nizko ceno z uporabljenimi cenenimi materiali in izpuščanjem ne nujno potrebnih ali komponent slabe kvalitete.
V takem primeru je bolje investirat v poceni kitajsko TČ, bo manj škode in nihče se ne bo sekiral, če sistem ne bo deloval optimalno, saj je bila investicija nizka.
Kolikor denarja toliko muzike, velja in bo veljalo dokler se bo zemlja vrtela.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Torej sassapo pričakujem vašo ponudbo za dober, zanesljiv sistem. Menda sva tudi po telefonu pred parimi dnevi govorila. Ker bomo vzeli eco kredite na več let, smo pripravljeni plačat tudi več, samo da bo narejeno tako kot je treba, magari tudi z zalogovnikom pri meni!

Kot sem že prej rekel: ni pravilo, da se bova (bomo) odločili za najcenejšega!

LP vsem
Daikin HT ogreva pri meni četrto leto.

Poleg tega pa imam nekaj malega izkušenj pri:
DHT pri uporabniku H,
DHT pri uporabniku K,
DHT pri uporabniku B,
DHT pri uporabniku M,
DHT pri uporabniku K,
DHT pri uporabniku K,
DHT pri uporabniku L,
DHT pri uporabniku B,
DLT pri uporabniku K,
Estia pri uporabniku G,
Vsi našteti so bili najmanj enkrat na ogledu pri meni, vsem tem sem računal eventuelne prihranke ipd pri vseh naštetih sem bil pred montažo ter med ali po montaži. Skoraj pri vseh sem skupaj z lastniki preventivno pucal magnetne in mrežica filtre, na prošnjo pregledoval in razlagal nastavitve, ponekje tudi nastavljal urnike na željo, odpravljal nepotrebna nočna nočna znižanja T ogrevalne vode, antibakterijske režime delovanja ali svetoval po izpadu elektrike ipd.
Prav vsem sem posebej poudarjal, da je nujno, da je vedno vsaj polovica radiatorjev/vej pretočnih itd. Marsikomu sem svetoval ali celo pisal vlogo za sprembo dobavitelja el. ipd
Prav za vsakega od teh vem njihove porabe, če ne sprotne mesečne, pa letne ter približne prejšnje porabe kurilnega olja, drv in vse je v moji xls evidenci.

Vseh tistih, ki so me kakorkoli kontaktirali, eni so celo bili pri meni, pa sam nisem bil pri njih -nisem naštel, jih je pa veliko več kot zgoraj naštetih.

Pa še moji subjektivni zaključki:
Od zgoraj naštetih ima samo B zalogovnik ter dodatne 3 OČ itd, vsi drugi so na radiatorjih in so brez zalogovnika.
In ravno uporabnik B s porabo proti drugim primerjalno izskače, glede na prejšnjo porabo s kurilcem, čeprav je ogreval s starejšo pečjo, kot sem jo imel sam.

Prav vsem (seveda tudi tistim, ki so brez zalogovnika) sistemi delujejo BP.
Pri nobenem ni bilo mrzlo, kljub novoletnemu mrazu in letni račun za elektriko se je povečal povprečno za okoli 500€. Povprečna poraba kurilca prej, pa je bila v povprečju prek 2.500 litrov.
To so moji privatni podatki z inverter klima-TČ -ni jih potrebno upoštevat :wink:

Porabe 'prave on/off T.at..k , od kolega pa ne morem več izvedeti.
Najnbrž so bila njegova pričakovanja veliko večja, kot se je v praksi izkazalo.
Sam menim, da je pričakoval, da bo s pravo renomirano ON/OFF in zalogovnikom pa še na talnem primerjalno prihranil velko več, kot mi na 'klima-TČ'-jkah, pa temu očitno ni tako -ali pač mi klimaTČ-jaši vsi lažemo :roll:

Ponavljam, da sem samo uporabnik ogrevalne TČ.
Večino znanja/informacij sem pobral s tega foruma, vse v zvezi s TČ me zanima, rad opazujem, se učim, poslušam -tudi kritiko in se pustim podučiti. Ker pa želim priti vsaki stvari do dna, vsak poduk premeljem z vseh možnih strani.
Da je pri inverterju na radiatorjih potreben zalogovnik, me ne bo nihče prepričal, ker ogrevanje lepo deluje tudi brez. Morda je lahko v neki situaciji nujen, sam ga tudi pri B-uporabniku ne bi dal oz bi vse drugače izvedel. Kako bi potem delalo, pa žal ne vemo. Vem pa to, da lepo in relativno šparovno deluje pri ostalih 10 uporabnikih.

Stroka pa večinoma še vedno trdi, da TČ ZV in radiatorji ne gredo skupaj :mrgreen:
Poldee Napisal:Ce leti name je tako, da tudi sam v primeru, ce mi sistem ne bi 'spilal' ne bi mogel nic oporekati nikomur. Sem se pa zato dobro pozanimal pred investicijo in ogledal delovanje v podobnih objektih. Drugace pa: smo na forumu, upam da razumes kaj to pomeni. Mislim, da je vsem ki sprasujejo to jasno in zelijo prave up. informacije. Reklamnih prospektov imajo povsod dosti, na njih je itak vsak produkt idealen? Zelis se kaj?

Sem pa maloprej na hitro pogledal org. navodila za mojo (imam pdf na gsm-u) in ne najdem zahteve po zalogovniku. Torej Fujitsu ne ve, kaj je dobro za njihov produkt?
Fujitsu že dobro ve. Samo spregledal si minimalne zahteve. Da tem zadostiš je potrebna za to dodatna oprema.

Ja žal je na tem forumu 90 % napačnih in zavajajočih podatkov in žal je na drugih forumih podobno.

Razloži mi kot uporabnik, koliko naprav si videl, koliko si jih slišal, koliko si jih uporabljal in koliko naprav poznaš v podrobnosti, koliko težav si rešil? Ko si odgovoriš na to vprašanje boš morda prišel do spoznanja , koliko je vreden tvoj podatek in koliko so vredni podatki uporabnikov na tem forumu. Najverjetneje imam v prej kot v letu opravka z več TČ kot je uporabnikov TČ na tem forumu :wink: morda razumeš point.
Merlin, koliko Daikin HT si že popravil?
@migaj si 100% prepričan, da bi z 100L zalogovnikom brez ali z dodatno OČ porabil več in da bi delovanje ogrevalnega sistema poslabšalo? Da preprosto ne gre za sugeriranje tvojih nastavitev udobja?

Je kje kakšen strokoven članek, ki tvojim opažanjem pritrjujejo. In tebi priljubljena tema on-off inverter to ni. Izključno je govora o inverterki TČ povezani na radiatorski sistem z ali brez zalogovnika! Tudi govor ni, če lahko deluje. Temveč o tem ali je bolje z majhnim zalogovnikom ali brez?

Daikina kljub večkratnim vabilom zastopnika nočem popravljat. :wink: . Sem pa reševal več primerov neustrezno izvedenih priključitev na obstoječe ogrevalne sisteme.
Citat:Daikina kljub večkratnim vabilom zastopnika nočem popravljat. :wink: . Sem pa reševal več primerov neustrezno izvedenih priključitev na obstoječe ogrevalne sisteme.
In kaj je bilo krivo? Iskanje najcenejše opcije s strani invenstitorja, neznanje izvajalca del, kaj drugega?
Meni pri iskanju ponudb zalogovnik ni bil ponujen.
Če bi s 100 l zalogovnikom in dodatno OČ porabil več, kot sedaj brez zalogovnika ?
Čeprav ne vidim potrebe, me zelo zanima, kako bi merlin pri meni vgradil ta zalogovnik
-zaporedno ali vzporedno, da bi letno porabil manj ?
Sam bi zalogovnik montiral izključno tako, da bi vse skupaj poganjala obstoječa črpalka v notranji enoti, seveda če je to sploh možno, z izolacijo pa poizkušal izgube zmanjšat na minimum.
dajmo strokovnjaki
zakaj bi zalogovnik sploh izoliral, če s tem COP-a ne bi prav nič povečal :?: :o
xavi Napisal:
Citat:Daikina kljub večkratnim vabilom zastopnika nočem popravljat. :wink: . Sem pa reševal več primerov neustrezno izvedenih priključitev na obstoječe ogrevalne sisteme.
In kaj je bilo krivo? Iskanje najcenejše opcije s strani invenstitorja, neznanje izvajalca del, kaj drugega?
Meni pri iskanju ponudb zalogovnik ni bil ponujen.

Tako je v večini primerov. Iskanje najcenejšega ponudnika in važno je, da se proda. Naprej pa naj se ......

@migaj debata o izgubi 100l zalogovnika je debata o oslovski senci. Nemerljivo a debatno. In zopet smo na začetku. O plusih ni govora. Na članek, ki bi tezo @migaja in podobnih dokazal še čakam.
1 ... 3 4 5 6 7 ... 44 Pojdi na stran 
Iskanje po temi