Objave: 841
Teme: 30
Ocena:
11
Kolikor jaz vem ima vsaka loputa svoj motor. Če odpreš cenik, tudi piše 2x elektromotorna loputa, tudi na sliki je.
Objave: 37
Teme: 0
Ocena:
0
Ja, kotel vsebuje 2x elektromotorno loputo za primarni in sekundarni zrak:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.buderus.si/pdf/kotli-polena/Delta-cenik.pdf">http://www.buderus.si/pdf/kotli-polena/Delta-cenik.pdf</a><!-- m -->
Kolikor sem jaz razumel naj bi bil problem, ker nista krmiljeni ločeno. Kar pomeni da za toliko kolikor je priprta loputa za primarni zrak za toliko naj bi bila odprta loputa za sekundarni zrak; in obratno.
Ocena:
11
A kaže koliko procentov je katera odprta?
Tisti podatek poglej, se vidi, koliko katero odpira.
Ocena:
11
Z eko sklada dobili pogodbo v podpis. Ker so bili tako hitri, mislim da nam do roka tole ne bo šlo čez. To bi morali imeti julija narejeno, mi še moramo prej bajto spravit pod novo streho. Smo klicali, če bi se dalo rok za izvedbo podaljšat do konca leta, pa pravijo da ne gre. Da zdaj najbolje, da to pogodbo podpišemo, če pa ne bo šlo skozi, pa naj damo novo vlogo, za letošnji razpis s pripisom, da prekinjamo vlogo iz prejšnjega leta.
Očitno bomo morali tako narediti. Upam pa, da bo razpis tak kot lani.
Ko ravno debatiramo o tem, v tej vlogi smo dali noter toplotno črpalko (sanitarno) Tehnohlad a ima kdo kakšne slabe izkušnje z njimi? Drugače sem slišal, da je tak podobno kot Kronoterm, samo malo cenejše, samo da pri kakšnih reklamacijah so slabše odzivni, ve kdo kaj več o tem?
Ocena:
11
Aha, ne vidiš nekih slabosti te peči, tudi po tvoje je vredna svojega denarja?
Si se kaj pozanimal, kakšna je sploh razlika med 30 in 20 kW pečjo?
En izmenjevalc ima menda več ne?
Objave: 70
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Je mogoče kdo na tem forumu postal lastnik peči ABC delta touch in kakšna se mu zdi nova elektronika. Če je možno bi lepo prosil za kakšna navodila da se vidi kako deluje regulacija, lahko tudi na ZS.
Hvala in LP
Ocena:
11
Mi jo bomo montirali po 15 septembru, tako nekako imamo zmenjeno s monterjem. Verjetno pa bo prišlo še do kakšnega zamika, ker delamo vse na novo, še moramo estrih naredit, pa stene pobrusit in premalat, vrata še čakamo, pa dimnik je narejen en cigo ven iz plate, se še mora podaljšat ven čez streho. Do kurilne sezone mora bit.
Peč bo tudi predstavljena na celjskem sejmu, pa sedaj imajo še nek dodatni ipopust za paket, v višini 400 eur. So pa na zalogi, danes sem klical na kovintrejd v celje. Regulacija podpira vse kar rabiš, dva mešalna kroga, bojler, solar, dodatni kotel tudi lahko.
Ocena:
11
Zdaj pa končno tudi jaz dočakal kurilnico, jutri je zagon.
Ocena:
11
Delta laufa, imam pa en pomislek glede regulacije temperature. In sicer, zadeva si glede na zunanjo temperaturo in željeno temperaturo v prostoru, ki jo nastaviš na peči izračuna temperaturo dvižnega voda.
Sedaj pa stvar, ki me moti, zadeva nima podatka o dejanski temperaturi v hiši. In ko je v hiši 16 stopinj recimo greje z 45 v dvižnem vodu, ko pa je 20 pa tudi. Ko pa doseže temperaturo nastavljeno na sobnem termostatu pa ugasne črpalko.
Jaz bi si pa želel, da črpalka ves čas dela, vendar tako da mešalni ventil regulira dvižni vod, da pošilja v radiatorje toliko da vzdržuje recimo nastavljenih 21 v hiši. Ali to ni možno? Sploh si za talno ne predstavljam, kako bo to, da se bo črpalka ugasnila, čakalo da se prostor kjer bo sobni termostat ohladi in potem spet vklop črpalke.
Serviser ki je delal zagon je imel bol malo pojma, je rekel da ne pozna regulacije v detajle. Da se bo pozanimal.
Za mene to pol ni nek reguliran mešalni krog, če v bistvu deluje on/off.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Ti si eden med redkimi na forumu ,ki veš kaj bi rad imel,praktično v tem času ko spremljam forum si edini ,ki pomislil na to ,da ON/OF ni za ogrevanje stanovanja.
Takšne regulacije so vremensko vodene in imajo zvezno oziroma tri točkovno regulacijo motornega mešalnega ventila.
Pri nas se največ uporabljata Firštov MR-TR plus in Seltronov VDC. Sam uporabljam Firštovo regulacijo in sem z njo zelo zadovoljen.Ta regulacija dela prav to kaj bi ti rad od nje.
Ocena:
11
delta ma to neko polovično regulacijo.
Kak se da zdaj to rešit? Sploh za talno je to ne uporabno, da se ugaša črpalka.
Da bi bilo brez termostata, bi pa moral v nulo vtrofit nastavitve dvižnega voda, da bi potem samo po zunanji temperaturi delalo. Samo to spet ne more bit, je toliko motečih dejavnikov.
Ali bi moral bit drugačn termostat? Ta je sedaj kar star, digitaln, programski za cel teden.
Objave: 928
Teme: 24
Ocena:
0
Če imaš prav glede Deltine regulacije... potem ti Wdc ali Firšt ne uide, seveda če nočeš nekih polovičnih rešitev... žal smo zopet pri nekem monterju - serviserju ki ni obvladal peči... da bi z njim že ob štartu podebatirala in rešila neznanke... ( sam vidim kaj počnejo nekateri ob neobvladanju Centrometalove regulacije, potem pa kar turijo nekaj svojega )... žal
Ocena:
11
Ja ta serviser je bil cist neveden. Ga vprasam kak je pa s priklopom na internet pa kaj se da tam videti, je rekel, da tak daleč pa še ni.
Potem si pa pomagaj kaj s takim.
Morem poklicat na kovintrejd, naj mi dajo na telefon nekoga, ki res pozna peč in regulacijo.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Ne išči central hacarja ampak elektrikarja ,ta ti bo zmontiral bilo kakšno regolacijo.