PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Rebrasta inox cev v zalogovnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tisto kar je zunaj bojlerja ni pomembno, saj je pogoj za galvanski tok elektrolit (voda). Zunaj je suho in nobene škode ne bo.
Bistvo je tisto v notranjosti. Če ne boš izoliral, ti bo požrlo spoj INOX-železo na strani železa.

Tisti galvanski tok, ki bo tekel med inox spiralo in samim rezervoarjem (ne na spoju), pa kompenziraš z manganovo anodo, ki je bolj negativna od železa. Zato bo večina toka tekla med inox in manganom. To pa pomeni, da bo namesto železa rezervoarja odnašalo manganovo anodo.

Skratka inox se bo "hranil" z manganom.
Jaz imam v navodilih za priklop bojlerja napisano opozorilo, da se ga neposredno na pocinkane cevi in neposredno na bakrene cevi ne sme priklopiti brez vmesnih izolativnij vmesnikov. Sem jih iskal, vendar jih nisem našel.
Novilon bi bil zaradi svoje trdnosti idealen, vendar je treba naročiti izdelavo pri kakšnemu orodjarju. Na koncu sem nsbavil PP-R vmesne člene.

Mi je pa šele sedaj padla na pamet misel, da bi lahko dal narediti navoje kar na kos PP-R cevi primernih dimenzij.
inox bojler?
Sem šel pogledat v navodila, morda nisem bi natančen oziroma ne razumem čisto dobro. Še vedno potrebujem pomoč.
Citiram:
"Protikorozijsko zaščito zbiralnika predstavlja keramični emajl, žgan pri temperaturi 850°C, dodatni zaščitni element pa je velika magnezijeva anoda."
Citiram:
"Glavni del grelnika je zbiralnik, v katerem se ogreva voda. Narejen je iz jeklene pločevine, ki je od znotraj prekrita s keramičnim emajlom."
Citiram:
"Med priključnimi cevmi za toplo in hladno vodo na zbiralniku ter cevmi napeljave MORATE uporabiti dielektrične priključke (iz umetne mase, ki ne prevajajo električnega toka), da bi se izognili neposrednemu stiku železa z bakrom, pa tudi tedaj, ko sta ventil ali varnostna skupina priključena neposredno na napravo. To podaljšuje življensko dobo zbiralnika in preprečuje nastajanje elektrolize, zlasti, ko je uporabna voda kisla (pH < 7)"

Kako vi tukaj razumete? Glede na to, da je omenjen tudi baker, gre tako za priključke na sanitarno vodo, kot tudi za priključke na vir ogrevanja? Ali pač ne?
Hanzi Napisal:V zalogovnik cca 3000l bi najraje postavil rebrasto inox cev za SV. Sedaj je pa kar nekaj vprasanj.
1.Kako dolgo in kaksen presek?
2.po celi visini zalogovnika?Kako jo fiksirati na visino? Razmisljam da bi v notranjosti zalogovnika naredil kar neko lojtro iz armaturne mreze. Zalogovnik je zaenkrat brez pokrova in je premera 1.2m.
3. Najbrz obstajajo kaksni fazonski kosi katere na notranji strani navarim na zalogovnik,potem pa na njih prikljucim rebrasto cev v notranjosti,na zunajni strani pa dovod in odvod.
4. Kje kupiti tako cev.

Kaj ko bi noter zaprl kar bojler za sanitarno vodo?

lp
Super ideja!
Tudi o tem razmisljam da bi ga nekako privaril na zgornjo podnico tako da bi lahko original prirobnico bojlerja lahko se kdaj ponucal za kaksno ciscenje notranjosti bojlerja.
A niso bojlerji pocinkani?
Bojler bo iz materiala kakršnega ga boš naredil ali pa naročil pri nekem mojstru.

lp
Verjameš ali pa ne Napisal:Bojler bo iz materiala kakršnega ga boš naredil ali pa naročil pri nekem mojstru.

lp

Nekaj rabljenega cca 80l se ne splaca potopiti?
ajd al pa ce dobim nekaj okoli 200/300l. Ceprav taksna kolicina vode ne bo najbrz nikdar potrebna.
Ce bo potopljeno bos vedno ogreval par tisoc litrov (zalogovnik) za 300l?
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Da. Poleti pac enkrat tedensko pec. Mogoce bi si zadevo pustil odprto za kolektorje (spirala na dnu). Ceprav bo planirana poraba vode premajhna in lastna drva dovolj poceni da bi se splacalo s soncem hecat.
alanford Napisal:Sem šel pogledat v navodila, morda nisem bi natančen oziroma ne razumem čisto dobro. Še vedno potrebujem pomoč.
Citiram:
"Protikorozijsko zaščito zbiralnika predstavlja keramični emajl, žgan pri temperaturi 850°C, dodatni zaščitni element pa je velika magnezijeva anoda."
Citiram:
"Glavni del grelnika je zbiralnik, v katerem se ogreva voda. Narejen je iz jeklene pločevine, ki je od znotraj prekrita s keramičnim emajlom."
Citiram:
"Med priključnimi cevmi za toplo in hladno vodo na zbiralniku ter cevmi napeljave MORATE uporabiti dielektrične priključke (iz umetne mase, ki ne prevajajo električnega toka), da bi se izognili neposrednemu stiku železa z bakrom, pa tudi tedaj, ko sta ventil ali varnostna skupina priključena neposredno na napravo. To podaljšuje življensko dobo zbiralnika in preprečuje nastajanje elektrolize, zlasti, ko je uporabna voda kisla (pH < 7)"

Kako vi tukaj razumete? Glede na to, da je omenjen tudi baker, gre tako za priključke na sanitarno vodo, kot tudi za priključke na vir ogrevanja? Ali pač ne?
Hanzi, se ti še nisem opravičil, da sem se ti vrinil v tvojo temo.

A mi vseeno res nihče ne zna pomagati?
Jaz razumem, da je spirala ki se priklopi na vir ogrevanja bakrena in tam naj bi bila vmes izolacija.
Daj pisi mejl proizvajalcu teh navodil in bojlerja da ti svetuje kaksni so ti dielektricni prikljucki (ponudba). Ker tudi mene mocno zanimajo. Sosedu je 300l bojler pretekel (v obmocju prikljucka solarne spirale se mi zdi) prej kot v 10 letih.
Ali lahko kak instalater ( telmos,sasapo...) tu na forumu napise kako zgledajo ti prikljucki. Se upam stavit da polovico instalaterjev ne ve veliko o njih (galvanskih clenih).
Predvidevam da so neki tipski elementi,vendar se jih ne spomnim iz bau in podobnih trgovin. Me zanima kaj bi iz IKE ali pa INSTALA napisal ce bi jim povprasevanje po dielektricnih prikljuckih poslal.
Še google ne najde veliko
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.waterheaterrescue.com/pages/WHRpages/English/Troubleshooting/lingopages/dielectric.html">http://www.waterheaterrescue.com/pages/ ... ctric.html</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://catalogue.rbm.eu/scripts/pages/home_contents.aspx?catId=44&parId=40757&lngId=21">http://catalogue.rbm.eu/scripts/pages/h ... 7&lngId=21</a><!-- m -->
nekaj se najde se na martin.si
1 2 3
Iskanje po temi