Objave: 725
Teme: 1
Ocena:
12
Zdaj bom malo zloben, ampak je za razmislit o tem kar pravi bvs.
Ubistvu TČ z eko elektriko niso tako super in rentabilne kot pri nas, kjer pride za to potrebna elektrika iz premoga. TČ so res strašno EKO :twisted:
-nomične seveda...
Ne razumet narobe. So seveda kraji kjer je zanesljive elektrike iz obnovljivih virov po nizki ceni dovolj za take stvari, ampak te kraji niso pri nas. So kraji kjer se veliko ljudi ogreva z elektriko in TČ dejansko zmanjšajo porabo končne energije in obremenitev omrežja. Ne pri nas.
Seveda se trenutno splača ogrevat s TČ. Je pa dejstvo, da če bi to počeli vsi, ne bi šlo več tako lepo skozi, pa tudi pretirano eko ne bi bilo več...
Objave: 1502
Teme: 4
Ocena:
1
In še vedno dvomim o samozakolu Nemčije, z največjo lahkoto plačam 100% dražjo kWh in se ne morem sprijaznit s tem, da me lupijo s fiksnimi postavkami pri obračunu rabe EE.
Objave: 1502
Teme: 4
Ocena:
1
Ne razumemem. Če jo nimam pa jo potrebujem? Če jo nimam in je ne plačujem, pa koristim neko drugačno obliko, me pač ne stane nič.
Nevariabilne postavke so pa, ja, OVE SPTE in obračunska moč.
In vse to bi morali plačevati skozi porabljene kWh in naša država bi morala od kWh pobirat dajatve na nivoju razvitih držav v Evropi. S tem se seveda Balkanci in še kdo ne strinjamo. Državo je treba zadolžit, jo narest v očeh ljudstva za nefunkcionalen parazit.
Tako plemenit vir energije, ki ga žal še ne znamo bolj efikasno skladiščiti..., situacija pa tako bolana, da ga je ceneje spreminjat v toploto, kot nafto :!: Pa ne s TČ, ampak s staro termoakumulacijsko pečjo, kuhinjsko pečico, kaloriferjem...., celo žarnico, ki ti pa še sveti zraven :wink: ? In to zdaj, ko se je nafta bistveno pocenila.
Pa dajmo butalci še pri npr. avtogorivih korigirat: Bencin naj bo v trenutni situaciji cen na trgu po 0,75€, fiksne dajatve pri registraciji avtomobila pa 1.000€ za 70 kW, pa 5 k€ za tole mojo kanto s 140 kW, pa krepko več za krepko močnejše mrcine. =bolano, ja.