PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Bomo spet ogrevali na kurilno olje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če bo šlo tako naprej bom naslednjo sezono na ko.olju. Oljni kotel imam pripravljen. Če bo cena ugodna se bodo najbolj smejali tisti, ki so predelali olje kotel na pelete, ti so z malim vložkom naredili največji profit. Koliko še lahko pade cena?
Ko bo 0,30 centa.
Sem z 0,60 centi zadovoljen,če bo manj se ne bom branil.
Mogoče v Avstriji, tu bo B(M)ramor vse popapal.
Po moje nikoli več kurilno olje ne bo zanimivo za kurjavo.
Prej ga bodo izenačili s ceno nafte, kar tudi je nafta - samo pobarvana.
Prej so države motivirale porabo kurilnega olja, ta čas se izteka.
Citat:Prej so države motivirale porabo kurilnega olja, ta čas se izteka
bi lahko to ponovili s TC?
Trenutno sicer ne, ampak...
Običajen pet letni obrat :wink:
Mi se še kar grejemo!
Kako že gre tisti pregovor: Najprej tvoje, potem pa vsak svoje.
Drva je treba šparat, najprej moramo osušiti arabce.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Če bo treba kuriti s KO, zakaj pa ne. Vendar me trenutna nihanja ne ganejo. Bomo videli.
Še enkrat je naša vlada pokazala svojo kratkovidnost in dvignila trošarina, namesto da bi z nizkimi cenami energentov pomagala gospodarstvu, predvsem pa večji potrošnji pogonskega goriva v tranzitu, ker zdaj nam bencinske pumpe ob AC bolj služijo kot javni WC-ji.
Višja trošarina bi morala biti samo za kurilno olje za gospodinjstva, da se še naprej stimulira energetsko sanacijo in uporabo obnovljivih virov.
V mojem primeru porabe cc1400 l olja in v primeru da grem na pelete v tem trenutku prišparam nekje 550 evrov letno. To je ob investiciji 5000 evrov nekaj manj kot 10 let
Jaz sem z KO zaključil,
naj si islamisti poiščejo službe,
bodo imeli manj časa za norije.
Peč na pelete me je stala 3.200 ojro. Pokurim 3T pelet letno, kar v petih letih pomeni nabavno vrednost za vseh 15 ton cca. 3000 ojro (povprečje petih let me pride celo manj kot 200 eur na tono). Za porabljenih 1500 l olja oz. 7500 l v petih letih, bi dal tudi nekje toliko ojrotov (cca. 7000 eur tko na pamet). Torej se je napram kurilcu peč že splačala in dela že v plus nekje po četrtem letu uporabe - nekje. Ne računam pa, da se bo kurilc spustil na 40 centov.
Zadnjih nekaj let so kar dobro subvencionirali peči na pelete in s tem metali pesek v oči ljudem, ki niso opazili, da cena pelet počasi, a vztrajno raste.
Vsekakor se vsakih nekaj let vse spremeni. Pred leti so vsi masovno montirali plin, sedaj se ga vsi otepajo. Tako bo prav z vsakim energentom.
To z ELKO-tom je začasna zgodbica.

Tudi elektrika se bo konkretno podražila, večina novogradenj se ogreva s TČ, čedalje več klim se montira, z leti bo čedalje več električnih avtomobilov...

Dolgoročno je najbolje investirat v izolacijo.
1 2 3 4 5 ... 42 Pojdi na stran 
Iskanje po temi