PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Glasnost TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bojan-KK Napisal:Sicer komentar malo z zamudo, vendar končno eden uporabnik TČ, ki ne bo štel število vklopov kompresorja, ker nima predimenzionirane TČ.
Res je. Izgube so izračunane na 10kW pri -10°C, zato se mi je zdelo 9kW dovolj. Tiste najbolj mrzle dni bo pomagal kamin.

Trenutno (tudi zaradi višjih temperatur) deluje TČ optimalno in zlahka vzdržuje 21°C v prostorih z ogrevanjem vode na 35°C. Deluje tiho, brez prekinitev. dT je 1 do 2. Ko se zima vrne, bo treba malo dvigniti in po potrebi poiskati vžigalnik. Vesel pa sem, da se je ne sliši več v hišo.

Hvala vsem za komentarje in nasvete.
zelenec Napisal:"Če hočeš, da je dobro narejeno, naredi sam!" pravijo modri ljudje!
Branje servisnih in navodil za montažo, Hard reset, ponovno nastavljanje vseh nastavitev, ... in VOILA!, TČ je končno pričakovano tiha
BRAVO zelenec !!! :o Idea
Tiha bo do prvega mraza.
sem hotel isto napisat, pa si me za "sekundo" si me prehitel.....zadnje dni mojo moram "pobožat" da se prepričam, če res dela, pa je ena najglasnejših na trgu_ampak samo ko zunanja T pade pod 4° prelevi se v rjovečega leva, pa čeprav dela na 16% modulacije...na vem kaj bo, ko bo in če bo kdaj na 100%
Merlin1 Napisal:Tiha bo do prvega mraza.
Prej je bila glasna tudi ob 15ºC. Ne bo panike, ko pride mraz. Malo glasnejša bo, tako kot doslej pa najbrž ne.
sašo65 Napisal:sem hotel isto napisat, pa si me za "sekundo" si me prehitel.....zadnje dni mojo moram "pobožat" da se prepričam, če res dela, pa je ena najglasnejših na trgu_ampak samo ko zunanja T pade pod 4° prelevi se v rjovečega leva, pa čeprav dela na 16% modulacije...na vem kaj bo, ko bo in če bo kdaj na 100%
Moja dela 24 ur na LN, tako, da je tudi v minusu tiha. V soboto, ko je bilo zunaj precej toplo sem LN izklopil, poraba je bila ponoči takoj za 3 kw večja.
Ni šans, za 3kW pa že ne, saj to je dvojna moč od sicer minimalbe 1,5 kW.
najbrž je mislil, da se je poraba čez noč povečala za 3kWh
Zajebavajo me s temi kilovati. Če je zunaj okrog nule, mi ponoči v LN režimu pri 21 C skuri 7 kw, brez pa 10.
Če mi odštevalni števec ne laže, minimalna moč lahko tudi 1,2 kw, konstantno pa troši nekje med 1,35 -1,4.
xavi, brez zamere, ne morem iz svoje kože. Čeprav sem srednješolsko fiziko poučeval le kratek čas, se me je fanj prijelo.
Pojasnilo glede Hard reseta:

Ni nekega gumba ali zaporedja tipk za hard reset. Vse sem ponastavil na tovarniške nastavitve, izklopil TČ iz omrežja (varovalke) za 15 minut, priklopil in še enkrat nastavil po mojih željah. To je vse, kar sem naredil.

Občutek imam, da je prej stalno delala s polno močjo kot ON-OFF naprave ne glede na nastavitve. Sedaj se lepo prilagaja moč in glasnost nastavljenim temperaturam in moči (Day in Night Mode).
Zelenec..si kaj kontroliral porabo?

Predvidevam da se je tudi poraba zdaj umirila?
Ja, seveda se je tudi poraba skoraj razpolovila s skoraj 40 na 22 kWh dnevno. Precej je k temu pripomoglo tudi toplo vreme zadnjih dni.

Trenutno dela non stop na 35°C in na nočnem načinu (zmanjšana moč) in zlahka vzdržuje bivalno temperaturo.
sašo65 Napisal:sem hotel isto napisat, pa si me za "sekundo" si me prehitel.....zadnje dni mojo moram "pobožat" da se prepričam, če res dela, pa je ena najglasnejših na trgu_ampak samo ko zunanja T pade pod 4° prelevi se v rjovečega leva, pa čeprav dela na 16% modulacije...na vem kaj bo, ko bo in če bo kdaj na 100%

Je z mojo potem kaj narobe? Namrec, tudi zdaj ko je bil minus in ob defrostu je bila tiha, kompresor je bil malenkost glasnejsi kot sicer. Ampak to pomeni, da je 3m stran nisem slisal. Res da potok pomaga, samo res dosedaj se nobene ekscesne glasnosti se ni bilo. Me je ze sosed z druge strani potoka spraseval zakaj sem ga tako strasil s tem Smile
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Zelenec, sedaj se pa ponudi tvojemu monterju, da mu boš za "pravi" denar delal zagone pri strankah, ker jih bo glede na tvoje izkušnje kmalu izgubil, oz. jih sploh ne bo več dobil. Saj veš za tisti star pregovor "Dober glas seže v deveto vas, slab pa v deveto deželo".
1 2 3
Iskanje po temi