Objave: 1094
Teme: 11
Ocena:
0
Nekaj tednov je ob starejšem objektu postavljena TČ LG 9kW, ki dela v HT režimu (radiatorji). Delovanje se mi je zdelo preglasno že na začetku, zato sem šel na obisk k ljudem, ki imajo enak model in ugotovil, da so bistveno tišje.
Konkretno:
- glasnost ventilatorja je običajna, glasnost kompresorja pa... neprimerljivo višja kot pri ogledanih objektih;
- zunanja enota TČ se dobro sliši pri zaprtih oknih nadstropje višje v diagonalno najbolj oddaljeni sobi tudi podnevi.
Monterja in uvoznika sem na problem opozoril, prvi pravi, da je to normalno, drugi je obljubil, da pride pogledat (je samo 18km stran), pa ga doslej še ni bilo.
Posnel sem [url=httpunichr("58")//youtuunichr("46")be/dqcKd6UyEi4]kratek video[/url], da še vas povprašam za mnenje. Vem, da vsaka kamera lahko posname zvok drugače, pa vendar bi prosil za kak komentar, kako bi vi ocenili glasnost. Med zunanjo in notranjo enoto je samo zunanja stena (plinska povezava 3m).
Če laično izmerim glasnost z android aplikacijo, mi izmeri 63dB na razdalji 1m pri običajnem delovanju. Ko kompresor deluje z večjo močjo, je seveda tudi zvok še močnejši.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Prava mala ropotulja. Nisi posnel, če je zadnja stran kaj zasrežena. Ker takrat bo še bolj ropotalo.
Me pa čudi, da so zahteve po HT, črpalka pa je enoventilatorska.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
zgleda da zadeva dela na maksimumu? a zna biti še glasnejša?
Če je to za gretje SV potem OK...pogreje in se znormalizira. Ako takole poje 24 ur dnevno je pa krizaaa.
Malo še napiši na kakem režimu imaš ogrevanje (temperatura vhoda/povratka), izolacia objekta, kvadratura...
Ker mi nekako ne gre skupaj moč 9 kW in visokotemperaturno ogrevanje... (kar nekako kliče po tem da bo več ali manj delovala blizu/na 100 % moči...temu ustrezna je tudi glasnost).
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Morda so ob montaži pozabili odstraniti mehansko blokado kompresorja.....
Ocena:
0
Kvadratura je pribl. 120m2, vhodna je na 45°C, izhodna je običajno 40°C, izolacija slaba (letnik pribl. 1970). Zanimivo se mi zdi, da tudi silent mode ne zmanjša glasnosti. Ko sem snemal, ni bilo ivja na lamelah. To je nekje običajen zvok.
Odločil sem se za 9kW na radiatorjih, ker sem pred nekaj leti bil na obisku pri možakarju, ki ima podobne pogoje, kvečjemu še več vlage (Litija) in s tem odtaljevanja, pa mu je delovala zelo dobro. Porabe je imel pod 700€ letno za ogrevanje SV in radiatorjev. Sem šel pred dnevi še enkrat njegovo pogledat, pa je bila zelo tiha. Poleg običajnega šuma ventilatorja se pri njemu komaj opazno sliši še kompresor. V hiši pa se je pri zaprtih oknih ne sliši.
Ocena:
0
Ko so jo postavili, je bilo zunaj kakih 15°C. Smo jo zagnali, pa je bila enako glasna, čeprav je ogrevala le SV. Sem kar nekaj TČjev pogledal v zadnjih štirih letih, pa so bile vse kljub razlikam precej tišje.
Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
zelenec Napisal:Kvadratura je pribl. 120m2, vhodna je na 45°C, izhodna je običajno 40°C, izolacija slaba (letnik pribl. 1970). Zanimivo se mi zdi, da tudi silent mode ne zmanjša glasnosti. Ko sem snemal, ni bilo ivja na lamelah. To je nekje običajen zvok.
Odločil sem se za 9kW na radiatorjih, ker sem pred nekaj leti bil na obisku pri možakarju, ki ima podobne pogoje, kvečjemu še več vlage (Litija) in s tem odtaljevanja, pa mu je delovala zelo dobro. Porabe je imel pod 700€ letno za ogrevanje SV in radiatorjev. Sem šel pred dnevi še enkrat njegovo pogledat, pa je bila zelo tiha. Poleg običajnega šuma ventilatorja se pri njemu komaj opazno sliši še kompresor. V hiši pa se je pri zaprtih oknih ne sliši.
Zakaj ti pa ze zdaj greje na 45? Ni to malo prehudo, pri nas spusca 35 v radiatorje pa je cela bajta pregreta na 22.
p.s. - ah sorry, sm ze v letih pa slabse berem. Vidm, da je slabsa izolacija, samo se vedno se mi pri teh temperaturah zdi malo visok DV (za konstantno ogrevanje, predvidevam da tako grejes).
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 3458
Ocena:
9
Povsem normalni zvok. Bi pa se vprašal o 9 kw. Pri kateri zunanji in pri kakem iztoku.?
Odvod kondenza in postavitev?
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Kaj je zate normalni zvok? Nekaj je v podatkih same naprave (ne vem detajlov, ampak če je primerljiva tišja, potem nekaj ni ok), drugo je pa v jakosti zvoka, ki ga tč oddaja. Sem že pisal o tem, pa nikogar ne briga. Imamo namreč predpise tudi o tem, koliko hrupa sme kdo povzročati na meji parcele. In ker se hoče hrupa vsak rešit, jo postavi (legalno) na mejo z sosedom. Če pa sosed slučajno stoka, je pa baraba, pa žleht pa ne vem kaj še vse. Povsem javno in legalno povem, da če mi pod oknom brenči sosedova tč, ki po pritožbi in meritvah (so precej drage, da ne bo pomote) presega dovoljene vrednosti hrupa in se v tej smeri ne ukrene nič, gladko faše eno cev šiber. Večina se temu mogoče smeji, ampak ta brenčanja ponoči sploh niso nedolžna. Če je predpisanih 40dB, naj to velja za vse, ne da se folk pritožuje nad sosednjo firmo, ki je 300m stran, na dvorišču pa ustvarja večji hrup.
LP,
Samojed
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
vsak inverter je glasen, če deluje na maximumu.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 3458
Ocena:
9
Zame je normalen zvok enote (mišljeno je zdravje enote) . O glasnosti pa je nemogoče komentirat, ker je preveč dejavnikov vmes. Kje je zmontirana, kašen material je zadaj, koti itd....
Zakonske meje glasnosti pa naprava, če bi imela 60dm na meter in bi bil sosed oddaljen več kot 5 je skoraj nemogoče presegat. Je pa povsem, druga zgodba kaj koga moti in kaj naredit v sled dobrososedskih odnosov!
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
v skrajnem primeru je možno kompresor prestavit v notranjost, mu namenit dobro zvočno izolirano ohišje pa bo volk sit in koza cela.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ocena:
0
Višja temperatura je potrebna, ker radiatorji niso predimenzionirani in ker jo ponoči izklapljam, dokler (če) ne rešimo problem glasnosti. Ponavljam, da je bila enako glasna že na začetku pri 15°C zunanje temperature pri testnem zagonu. Ker je nadgradila še vedno funkcionalno plinsko peč (UNP), je strošek ogrevanja vseeno bistveno nižji, pa še 7kW kamin veliko pripomore, kadar imam čas za kurjenje. Torej, ni panike, bi rekli ta mladi. Zeblo nas gotovo ne bo.
Se je pa vendarle tudi s strani slo zastopnika malo premaknilo naprej. V kratkem naj bi prišla delegacija iz LGja na obisk v Slovenijo. Ker jih zanimajo praktične izkušnje (tudi težave) uporabnikov njihovih TČ, bodo vključili v agendo tudi obisk pri meni in bom tako lahko iz prve roke izvedel mnenje proizvajalca. Ko mi je to sinoči sporočil (po mojem mnenju zelo korekten) slo partner LGja, sem bil precej presenečen, ampak sem privolil, saj škoditi ne more. Ne bom jim pozabil predlagati tudi nekaj ergonomskih izboljšav, ki bi olajšale uporabo TČ.
Objave: 108
Teme: 0
Ocena:
1
Sicer komentar malo z zamudo, vendar končno eden uporabnik TČ, ki ne bo štel število vklopov kompresorja, ker nima predimenzionirane TČ.
Ocena:
0
"Če hočeš, da je dobro narejeno, naredi sam!" pravijo modri ljudje!
Branje servisnih in navodil za montažo, Hard reset, ponovno nastavljanje vseh nastavitev, ... in VOILA!, TČ je končno pričakovano tiha, kot mora biti. Kaj točno je vplivalo na izboljšanje, ne vem, je pa verjetno bilo nekaj narobe nastavljeno. Sedaj ne tuli več, glasna je toliko, kot so ostale.
Vendarle pa malo zamerim monterju (Ekoflam), da se v nekaj mesecih ni uspel (hotel) vsaj malo poglobiti v problem in poskusiti kaj rešiti.