26.1.2014 ob 23:05
To je to, jaz ko grejem bajto na sonce pogrejem sanitarno v drugem bojlerju ob 4h, ko gre sonce dol in je v zalogovniku od 35 do 45°C, če je premalo pa z elektriko dogrejem manjkajočih 5 ali 15°C. Zato je krasno, da imaš drugi bojler + obtočno za menjavo vode imam tako zvezano, da skrbi tudi za cirkulacijo in mi lepo ob kosilu in zjutraj poskrbi za vročo vodo takoj.
Kolikor sem razumel, bo zalogovnik segal v prvi štuk, potem imaš idealne razmere za drainback, brez tlaka v zalogovniku, brez expanzijske, brez izmenjevalcev, brez deltaT med soncem in zalogovnikom. Samo kak ukrep proti razslojevanju bi bil zelo priporočljiv.
Jaz preklapljam tudi talno, ko je dovolj sonca koristim cel zalogovnik, pozimi samo zgornjih 1,2m.
Kolikor sem razumel, bo zalogovnik segal v prvi štuk, potem imaš idealne razmere za drainback, brez tlaka v zalogovniku, brez expanzijske, brez izmenjevalcev, brez deltaT med soncem in zalogovnikom. Samo kak ukrep proti razslojevanju bi bil zelo priporočljiv.
Jaz preklapljam tudi talno, ko je dovolj sonca koristim cel zalogovnik, pozimi samo zgornjih 1,2m.