PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotno sevanje in temperature ovoja stavbe

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@:janipapillon: Sem prilepil tvoje vprašanje. Z odgovorom sem povedal, da je možno to doseči ter dodal možnost preizkusa moje trditve.

Ali bi ti lahko to dosegel s tvojim gašperčkom, pa je odvisno od sevalne temperature in tople površine gašperčka ter oddaljenosti gašperčka od šipe. Tudi če podaš vse podatke, se v ta račun ne bom podal.
Nimam časa - sem v penziji!
medo9 Napisal:@Janipapillon: poglej si Thermaray in boš videl, da to ni noben "ploščati grelec" (ok, seveda je gips plošča ploščata), ampak za milimetrsko drobne žičke.
In ker smo s karbonskimi, nikelj-keramičnimi elementi uspeli grelni element spravit v tako tanko varianto, zdaj to za ene ni grelec? Nosilci so ploščati, ogrevalo, ki si ga dal montirat je ploščato, pa sem ga še jst tako poimenoval :oops: Pač, za mene je element ki ima npr volframovo nitko grelec, če ga uporabimo za gretje nečesa.
Torej, karkoli spreminja neko vrsto energije v toplotno energijo v svrho gretja, je po meni grelec.
Žerjavar Napisal:@:janipapillon: Sem prilepil tvoje vprašanje. Z odgovorom sem povedal, da je možno to doseči ter dodal možnost preizkusa moje trditve.

Ali bi ti lahko to dosegel s tvojim gašperčkom, pa je odvisno od sevalne temperature in tople površine gašperčka ter oddaljenosti gašperčka od šipe. Tudi če podaš vse podatke, se v ta račun ne bom podal.
Prilepil si "...v zapisanih pogojih...." in dodal od nikoder IR grelec. Če si gremo zmišljevat lahko šipo segrejemo na 100+ stC. Bolano.
In ne pričakujem od tebe da bi ti to šel računat.
Janipapillon: v "ploščati" sem se zapičil zato, ker vsi IR grelci niso enaki. Konec koncev so tisti ta stari "okrogli", pri teh vidnih panelih je celotna površina panela vroča, pri nevidnih (=montiranih za stropom) pa še to ne, saj so nizkotemperaturni...
Ampak ja, saj se strinjam: gre za grelec :-D
Citat:In ne pričakujem od tebe da bi ti to šel računat.
V tem primeru vidim edini namen tvojih vprašanj o ugibanju temperature kot za..bavanje članov foruma.

Tako kot vodiš debato v temi, prav gotovo ni konstruktivno = da bi se spoznalo nekaj novega.
Nimam časa - sem v penziji!
lange rede, kurzer sinn...

evo ugibam: na sipi imas 9-10°C
Če bi bile temperature dovolj dolgo konstantne, bi imel na notranji strani notranje šipe 11,26 stopinj, na zunanji strani zunanje pa 1,7 stopinje.
Vmes bi se temperature mešale (padale oz. naraščale, odvisno iz katerega konca gledaš).

Ker pa tega ni, je vse ostalo ugibanje.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ker situacija ni stabilna, je steklo še toplejše, kot bi bilo v stabilnem stanju. Tudi v stabilnem stanju je temperatura kar nekaj višja od Tzraka, v prostoru.
A to na sončni strani?
Ali kot posledica sevalnih transmisij kurilne naprave?
Ker za vsa stekla to najbrž ne velja.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
janipapillon, lahko malo pojasnis, kaj mislis z stabilnem in nestabilnem stanju?
Hm, po pravici povedano ne vem, če razumem navodila kviza pravilno, tako da bi prosila še pojasnilo za telebane:

Torej nekje je dvoslojna šipa in na eni strani je v prostoru x stopinj (notranji, v hiši, kjer z štedilnikom ogrevaš na 8,6 st. C? Mimogrede, močno upam, da še niste vseljeni) in na zunanji y stopinj. Želiš pa, da ugibamo T na x strani okna, tik ob oknu?
ne tik ob oknu, ampak T stekla samega.
Mislim, da se @janipapillon strašno zabava.
Uh, razumem (sem šele danes prišla do računalnika, ki odpre picasota v doglednem času).

Pa naj bo srečnih 13 st. C.
Morda pa dela @janipapillon doktorat iz psihologije. Dajte mu pomagat no, pozkusni zajčki.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi