PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Regulacija peci, elektronika in sobni oz zunanje tipalo tem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
In vse deluje BP, le ti bi rad še neko dodatno funcionalnost........
Homer a si ti mogoče seltronov ?
Tole bo pa huda debata!
So že bile, tako da se zna tole malo izroditi.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Je končano ,ker rešitev pomanjkljivosti delovanja regulacij katere imajo možnost uporabe R1 za vklop in izklop peletnega kotla ostaja na proizvajalcu.
Ni res stvar je na strani teoretikov s področja izkoriščanja toplotne energije, projektantov ogrevanja in proizvajalcev posameznih komponent (peči, gorilniki avtomatika regulacije itd) samo dokler bo vsak v svojem kotu nekaj "štrikal" ne bo končnega rezultata.
Moj primer;Iz sistema ogrevanja sem izločil oljno peč in obdržal samo peč na drva za katero sem nabavil peletni gorilnik. Kupim originalni peletni gorilnik (regulator od nekega drugega proizvajalca po željah proizvajalca gorilnika) za peč na drva, vse lepo in prav po montaži in začetnem zagonu in odhodu monterja ob prvi zaustavitvi gozljivka. Z veliko sreče in "božje pomoči" je zadeva vsake toliko časa delala kot je treba vse ostalo pa joj prejoj. K sreči sem iz tehničnega "foha" in sem začel sam odkrivati fantomsko delovanje gorilnika. Kar nekaj časa je trajalo da sem našel pravilno vezavo hardwera glede narejeni softwer (napaka v vezalni shemi zaradi nerazumevanja inputov krmilja, je pa tudi softver zelo ubogi) Samo nastavljanje parametrov gorenja ni problematično in dela po pričakovanju je pa bila integracija gorilnika v obstoječo avtomatiko prava uganka. K sreči sem to počel v predkurilni sezoni tako da so mi drva rešila "toplo r..").Nekako mi je uspelo prilagoditi obstoječo avtomatiko za delovanje z peletnim gorilnikom, celo to da sem lahko iz dnevne sobe preko sobne enote po želji vklapljal/izklapljal gorilnik ali pa pustil da deluje po tedenskem časovnem programu ogrevanja ( ne internem časovnem programu gorilnika). Avtomatika nekako deluje nimam pa še definirano ali naj uporabljam hranilnik toplote tudi pri peletih ali ne, pri drveh vsekakor in tu ni problemov. V predsezoni kurjenje sem vklapljal gorilnik po navadi zjutraj in zvečer in po potrebi. Imam eno verzijo kjer uporabljam samo zgornji del hranilnika in štartam z hladno vodo v sistemu- ne uporabljam regulacije povratka v peč, in ta verzija se je izkazala za nekako najbolj šparovno in približek delovanja oljnemu gorilcu. V povprečju mi je prišlo do pet vklopov na dan (enkrat tudi ponoči za eno uro). I del.
Drugi del sledi po premoru :mrgreen:
1 2 3 4 5
Iskanje po temi