29.11.2014 ob 09:27
Pozdravljeni imam vprašanje.
Na toplotni črpalki Daikin Altherma 8KW (nov model - frekvenčna črpalka), dosegam pretok vode konstatno nekje med 16.8L/min - 17.00L/min. Seveda posledično na razdelilnih omaricah je pretok komaj viden če razdelim 17l / 19 vej. Manj kot liter.
Hiša je topla ogrevam na 22-23 stopinj. Grelec se vklopi pri -15. Sicer imam včasih napako A5-0 - naj bi bil v okvari meilnik pretoka. Serviser mi ga bo zamenjal v prihodnem tednu.
Zanima me koliko bi moral dosegati pretoka za optimalno delovanje oz. koliko dosegate pretoka vi?
Prosim, če mi lahko napišete koliko dosegate vi kateri imate približno isto hišo in toplotno črpalko.
Specifikacije:
Hiša siporeks 30 cm, RAL 3 slojna okna. Mansarda 40cm izolacije.
Razvod:
Imam talno ogrevanje 180m2.
10 zank pritličje (vsaka zanka 80m +/- 5%)
9 zank mansarda (vsaka zanka 80m +/- 5%)
Cevi so položene na 10cm narazen, porabil sem nekje 1550m cevi 16/2
V vsako omarico ima direktno cev alumplast hladni vod 26/3 topli vod 26/3
Kurilnica:
Mislim, da imam težavo pri direktni povezavi toplotne črpalke na razdelilne omarice. Povezavo imam narejeno alumplast 26/3. Težavo vidim pri spojih alumplasta (T kos, koleno..), ki jih imam na obeh vodih skupaj 20kos.
Najšibkejša točka je označena na sliki.
Vprašanje:
Ali bi se pretok vode dvignil in za koliko oz. na koliko.
Če bi:
Opcija 1
Naredil alumlast 32x3mm. Št kolen in T kosov ostane enako.
Opcija 2
Baker 35x1mm. Št kolen in T kosov ostane enako.
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")macbookunichr("46")si/slika1unichr("46")jpg[/img]
Na toplotni črpalki Daikin Altherma 8KW (nov model - frekvenčna črpalka), dosegam pretok vode konstatno nekje med 16.8L/min - 17.00L/min. Seveda posledično na razdelilnih omaricah je pretok komaj viden če razdelim 17l / 19 vej. Manj kot liter.
Hiša je topla ogrevam na 22-23 stopinj. Grelec se vklopi pri -15. Sicer imam včasih napako A5-0 - naj bi bil v okvari meilnik pretoka. Serviser mi ga bo zamenjal v prihodnem tednu.
Zanima me koliko bi moral dosegati pretoka za optimalno delovanje oz. koliko dosegate pretoka vi?
Prosim, če mi lahko napišete koliko dosegate vi kateri imate približno isto hišo in toplotno črpalko.
Specifikacije:
Hiša siporeks 30 cm, RAL 3 slojna okna. Mansarda 40cm izolacije.
Razvod:
Imam talno ogrevanje 180m2.
10 zank pritličje (vsaka zanka 80m +/- 5%)
9 zank mansarda (vsaka zanka 80m +/- 5%)
Cevi so položene na 10cm narazen, porabil sem nekje 1550m cevi 16/2
V vsako omarico ima direktno cev alumplast hladni vod 26/3 topli vod 26/3
Kurilnica:
Mislim, da imam težavo pri direktni povezavi toplotne črpalke na razdelilne omarice. Povezavo imam narejeno alumplast 26/3. Težavo vidim pri spojih alumplasta (T kos, koleno..), ki jih imam na obeh vodih skupaj 20kos.
Najšibkejša točka je označena na sliki.
Vprašanje:
Ali bi se pretok vode dvignil in za koliko oz. na koliko.
Če bi:
Opcija 1
Naredil alumlast 32x3mm. Št kolen in T kosov ostane enako.
Opcija 2
Baker 35x1mm. Št kolen in T kosov ostane enako.
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")macbookunichr("46")si/slika1unichr("46")jpg[/img]