1.12.2014 ob 22:04
lakota Napisal:Po projektu je bilo mišljeno 15 cm stiropor navadni in 30 cm v streho in na vse to je izračunal 16 kw TČ zrak - voda!
Koliko ti je naračunal skupnih toplotnih izgub za objekt (W/K)?
lakota Napisal:Po projektu je bilo mišljeno 15 cm stiropor navadni in 30 cm v streho in na vse to je izračunal 16 kw TČ zrak - voda!
jani65 Napisal:vincent
Kaj se ni dalo izolirat ,da imaš toplotne mostove.
xavi Napisal:Če je 11-ka softversko omejena 14, vzameš 14 ali pa se pozanimaš, če je varianta, da ti vgradijo močnejšo obtočno pumpoNE
vincent Napisal:Se čudim, sa nisi dal nova okna na zunanji rob zidu. To je ta mene osnovno pravilo. In ja, vem kaj to potegne ta seboj: štemanje in menjava polic tudi znotraj. To pa ni kar tako.jani65 Napisal:vincent
Okna so se menjala par let prej...kljub temu da sem dal poštemat omet na špaletah kaj dosti nismo uspeli naredit. So pa na sredi zidu.
Temelji in zidovi na njih, še vedno stojijo v/na hladni zemlji..tu, razen izolacije temelja od zunaj čim globje, ne moreš nič narediti.
Podobno je s podstrešjem, kjer sicer omiliš ne moreš izničit. Tu je še balkon..izoliraš a je hladilno rebro...
Pa se nabere.
(Zato je treba pa tam, kjer gre, dati čim več !)
vincent Napisal:jani65 Napisal:vincent
Okna so se menjala par let prej...kljub temu da sem dal poštemat omet na špaletah kaj dosti nismo uspeli naredit. So pa na sredi zidu.
Temelji in zidovi na njih, še vedno stojijo v/na hladni zemlji..tu, razen izolacije temelja od zunaj čim globje, ne moreš nič narediti.
Podobno je s podstrešjem, kjer sicer omiliš ne moreš izničit. Tu je še balkon..izoliraš a je hladilno rebro...
Pa se nabere.
(Zato je treba pa tam, kjer gre, dati čim več !)
lakota Napisal:Naračunal mi je 0,20 W/m2K