Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:termostatske ventile z možnostjo nastavitve pretoka.
Takih ventilov ne poznam.
Če je možnost ročne nastavitve pretoka, je isto kot če to nastavljaš na spodnjem (iztočnem) ventilu. Možnost nastavitve pretoka še ni izvršena nastavitev = uravnoteženje.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Vseeno lahko rečeš, da imaš še stensko vodno ogrevanje :-)
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Talno v kleti.
Moje mnenje je, da vodovodne cevi ne bi smele bit nikoli speljane po tleh, nižje od bojlerja oz. pri hladni vodi od vodovodne ure.
Vedno bi morale biti speljane tako, da imajo padec in da je možno kontra izpiranje, kar v primeru, da imaš sistem v obliki črke U ni možno. Pri meni so vrli vodovodarji naredili to napako, oz. verjetno sploh ne poznajo problema, ko je potrebno inštalacije zaradi raznih usedlin čistit.
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Ali zna tole hidravlično uravnoteženje kdo bolj podrobno razložiti? Če na termostatskih ventilih ni potrebno, potem ne vem zakaj so nam v bloku vsem menjali tudi povsem nove ventil? Skopa razlaga je bila, da se s tem regulira pretok, kar sem razumel, da se tistim, ki imajo boljše klimatske razmere zmanjša pretok, kar posledično pomeni zmanjšanje toplotne moči radiatorja.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Prerekamo se glede oslovske sence, hkrati pa imam v kleti 2 kubika kropa (80C) v slabo izoliranem zalogovniku (10cm izolacija zalogovnika je slaba izolacija!). Po možnosti še želim imeti hladno klet, potem pa sem sploh zmagal.
Objave: 400
Teme: 15
Ocena:
0
Žerjavar,zakaj imaš potem zaprta vrata na peči,sej ostane vse v hiši in ni izgub?
Ocena:
1
Citat:zakaj imaš potem zaprta vrata na peči,
Ali nimaš argumentov proti mojim pripombam na trditve ZRMK, pa si začel izza ogla?
Ali misliš na vrata peči centralne kurjave, skozi katera se nalaga drva? Če je tvoje mišljenje, da vse ostane v hiši - ni izgub zaradi odprtih vrat, ne moreva debatirati o izgubah povezanih z ogrevanjem prostorov.
Objave: 400
Teme: 15
Ocena:
0
Ja poglej no jest rabim ogrevan določen prostor na 20 stopinj,če greje cevi nekje v tlakih se ne prenese temperatura v prostor tako kot pri radiatorjih.Jest tebe razumem vendar tvoje trditve v praksi puščajo vodo.
Ocena:
1
Citat:če greje cevi nekje v tlakih se ne prenese temperatura v prostor
Res je. Vendar to ni predmet debate te teme. Iz cevi v tlakih bodo enake izgube, ne glede na ročno ali superduper avtomatsko regulacijo. Izgube so odvisne le od temperature dvižnega voda. Ta pa pri dobrem kurjaču ni nič višja kot pri vremenski regulaciji.
Daj, povej že enkrat, kaj ne pije vode. Kje sem v zmoti?
Morda ti slepo verjameš, kar so zapisali ZRMK - ni nič narobe, tudi jaz jim verjamem. Dobro preberi, vse pridobitve zaradi vremenske regulacije so napisali z
do .... Jaz samo govorim, da je to pretiravanje. Da so take vrednosti sicer možne v izjemnih primerih, vendar so v večjem delu primerov znatno nižje.