PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Katero TČ zrak voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F2040 je INVERTER
klime-TČ renomirane evropske firme?
življenska doba 25 let?
Ti odgovorim leta 2039
mene zanima, kaj pravijo oni: koliko je življenjska doba 15 let ali koliko
Migaj Napisal:klime-TČ renomirane evropske firme?
življenska doba 25 let?

Migaj ali imajo te EU TČ, ki so za večno ohišje iz rosfraja. Upam da ne ponujajo pobarvanega pocinkanega pleha?
rostffraj zdrži veliko več kot 25 let -cigani ga zbirajo?
za ostalo pa ne vem če več kot 10 do 15 let
In po 15 letih delovanja EU TČ naj gledamo zarjavele spomenike !! Raje mam japonski Daikin in ga na desetletje menjam.
:-) Enako. Tiste monumentalci tud men nekak ne znesejo. Japanac pocen, dela da se izplaca, pol ga pa zamenas z boljsim. Best run for the money :-)
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Kaksna pa je razlika v ceni med eno 8kw daikinovo TC in tole nibejevo?
Ej pojma nimam! pokliči Nibe in ti naj naredijo predračun.Enako za Daikin.
Citat:Ej pojma nimam!
To je to....
Pišete o EU TČ in cenah ....cenovno pa dobite cenejše EU ali vsaj primerljive...(pišete pa običajno o samo dražjih EU, kar drži le delno-tudi ostala različna tehnika je različnih cenovnih rangov).
S tem , da imajo nekatere tudi dolgoletne tradicijo ali ogrevanje npr. v skandinavskih pogojih, vendarle to na forumu PSS ni pomembno...razen par TČ poševnookega porekla :wink:, vse ostalo ''podelate'' v nič , čeprav ...beri citirano...(ne gre avtorju citata - oz. najmanj, napram nekaterim ostalim...)
Lp
P. s. Nibe inverter beri stran nazaj ... 8.5k vključno z montažo
Citat:Najbrž bo res prišlo do nakupa in vgradnje F2040 - 8, + krmilnik SMO 20 + zalogovnik, čeprav pri KNUT-u pravijo, da ni obvezen.
Torej fali za Vaše ''poceni'' TČ...tudi EU TČ poznajo inverter delovanje...nekoč je celo Telmos pisal o ''vesoljski'' tehniki ene...
zdaj mi pa ti povej, kdaj sem rekel, da je katera-koli TČ zanič :x
Kakor se kdo počuti...
Sam že več let pozivam , da mi najdete en prispevek v katerem pišem , da je zanič inverter, da je zanič d.ht, lt , estia, fujitsu... Idea :!: :?:
Pisal sem zgolj o slabostih (nikdar da je katera zanič, kar pa si upa katera stranka Koga...jo mogoče on pouči?) - tako kot ste ostali napram drugim TČ- kar se še vedno počne..., utemeljeno vedno?!
Ravno govori v tej temi ne znesejo...čeprav se trudite...(kakor se kdo vidi, bomo pa brali...)
Lp
iz principa poleg Daikin HT ponavadi omenim Themio atec in Kronoterm TČ -kot alternativi na radiatojih, čeprav še zdaleč nista edini.

Pravkar sem računal koliko stroškov so v dobi lastništva povzročili avti samo z upoštevanjem izgube lastne vrednosti in stroškov vzdrževanja
Npr Megane 2006 1,5 DCI v osem letnem povprečju cca 1.670€/leto (brez pnevmatik, popravil pleha zaradi poškodb ipd). Je pa to za eno povsem novo temo.
Pozdravljeni,
vprašanje bi lahko postavil tudi privat, mojstru, ki upam, da nam bo montiral. Pa vendar, mogoče komu pomaga pri odločitvi.
Odločam se med toshibo estio 8kw ali daikin altherma 6 ali 8kw. Cenovno je zadeva tamtam in cena ne bo vplivala ne odločitev.
Torej kaj so prednosti ene in druge, za katero bi se odločili?
Hvala za odgovore.

PS. Hiša 110m2, izolacija 19cm proti tlem, 20 cm beli eps fasada, 30-35cm ursa sf35 pod streho.
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi