PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Odločanje med različnimi toplotnimi črpalkami

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merlin1 Napisal:Toshib pa ne popravljam, tako da z tega ne bo kruha.
.....ker enostavno ni potrebe popravljat_si še pozabil dodat..

PS si popravljal Fujutsu HP :?: (Je že kr nekaj let zunaj)
"
.....ker enostavno ni potrebe popravljat_si še pozabil dodat.."
To misliš ti. Če bi malo podrobneje pred tem prebral @telmosa z meni ponujeno zamenjavo za Toshibino elektroniko, bi lahko razumel.... Zakaj za že ima na zalogi elektroniko, (ki ni poceni), doma na zalogi. Morda za zalogo??? :wink: .

Če že sprašuješ za Fujitsu, se ravno tako pokvari, kot vsa konkurenca.
Zato, ker svojih klientov ne puščam po 14 dni brez ogrevanja, kot Viessman. Sicer pa je tista tvoja opazka o nepravilnem posegu spet ena floskula. S seboj sem peljal Domna, ki je uradni serviser in je on lani menjal vse skupaj z matično ploščo vred, letos je pa lani zamenjani kodirni ključ spet zatajil. Pri špagetarjih kodirnega ključa še nikoli nismo zamenjali In ne me več je... s tem, da ne bom še nekaj cvetk viška zahodne tehnologije natrosil! Ena zares velika brca v temo je že sam FLOW senzor VFS/--5-100l/1/. To je višek zahodne tehnologije, ki ti vsakih 14 dni napravi kak siv las.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Telmos, kaj bi ti razen manj okvar izpostavil pri estiji v plus v primerjavi drugim TČ v podobnem cenovnem rangu?
A se recimo v praksi pojavlja razlika v porabi energije +- 100 evrov med eno in drugo TČ v enakih pogojih?
to o porabi se boš počasi naučil oz. začel sčasoma dojemat, kajti tudi če imaš dve popolnoma enaki hiši, (seveda karikiram) z enako izolacijo, popolnoma enakim kotlom oz. TČ ali nevem kakim gretje, in tudi če je v obeh hišah enako število prebivalcev, poraba ne bo enaka, kajti "point" je v navadah stanovalcev, ki pa niti malo niso enake v obeh hišah, vsaka je neke vrste unikat, pa če je še tako enaka po karakteristikah........
V bistvu je pa tako, da ne glede katero napravo kupiš, razlike so minimalne: Toshiiba ali "micka" ali Panasonic, Daikin, Fujitsu, LG.....če je vse 11 in recimo hiša na talnem gretju ne bo razlike 20€ na sezono...
telmos Napisal:Zato, ker svojih klientov ne puščam po 14 dni brez ogrevanja, kot Viessman. Sicer pa je tista tvoja opazka o nepravilnem posegu spet ena floskula.S seboj sem peljal Domna, ki je uradni serviser in je on lani menjal vse skupaj z matično ploščo vred, letos je pa lani zamenjani kodirni ključ spet zatajil. Ena zares velika brca v temo je že sam FLOW senzor VFS/--5-100l/1/. To je višek zahodne tehnologije, ki ti vsakih 14 dni napravi kak siv las.

Ta stavek pove vse :wink: .

Ne vem kaj ima ta senzor opravka z Viessmanom. Tudi za nobeno stranko ne vem, ki bi bila brez gretja po krivdi omenjenega podjetja brez gretja.
Kar se tiče dobavljivosti rezervnih delov Italjanov pa o tem sploh ne bi, ker so deli težko ali sploh ne dobavljivi. O sami kakovosti servisov teh proizvodov pa je škoda izgubljati besed.
Pa so bili in to več kot dva tedna na policijski postaji Idrija! In tisti stavek res pove vse o tebi in tvojem natolcevanju.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Očitno si ti bolje seznanjen, poučen in več veš od tistih, ki vedo in stvari poznajo. In kot običajno je vse kar ti vgrajuješ - prodajaš najboljše. In, da ne pozabim dodat, jaz in meni podobni natolcujemo in smo nepoučeni, podajamo napačne informacije. Kaj "hočemo", takšen je ta svet.
Velikokrat je točno tako, kot si zapisal!
altek Napisal:Telmos, kaj bi ti razen manj okvar izpostavil pri estiji v plus v primerjavi drugim TČ v podobnem cenovnem rangu?
A se recimo v praksi pojavlja razlika v porabi energije +- 100 evrov med eno in drugo TČ v enakih pogojih?
Razlika je predvsem v prilagodljivosti in razponu delovanja, kar pomeni tudi nekaj nižjo porabo energije in mirnejše delovanje. Toshiba ima namreč pri manjših močeh v nasprotju z ostalimi višje izkoristke in zato boljše razmerje med vloženo in pridobljeno energijo.
1 2 3 4
Iskanje po temi