PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ voda-voda NUJNO

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mi imamo naposodo samo 0,5 m zemlje v globino, dejansko je vsa zemlja in kar je v njej od države. Davek od vode pa se že plačuje, saj je leta 2005 bil sprejet zakon, po katerem se plačuje davek na izrabo vodnih virov. Plačujemo jo prav vsi, tudi tisti, ki imajo lastne vodovode. Mislim, da isto velja tudi za TČ voda-voda.
Šuša, mene nič ne boli, če jemleš to kot šalo. Big Grin Pripravlja se,kdaj pa bo izpeljano (upam da ne bo) se pa ne ve. Pa smiselno se mi tudi ne zdi! Kaj pa je še smiselno v tej državi? Kakšen davek pa je sploh smiseln? Baje,da edino davek na budale. :oops:
Mazi1,tvoje vprašanje tudi mene bega! Voda ven,voda noter! Pa še prečisti se vmes, bi morala država še nam kaj plačati Confusedhock:
In dilema:vrtino prijaviti ali ne?
Vrtino prijaviti ali ne?

Če je ne prijavim, kako potem naj dam vlogo za subvencijo??
churimuri ma vas rad
Tistim, ki imajo v svoji bližini prodnat teren in pričakujejo podtalnico ( v sloveniji ,je kar nekaj območij) predlagamo:
- izkop gradbenega jaška,kamor se vgradi nekaj perforirabih betosnkih cevi s premerom vsaj 1m zaradi lažjega dela.
. cena izkopa in vgradnje betonskih cevi ( globina 5 m)je bila komplet 400 eur.
- v konkretnem primeru je bilo vgrajeno 3 m perforiranih betonskih cevi ( spodaj) in 2 m polnih betonskih cevi.

Iz takšne globine sedaj črpa investitor s sesalno črpalko. Sistem s tč mu obratuje že eno leto. V poletnem obdobju p amu pade podtalnica tudi do 2 m. Poleti obratuje tč predvsem z apripravo tople sanitarne vode.

termal

ps

ker podtalnico za obratovanje toplotne črplake potrebujemo ves čas, predlagam,kvalitetno izvedbo zajema vode, ker v nuji in mrazu je težko dobiti takoj ustrezno pomoč.
čista energija
Tistim, ki imajo v svoji bližini prodnat teren in pričakujejo podtalnico ( v sloveniji ,je kar nekaj območij) predlagamo:
- izkop gradbenega jaška,kamor se vgradi nekaj perforirabih betosnkih cevi s premerom vsaj 1m zaradi lažjega dela.
. cena izkopa in vgradnje betonskih cevi ( globina 5 m)je bila komplet 400 eur.
- v konkretnem primeru je bilo vgrajeno 3 m perforiranih betonskih cevi ( spodaj) in 2 m polnih betonskih cevi.

Iz takšne globine sedaj črpa investitor s sesalno črpalko. Sistem s tč mu obratuje že eno leto. V poletnem obdobju p amu pade podtalnica tudi do 2 m. Poleti obratuje tč predvsem z apripravo tople sanitarne vode.

termal

ps

ker podtalnico za obratovanje toplotne črplake potrebujemo ves čas, predlagam,kvalitetno izvedbo zajema vode, ker v nuji in mrazu je težko dobiti takoj ustrezno pomoč. [url][/url]
čista energija
1 2 3
Iskanje po temi