Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Brnenje je lahko le zaradi transformatorja.
Najbrž jedro ni dobro zategnjeno.
Razen da je moteče, najbrž ne bo nič hudega.
Če je zelo glasno, je najbrž možno reklamirati , pa naj ti ga zamenjajo......
Gorilnik?
Hmmm, mislim da je prešvoh....
Sicer pa probaj!
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Meni se je to zgodilo 2x:
- pri hišnem kino sistemu
- pri nakupu golega transformatorja
Obakrat je šlo za tovarniško napako napajalnega transformatorja. Vse zamenjano v roku garancije.
Objave: 499
Teme: 1
Ocena:
4
Sem posnel kako brni!
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.dropbox.com/s/f75zks4pqnryelq/20141005_232910.mp4?dl=0">https://www.dropbox.com/s/f75zks4pqnrye ... 0.mp4?dl=0</a><!-- m -->
Ocena:
3
To je lahko jedro trafota, če je jedro klasično lamelno, ali pa dvojni u skupaj stisnjen. Ne glede na to, bi moral ups vseeno delovati. Drugo vprašanje je, kako to prenašati.
Pomislil sem še na kakšen "pobesneli" rele. Vendar ne bi v tem primeru vse delovalo.
Objave: 4597
Teme: 212
Ocena:
3
Tole bi res lahko bil kak rele, bo treba odpreti in s prstom detektirati od kod prihajajo vibracije. Trafo se včasih da sanirati s privitjem vijaka, zatlačenjem česa v kako špranjo, pritiskanjem..
Objave: 1193
Teme: 0
Ocena:
0
99.99 % jedro.
Največrat so E I varjena na stiku( najcenejša izvedba).
Možno, vendar malo verjetno je, da je tuljavnik slabo zagozden , pa vibrira ali kak list jedra. Glede na posneti brum rele ni.
Imel sem primer ko je UPS on neustreznem bremenu "zanihal" in začel brneti. Če se prav spomnil je začel peti, ko se je računalnik zgasnil .. pomagal je izklop vklop... vedno znova :-(
Ocena:
4
In kaj se da tukaj neredit? Zadeva zaenkrat se deluje ok , ali lahko crkne in mi nebo delal solar ?[DISAPPOINTED FACE]
Ocena:
3
Še vedno ne vem (se opravičujem, če sem kje spregledal):
- Ali je še vedno v garanciji?
- Ali si dovolj mojster, da si ga upaš odpreti (ali se z elektrotehniko kaj domač?))
Ocena:
4
Ja je se vedno v garanci saj je star 1mesec . Sem kr tehnicni tip ampak se kaj takega nisem delal , ce ni kaj "kompliciranega" si ga upam odpret.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Ne odpiraj, ker boš zgubil garancijo (nalepka)!
Najbrž pa bi tudi poskus utišanja bil neuspešen.
Sicer pa pri meni piše glasnost <56 dB
Verjetno tudi pri tebi kaj piše....
To je sicer glasnost predvsem ventilatorja, a ni posebej specificirano, tako da .....
Vsekakor pa je najbolje da kontaktiraš proizvajalca.
Ocena:
3
Ta glasnost je mišljena ko zadeva deluje na akumulator, v konkretnem primeru pa se mi zdi, da se pogovarjamo o SBju.
Ocena:
3
Spet sem pri dilemi, na kaj priključiti svojo nastajajočo avtomatizacijo kurilnice. Moj home made razsmernik z 2/3 pravokotniki daje sila grdo napetost, ob koncu pravokotnika trafo (kot pač vsaka tuljava) vrne vsiljeni tok in napetost gre iz +300V na -300V, nato počasi na nulo, nato pa spet na -300V zaradi nasprotnega pravokotnika. Dolžina tega pojava je zelo odvisna od bremena, zato mi je onemogočeno sinhrono preklapljanje brez iskrenja na relejih, saj zero cross detektor ne more delovati. Vsi porabniki so klasične črpalke z delovnim kondenzatorjem
Zato sem pomislil na moj AR-HE-1500S, deloma iz firbca sem ga odprl. Na vhodu ima 4 DC/DC pretvornike na 412V, do vsakega gre od priključne sponke svoj kabel in vsak ima svojo 40A varovalko, tako da bi zadevo lahko predelal na 2 ali 4 akumulatorje. Če namreč akumulatorje zunaj vežem vzporedno, se ob stiku celice lahko kaj zgodi, tako pa ima vsak aku svojo oziroma dve 40A varovalki.
Ko je bil že odprt, sem mu znižal napetost na 220V. 235V se mi pri nekaterih porabnikih zdi potrata energije. Za te potrebe ima dva trimerja, eden za izhodno napetost, drugi za DV/DC, drugega sem iz 412V znižal na 391.
Ko bo zmanjkalo štroma, se bodo vse črpalke ustavile in potrebno bo poskrbeti za vnovični zagon (nekaj jih normalno deluje na 110V in vprašanje je, če se bodo zanesljivo zagnale). Avtomatika že ima vhod za razsmernik in vhod za vklop.
Bi mi pa seveda klasičen sinusni UPS olajšal delo, samo verjetno takega, ki v stanju pripravljenosti ne vleče vsaj 10 ali 20W ni za dobiti. Ima kdo kako idejo.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Inverter ne bo crknil, bo pa crknil aku v njem, če ti bo zaprašen ležal.