PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jani ne razumem pripombe. Vprašaj in dam odgovor.Če že nekaj objavljam bom seveda stal za tem z podatki ki so popisani in izračunani.napake so seveda vedno možne.
Morda še podatek Toplotna črpalka je samo za ogrevanje vode v obdobju1.12.2013/31.8.2014 porabila 1530 kwh elektrike. Stevec dvotarifni razmerje VT/NT 39/61
Vsaka naložba v pocenitev ogrevanj se najprej "povrne" večjim porabnikom (manjšim lahko tudi ne...), to smo že "mleli".
Ali kot je opisal Homer , kdor jih je že imel...
Zato ne enačiti ali upravičevati posplošeno.
Jani meni sprobano porablja STČ , kot ogrevalna Tč za potrebe zgolj sanit. vodo enako.
Obe iste firme...ne poznata pa standby porabe.
lp
Homer Napisal:Če primerjaš kolektorje s TČ se strošek teh nikoli ne povrne. Če jih imaš že od prej, jih seveda uporabi, saj je v takem primeru investicija nič in vsak €, ki ga prihraniš nekaj pomeni.
Da pa bi poleg TČ še namensko šel v nabavo kolektorjev, je to lahko le zaradi principa in zadovoljstva da si "zelen", nikakor pa ne zaradi ekonomskih razlogov (vsaj ne pri današnjih cenah elektrike, TČ in kolektorjev).
Seveda je nekaj drugega, če so to npr apartmaji na obali, ki jih oddajaš turistom in imaš ogromno porabo vode, izven sezone, ko tudi sonca ni pa imaš porabo tople vode blizu ničle.
Pod to se podpišem.
Tudi sam se podpišem pod zgornji post. Zato sem tudi objavil podatke če so seveda sploh razumljivi.
Ja vse je jasno samo sem zasledil podatek v rubriki poraba TČ ,da je bila poraba za Avgust 28,8kwh.
Ne moja,morda Sivkina.Moja je bila za 8/2014 105kwh+ kolektorji.Nekaj te porabe požreta dve črpalki pri sončni.ki sta potrebni zaradi zunanjega izmenjevalca.Ostalo pa doogrevanje z TČ ko ni sonca.
Tu sem to prebral
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=18576&start=1290">viewtopic.php?f=7&t=18576&start=1290</a><!-- l -->
Saj vidiš, da je to napisala Sivka. :wink:
Jaz imam 6kW TČ, ne 11kw tako kot timi. Pa večji bojler ima tudi. Jaz imam samo 180l.
1 ... 11 12 13 14 15 Pojdi na stran 
Iskanje po temi