Sam imam 6 let staro TČ zemlja/voda. Kolektorji so vkopani na dveh nivojih globin in sicer 1,2m in 2m. Sestava zemlje je več ali manj ilovica in zadeva deluje odlično. Ne mislim pisati številk (lahko pa tudi če kdo hoče) ker to ni moj namen. Rad bi samo opozoril, da pri kolektorju v zemlji računajte, da vam lahko, ko je tam okoli februarja glikol v ceveh že kar hladen začne okoli cevi zmrzovati in posledično se s tem poveča volumen zemlje in se teren nad cevmi dvigne. Meni se dvigne za cca 15cm

Kar v praksi izgleda tako, da je spomladi na vrtu en majhen hribček, sedaj pa je malenkost vgreznjeno.
Hočem povedati, da je pri zemeljskem kolektorju zelo važno kako je vkopan zemeljski kolektor. Če imate dovolj zemlje, da je peljana ena cev kot pri talnem je verjetno vredu, če pa ste v stiski s prostorom in stlačite par km cevi v zemljo da se prepletajo pa zna biti malo vidnih posledic. Seveda je potem spet odvisno kakšno sestavo tal imate in verjetno še kaj drugega.
Če bi danes še enkrat dajal bi bil verjetno spet v dilemi, čeprav takrat so bile zrak/voda do cca -5 stopinj če se prav spomnim, danes gredo pa že krepko v -
Se opravičujem če nisem prav veliko pomagal. To je pač moja izkušnja.