Ja sj ravno to. Ne splača se mi baš nešto TČ razne kot zrak-voda. Ker po večini razen dnevne sobe, ter 2 spalnic se skoraj nič drugega ne ogreva.
Ker pa nimam namena imeti zalogovnika pa itak bom moral stalno imeti odprtih nekaj radiatorjev. Pri hiši nas je sedaj 4, v kratkem pa samo trije.

Pa nismo nevem kakšni porabniki sanitarne vode. Bolj minimalno vse skupaj.
Kot sm že reku imam od Termotehnike 1 leto staro TČ za sanitarno vodo, to bom uporabu kot bojler oz samo za ogrevanje sanitarne, TČ za ogrevanje radiatorjev pa samo za ta namen.
Cenovno se mi najbolj splača na moje potrebe zrak-voda, danes je bil pri meni mojster, ki sicer montira Kronoterm ter švedske TČ Nibe. Rekel mi je, da je Nibe boljši kot Kronoterm pa še namesto 2 leti ima 5 let garancije. Bila bi 12kw izvedba, nizkotemperaturna, vse skupaj bi me pa prišlo tam 7500 - subvencija. Recimo od oka 6500€. 12kw pa zato, ker mi je bilo rečeno, da je bolje vzeti malce močnejšo, da se ne priklaplja električni grelec bolj pogosto. Sem pozabil že zakaj ampak ok.
Sicer malo še raziskujem kaj bi se najbolj splačalo a se bistveno najbolj nagibam k tej opciji.