PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin HT na ekoskladu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mejdun nobeden od lastnikov tč se ne oglasi-to pomeni da vsaka tč če je bolj mraz več pozre elektrike-ja to je fizika brez gumarabike-razlika je samo ta da ht zmore ogrevati brez dodatnega vira-bistvena večja ali manjša poraba je pa odvisna od količine toplotnih izgub
Jst sm se umaknu iz debate, ker nima smisla in ne da se mi vec. Bohinc ma daljsega Smile Meni je tole drugace zelo enostavno: vgradis pravo napravo glede na razmere, ki jih imas. Seveda tako, da te ne bo zeblo Smile Ce je to DHT je pac DHT. V nasprotnem izoliras bajto, menjas vrata, okna in se ji izognes za tistih nekaj 100 eur/sezono nizji racun. Vsak zase najbolje ve, kaj se mu splaca. Sam imam izolacijo in nova okna, nekateri je nimajo ali nimajo te moznosti. Jaz to tako vidim in me COP pri +7, -7, ta vlaznost, una vlaznost, ta test, un test, taka odmrzovanja, drugacna odmrzovanja res ne zanimajo - vse to je vsteto v koncni ceni ogrevanja, katera je se vedno zelo ugodna (tako tisti, ki jo imajo). Zame je to tako, komplicirajo naj tisti, ki se jim da. Moja TC bo zdaj do zime izklopljena, potem pa jo nastavim na 21 stopinj notranje temperature in takrat naj pol leta dela kot zna in ve. Ce ne prej, se takrat javim z izkusnjami. Zdaj se pa za nekaj casa umikam s tega foruma, kapitulacija totalna Smile
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Vsi pozabljate, da sama temperatura ne pomeni nič, če ni dovolj moči. Pri veliki neizolirani hiši navadno potrebujemo 20 in več kw, zelo zelo redko pa temperature nad 60°C
ps. če bi bilo res veliko povpraševanje za takšnimi napravami, bi jih imeli že vsi veliki proizvajalci :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Citat:Vsi pozabljate......., zelo zelo redko pa temperature nad 60°C
Niti ne , to hočem skoz dopovedat nekaterim, pa nočejo ''slišat''!
Oz. še kar nismo našli junaka , ki s temi temp. ogreva in poda nje porabo.
Nekje v debatni temi se da prebrati clo , ko je telmos pisal o enaki porabi HT, ali TČ Evi + grelci (bivalentno- to je pa cca 14-30 dni sezone odvisno od pogojev...). Vse manj pa boljši Cop (iz seznamov...) slednjih naprav, ne glede na njih delovanje, razumljivo ?
Torej ?
Komur se da, pa lohk poišče v temi debata (niti mi ne gre za ''daljšega'' Polde , raje pa opiši več podatkov o kolegu, saj je Homer pisal, da nihče ne govori o do 3/4 prihrankih, al je to spet plod moje domišljije.... :?: :oopsSmile

Lp
p.s. jaz sem se včeraj zaklel sam pri sebi isto :oops::
Citat:Jst sm se umaknu iz debate, ker nima smisla in ne da se mi vec
nekateri pa tud za-pisali.... :mrgreen:
Ker vnemar omenjaš moje ime in citiraš samo tisto kar ti paše ponavljam kar sem napisal
Citat:Sploh ne vem od kje je ta cifra potegnjena ven, a je možna, če je prej bila "razštelana" peč.
O dolžini pa ti prepustim zmago ....
Citat:Sploh ne vem od kje je ta cifra potegnjena ven
to je tisto o čemur sem tudi pisal, slabo- površno bereš ! Zato te vnema zagovarjat d. HT prehiti .
Da ne mislim , da je tč slaba, sem že pisal. Da zmore brez grelcev -do 80stC, so me v nekaj letih prepričali prispevki nekaterih, ki so probali- zgolj za štos- skozi naša prerekanja (tudi to sem - vas razumel- niti več ne zanikam- niste opazili Cry ).Še vedno pa vztrajam , dokler me kdo ne prepiča (nisem tko trmast , čeprav precej, da ne bi priznal zmote-ali če hočte poraza).

Skozi večje povprečje sezone nad že omenjanimi temp. ne more imeti dobrega cop ali scop, oz. nizke porabe (oz. pisanih prihrankov nekaterih na forumu Idea ) . Vse kar je izpod teh temperatur, majo bolše podatke o izkoristkih mnoge druge TČ, makar inverter , če že hočte tud to brati, ?
Zakaj potem sploh testirajo in podajajo Cop -e :?: Saj so brezpredmetni, ter jih zgleda (po mnenju nekaterih) le redki pogledamo :?: Je res tako, ali zgolj na tem forumu, ki se ve kam napeljuje... ?
Pol - pol napram olju majo izkoristek tud peleti, drva- sekanci še boljš... (za pelete , sekance, če maš plac in voljo, rabiš tud le elektriko mar ne?). Za take '' res trde'' pogoje dela, kot zagovarjate (ter ne koristite) pa verjamem glede dolgoročnosti in zanesljivosti sistema- prej opisanih).
Npr. rentgi je pisal o porabah od 3 do 4000l olja (slike stare peči mislim, da morajo bit vidne nekje v temah o TČ, potem porabi okoli tisočaka , največji max, ogrevanja v težkih pogojih do 65 stC). Migaj je pisal o porabah povprečno 3000 olja, gretju , če se ne motim po krivulji max. celo manj kot rentgi..
Homer zakaj poveličuješ, ter se hkratno ograjuješ oddati podatke, ni to dvoličnost, hkrati pa zame povod za dvomljivost? Kdor piše pa o kolegih...brez še ostalih potrebnih podatkov, pa baba čula....Spomnite pa se le, kako se takoj skoči na kakega novega uporabnika- ki ne koristi opevanih TČ na tem forumu- pa da ma malo porabo -takoj mora dokazovati objekt , porabo sanit. vode ipd. itd., ko mačka na miš. Po drugi strani pa čudenje in očitki meni :roll: :? Upravičeno?
Moji podatki so v več temah objavljeni o porabi, kot potrebnih temp. kot pogojih, ko se dodatno vključi grelec (išči) - dokazovat pa večinoma prej omenjenima lastnikoma d.HT, katerih podatke pa sem včasih moral vlečt v ''povojih''. Zato se ne čudit, da vsega ne potrdim niti verjamem na prvo žogo.
Nevtralno (ker ne prodajam- niti montiram :!: ) hočem le dokazat, da za te temperature ki jih koristite nekateri, obstajajo boljše po izkoristkih, kdor rabi pa res te extremne temp. večino sezone, je vseeno če kupi makar peč na pelete, ki je tudi cenovno ugodnejši nakup, kot radi pišete o d.ht.
Drugače pa sem mnenja, da redko kdo res rabi te temp. , ker gretje pa makar z d.ht ne potrebuje tako visokih temp. ogrevanja, kot stare razštelane kakršnekoli peči, ki so dostikrat ponoči ali obnemele ali po občutnem padcu temperatur zunaj , kot znotraj občasno dogrevale! Nazanemarljiv je tudi nasvet dedka, ter še koga- izolacija, drži pa , je povezan z precej stroški, vendarle na dolgi rok khm...

TČ so mišljene za konstantno delovanje- po potrebi objekta , z nič ali zelo malo nočno- dnevnih nižanj (sploh za stare potratne objekte). Ob takem načinu gretja tudi ne potrebujemo posledično tako visokih temp. ogrevanja. in smo spet na začetku:

Nič o porabi in potrebnih temperaturah, dovoljenih vklopih v težkih pogojih ipd ?
Lahko me popravite, kjer sem grešil, ne bom žalosten za krajšega :oops:
Lp
p.s. Pa da ne bo kdo naredil kak spis (zame) , ki makar TČ še videl ni, v prid le te (se zna zgodit, da ga obiščem)!
Rentgenx nas je dolgo nagovarjal, kdor ne verjame naj se oglasi. Po dveh letih oklevanja, sem se odločil- ravno v času, ko mu je kalorimeter ''narobe'' pokazal od napovedi. Večer pred namenom obiska, se je forumsko opredelil, da ni dolžan nikomur nič dokazovat, meni na ZS pa, da ne rabi novih prijateljev (še clo naslov je spremenil :lol: ). Prvo drži, za drugo ga nisem niti prosil. Vendarle...komur spomin seže dlje se lohk spomni vseh vabil... To pa je zame nasprotje - kot tudi verjetna upravičenost v mojo dvomljivost (za razumljivost bralcem , ki ne berejo le kar hočjo- oz. nočjo) :mrgreen:
Lahko, da mu je pa prav tisti dan crknila. "K ma tolk ene elektronike" in se ji vse živo lahko zgodi - bog ve? Potem pa tudi kalorimetra več ne rabi.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
bohinc Napisal:Rentgenx nas je dolgo nagovarjal, kdor ne verjame naj se oglasi. Po dveh letih oklevanja, sem se odločil- ravno v času, ko mu je kalorimeter ''narobe'' pokazal od napovedi. Večer pred namenom obiska, se je forumsko opredelil, da ni dolžan nikomur nič dokazovat, meni na ZS pa, da ne rabi novih prijateljev (še clo naslov je spremenil :lol: ).

Car!
Pa saj je brezveze... nekateri so pač fanatično zavarovani v svoja prepričanja, ko se jim dokaže, da mlatijo prazno slamo pa raje izginejo kot, da bi priznali svojo zmoto.
Mimogrede.... Rengenxu sem odsvetoval TČ zrak voda, sem mu rekel naj raje razmisli o peletnem kotlu.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Na strani <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ogrevanja.si/">http://www.ogrevanja.si/</a><!-- m --> za mojih 160m2 in porabi 1800l olja, koliko smo porabili pri ne preveč hudi zimi podobno kot je bila letošnja izračuna za TČ 753.55 eurov pri nastavitvi 1KW/h = 0.12 centov. In ne moreš verjeti podoben rezultat kot sem ga imel letos:

Moja poraba od septembra pa do sedaj je 6300 KW/h na DHT 14KWh ogrevanje + sanitarna.

In seveda je TČ delovala večinoma pri zunanji vlagi > 90%. Moram pa priznati, da je vtok bil dokaj nizki od 40C - 45C.

Torej tudi HT deluje pri takšnih pogojih pri katerih kao ni najboljša dokaj zmerno.

Seveda je ta rezultat slabši zaradi mojih predolgih defrostov. Sedaj imam 100l kretnico in predvidevam boljši rezultat zaradi hitrejših defrostov.

In na podlagi česa je narejen ta izračun najboljših on/off TČ???
Jaz TČ laufam 24ur neprekinjeno. Notranja temp je 23C.

Se pa je pri nekaterih z krmiljenjem z zalogovnikom 100l in z notranjim termostatom izkazalo, da je TČ HT veliko časa v standby-u in poraba je še dosti manjša. Seveda se s tem TČ krmili kot ON/OFF. Je pa vtok malo višji in dt=10, histereza sobnega termostata pa najmanj 1C. To je tudi v praksi preverjeno. vendar je udobja manj kot pri meni ko šiba nonstop na 23C.
100 ltr. vode predstavlja zalogo energije, mogoče za celih 60 sekund.... ne nakladati o tem, kako TČ počiva :wink:

Eni ste mi res pravi asi :oops:
Z visjim vtokom in histerezo sobnega termostata :wink:
ssecnik Napisal:Mene pa zanima,kako to,da se je ta TČ sedaj znašla na seznamu?
Nekaj možnosti;
-naredili so novo,boljšo TČ (to naj povedo strokovnjaki)
-sedaj se meri po drugačnih standardih (kolikor vem,je standard isti)
-ekosklad je spremenil pogoje (jih ni)
-nekdo je lobiral,se pravi podmazal na pravem mestu (v resnih državah temu pravijo korupcija)

LP Srečo

Dober teden nazaj sem zastavil tole vprašanje.Do sedaj še nisem dobil nobenega odgovora,no ja,neki osebek z vzdevkom Homer me je določil za prepirljivca,ampak to ne šteje.Vas je pa tu še en kup,ki samo iščete dlako v jajcu( COP....) odgovora pa niste možni dati,oziroma ga ne veste.
Ko sem jaz načrtoval TČ ste mi posrali vsako temo,katero sem odprl,(je nekaj izjem,samo roka ima preveč prstov),rezultatov od vas pa nobenih.
Isto je z monterji,same barabe,kateri priporočajo tisto,kar jim da več v žep.
K sreči imam nekaj pojma o zahtevah ogrevanja,pa sem zadevo speljal v TČ zemlja-voda,čeprav so mi jo vsi monterji odsvetovali.Fej jih bodi.
Drugače pa je čisto jasno,da za ogrevanje iz -20C na +70 rabiš precej več energije kot iz -20 na + 35!!Pa dve stopnji kompresorja gor al dol.
Zadeve so se samo realno testirale. To pa pomeni, da se TČ, ki pri -10°C za nek objekt proizvede 11kW pri +2°C ne rabi delat s 100% ampak z bistveno manj. Za to so bili izumljeni in se vedno bolj uveljavljajo inverterji. Ker so sposobni prilagajati se v teh razmerah, jih je tudi tako potrebno testirati in ne tako, kot so si zamislili proizvajalci on off-ov, ki tega niso sposobni. Zato pa sedaj prihaja do razkoraka med tem, kar je bilo in tem kar je. K sreči tudi na ekoskladu naposled premaguje napredna struja svobodnomislečih strokovnjakov, ki so se otresli dogm in so sposobni logičnega razmišljanja.
Če nekaterim sedaj to ni všeč in hočejo še vedno držati stvari nazaj in izkoriščati subvencije za večanje svojih dobičkov je to pač njihov problem. Naslednje leto bo pa vse še bistveno drugače. Se pa letos zelo dobro vidi, kdo dela dobro in kdo slabo. Meni tudi brez tega klamfanja ni hudega. Promet se mi namreč kljub vsemu samo povečuje. Verjetno zato, ker sem najslabša izbira in največji prevarant in mi povsem nategnjeni klienti HT, katerim se pričakovanja, katere smo jim obljubili po vaše niso nikoli uresničile Confusedhock: nenehno pridobivajo nove stranke Big Grin Big Grin Big Grin .
Res narobe svet
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
1 ... 7 8 9 10 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi