PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin HT na ekoskladu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bohinc vsaj trije smo napisali da je poraba dht ( precej) višja pri visokem dv in pri slabi izolaciji pa ni nihče demantiral-torej je res-če kdo misli oz. ve da to ne drzi-oglasite se imetniki dht....ali pa tisti ki morate v dobro izoliranih objektih z nizkotemp. tč pri hujšem mrazu uporabljati dodatno grelce ali kak drug vir
Homer Napisal:Kaj te briga kdo potrebuje TČ s temperaturo nad 65 stopinj.
Ti jo ne potrebuješ in s tem bi moral biti zadovoljen.

Pa sem mislil, da sem že vse možne debilnosti na tem forumu prebral.

Zdaj pa administrator hitro radirko v roke... Za moj vpis, seveda.
sašo65 Napisal:
bohinc Napisal: Cop
evoga_tu je tvoja težava Arrow ko se boš enkrat nehal s temi "copi" ukvarjat, boš lažje spal in si življenje polepšal :mrgreen:

Niti enkrat samkrat nisem pogledal za COP moje TČ niti drugih firm, ko sem kupil sem kupil brez da bi vedel kaj o teh številkah (tehnično mi je seveda znano "zakaj" se gre) gane me pa niti malo ne_in z 1 letnim izplenom(jutri ima TČ rojstni dan) sem prekleto zadovoljen, kakor tudi vsi HT-jaši "daikinovci" pa naj bodo na forumu ali ne...

Torej ti dejansko za vse lastnike te pumpe veš, da so zadovoljni. Karin Ježovita gre v arest, očitno je cajt za nove šlogarje...

Mimogrede, na podlagi česa si sploh izbiral svojo črpalko, če praviš, da te tehnične karakteristike sploh niso zanimale?

Kar se pa spanja tiče: če bi se nekateri od vas malo manj ukvarjali z bohincem, verjamem, da bi tudi vi bolje spali.
:oops: Homer povprečja imajo vključen max, ter min temp.
In v temi ki sem jo včeraj podal, je še nekoč rentgenx zapisal, da je njegov max. - krivulje na 65 ki jo doseže v ex pogojih, s tem lahko pišejo- te taki porabniki o do 3/4prihrankih( odvisno od pogojev- okolica -objekt).
Kdor greje povp.z temp. ki so opevane za d.ht.ne piše niti ne more biti tko nizke porabe PIKA.
Sašo in ob nakupu, se nekateri vprašamo tudi o porabi- izkoristku, ki jo v bistvu cop ali scop predstavlja. Lahko pa kdo zapiše v podanih kWh ob povprečju ogrevalne vode. Naj pa ne zanemari podatkov objekta( ter tudi namenska ali kombinirana peč) iz prejšnje porabe. Do zdaj o takih nismo brali, Polde je pisal zgolj o kolegu.
Če kupim npr.avto ali hladilnik ipd., mi je pred všečnostjo pogoj, uporabnost predvsem pa poraba.
Kdor samo nacola dnar....in se s tem ne ukvarja, se mu tud z mano ni treba, mogoče boš sam lažje... :oops:
Sivka maš althermo...pa tud talno verjetno, pa dobro izolacijo, pa tud Lt zadevo, ki je na testu v Švici dosegla kar lep rezultat.
Če bi le take dosegala tud ht ne dvomim, da ne bi bla testirana tam, da se ne bi blo treba ponižat na Slovaškem....- ni z mojga zelnika.
Tud dedek in še kdo bi rad videl te zavidljive porabe nad 65 in več, kar pa se nihče ne javi.
lp
p.s. no na eko skladu so vidni copi pri istih temp.za mnogo firm, ter npr. za estio , ki jo ponuja odpiratelj teme, smo že govorili o zavajanju o 4.88, pa ste me linčali eni in isti....oglejte si torej eko cop , nenazadnje ga potrdijo tov. podatki, lepše pa se bere 4.88.
Torej še vedno Homer bi posil za d.ht za npr. 70 , ter 80 saj zmore ane, le po kaki ceni oz. prihranku?
@bohinc
Tud dedek in še kdo bi rad videl te zavidljive porabe nad 65 in več, kar pa se nihče ne javi.
lp
malo potrpljenja-saj se nikamor ne mudi
Dedek po več letih sem že res neučakan....eni utihnejo, pridejo novi, ter pišejo podobno kot prvi....
Izračun Cop-a iz okopa s čelado na glavi pa potrjuje, da v neki orenk zimi ( ne kot letošnja) že s povprečjem 65 stC grete vode ne more biti prihranka 3/4 ....
Upam, da je tud Poldu jasno, ne glede na to kaj "pravi" kolega.
Poznam kolege , ki jim npr. avto kuri manj, kot pišejo tovarniški podatki, ob dokaj grobi vožnji..... Verjetno bi to radi verjeli sami sebi...jaz jim ne, pa če so še boljš kolegi.
lp
@dedek
Ti se ne zdi, da je popolnoma logično, da je poraba večja v slabo / neizolirani hiši?
In kdo je trdil, da ima DHT manjšo porabo?
Nihče!
In potem se v to zgodbo večje porabe doda še filozofija o COPu. katera bi moral biti zaključena s tem, ko je DHT uvrščena na seznam.
Pa ne, nadaljuje se s teorijo zarote in ostalimi floskulami! (ne leti na tebe)

In ker argumentov zmanjkuje potem je treba iskati še "dokaze" o prihranku 3/4.
Sploh ne vem od kje je ta cifra potegnjena ven, a je možna, če je prej bila "razštelana" peč.

Ah, brez veze, itak samo nakladanje in vsako temo je treba še malo posrati s filozofijo o DHT.......
V tej temi in na temo DHT "ower and out"! (za eksplicitna vprašanja ZS)
ko sem napisal da bi primerjali navadne-nizkotemp tč in visoko temp.imam občutek da nizkotemp. tč z grelcem ali drugim dodatnim virom ob mrazu tudi pokuri veliko več-verjetno so nizkotem.v tem slučaju enakovredne ht z razliko da so pri nizkotem. tč objekti izolirani pri ht pa ne ali slabo-če dela nizko ali srednje temp.tč. z grelci je cop 1 ht pa v najslabšem primeru z cop 2
Homer kar očitaš meni počneš pogosto sam...
Prva stran te teme drugi vpis vanjo....sem dobil vse odgovorjeno, s strani monterja prodajalca, kot tudi tistih, ki sem vam zgleda trn v peti !?
A zdej pa spet čelado na glavo in v okop, kot si pisal ?
Potem ti lohk naZS pišem in dobim odgovore?
Gede na to da si primorc, pa četudi z nič izolacije, sklepam, da ne rabiš takih temp. , kot jih nekateri radi povzdigujete, ob tem pa ne veste njih porab! Oz. se piše o poceni ogrevanju....vse ostalo mi podtikate, vključno da sem pisal da je Tč slaba. Ni , le porabe - cop niso tko blesteči, kot radi pišejo nekateri. Vse ostalo meni je grdo podtikanje, fuj....
Reklamirat, pa ne odgovort, pa zanič reklama, oz. odgovarjat z vsem drugim, kot na vprašano.Jasno? Pa naj se piše "kdorkoli"...
lp
p.s. dedek kolko ma grelec cop, kolko pa bivalentno delovanje TČ + grelec? Menda rabiš za oboje le elektriko, kar pa rad poudari kdo za d.ht; v čem je očitna razlika, bi rad končno prebral, po več letih.
Cop za 65 pri -20 je podal iz okopa zračunan 2, menda ni pri višjih t. og. vode višji oz.enak, dedek ? Če je, priznam kapitulacijo!?
Predlagam, da se DHT briše iz seznama ekosklada.
to ni moje mnenje...
bi pa rad dočakal obljubljeno sredo s podatki, oz. soočenje...
lp
Homer Napisal:Zdaj pa morava v kritje in čelado na glavo ...
100 postov nakladanja to potrjuje .......
[url]httpunichr("58")//issuuunichr("46")com/andrej_ekart/docs/varcujemseptember13[/url]
Švicarski in še kak test oz. podatki vsebujejo še boljše po cop-ih od naštetih v reviji, oz. našem eko skladu. Notri so tudi podatki o hrupnosti db , da ne bo treba k vsaki stat in jo videt v živo, ne vedoč za podatke drugih.... Idea
[url]httpunichr("58")//instituteunichr("46")ntbunichr("46")ch/ies/competences/heat-pump-test-center-wpz/test-regulation-ehpaunichr("46")html?L=1[/url] Najdete D. HT ali zgolj D.LT na testih :?: Aja, tud Švicarjem ne grejo na kolena... :oops: mogoče pa z vzrokom Idea
[url]httpunichr("58")//issuuunichr("46")com/vitanest1/docs/altherma_ht_leaflet_slo[/url] Preberi komentarje strank, potem Polda o kolegu (tudi v drugi temi) pa ene dve let nazaj porabe Rentgenx , Migaj kolko v povprečju znašajo prihranki?
Jaz si vse zmislim in nakladam...edinole tisti, ki poveličujete ta model ste 100% verodostojni... :?: Verjetno sem kriv tud za razliko nivoja hrupa v reviji ali tov. podatkih pri d.ht.
Površno berete... in mi podtikate ( te ne vikam, ker vas je več). Dokaz je že na prvi strani te teme, kako obrneš besede....
Samo en link prosim vse, ki mi podtikajo, kje sem pisal, da je d.ht zanič (kdor pa površno bere, ali narobe razume, ni moj problem, je pa nefer...) ?
Lp
p.s. s čelado ali brez...
Citat:100 postov nakladanja to potrjuje .......
pa ne odgovort popolno na drug vpis teme.... :roll:
Lohk pa dodaste kaj o talitvah , dovoljenih max. vklopih na uro (območja megle in hude vlage) ipd., kar bi mogoče zanimalo bodoče uporabnike. Ali vsaj link na seznam[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ekoskladunichr("46")si/dl/R/14/24/Seznam_tcunichr("46")pdf[/url]
Telmosu pa se samo smeji Smile.

Teme o TČ, ki jih on trži vedno na vrhu. Zmaga.
pozabil si le : na tem forumu !
po podatkih cop eko sklada ne, kje so še boljše...
forum mu pa držijo "gor" stranke ali tisti ki se poistovetijo zmjimi, makar ker hočjo nasprotovat peščici, ki nima črednega nagona.
Pa da si ne bo kdo spet napak razlagal , da imam kaj čez telmosa in njegovo delo!
lp
1 ... 6 7 8 9 10 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi