HT je od nekdaj odlična naprava, ki bi morala biti deležna spodbude.
V načinu ogrevanja sanitarne vode je sigurno
najučinkovitejša med vsemi TČ na trgu (EN 16147).
V načinu gretja je poraba primerljiva/enaka enostopenjskim - vse je samo stvar nastavitev - ne vem, ker bedak bo pri zunanjih 18°C grel s 45°C radiatorje?
Verjetno nihče!
Interpretacija, da HT izvedba deluje od 45°C - 80°C je čisto zgrešena publiciteta oz kontrapublicicteta tržnikov drugih podjetji, ki ne prodajajo Daikin.
Veliko škode so tudi naredili "majstri", ki montirajo HT...pa o njej nimajo pojma - pustimo default nastavitve... in to je to.
NI RES, to se ne počne tako! HT ima polno opcij, nastavitev, ena izmed teh je delovanje - ogrevanje dvižnega voda od 25°C dalje (visok COP).
Letni SCOP je v načinu gretja primerljiv LT, v načinu ogrevanja sanitarne vode pa prekaša vse TČ - iz tega sledi, da je letni SCOP visok ali višji od znanih LT naprav (inverter, on/off).
Eko sklad je popustil, ker se ne more več sprenevedati in ščititi samo domačega proizvajalca.
Evropa pritiska, do 2020 moramo znižati porabo energije!
Če bi čakali na nove strehe, fasade se to ne bo zgodilo!!!
Z HT, z tretjino nižjim zneskom investicije (vs fasada, streha) je ta cilj dosegljivejši.
P.S.
Da malo zaposlimo Telmosa pred morjem... mal ga pocukajte za rokav in naj vam poinštalira (opcija) update za bremzanje obtočne črpalke - tam, kjer je to potrebno - glasna, stara, hidravlično neuravnotežena inštalacija.
Na voljo so štiri stopnje, pri najmanjši brzini upoštevajte min. pretoke, ki so potrebni za nemoteno delovanje - to je: ob delovanju el.grelcev, defrost (!!! da ne bo premajhen pretok !!!).
ssecnik Napisal:ssecnik Napisal:Mene pa zanima,kako to,da se je ta TČ sedaj znašla na seznamu?
Nekaj možnosti;
-naredili so novo,boljšo TČ (to naj povedo strokovnjaki)
-sedaj se meri po drugačnih standardih (kolikor vem,je standard isti)
-ekosklad je spremenil pogoje (jih ni)
-nekdo je lobiral,se pravi podmazal na pravem mestu (v resnih državah temu pravijo korupcija)
LP Srečo
Homer,a zate sem jaz eni in isti?Marš!