Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
@ nacek
Peletnemu kotlu BIODOM jaz pravim GOLF II, ker je enostaven za čiščenje in servisiranje.
Kotel BIODOM 27 2010 imam že 2 kurilni sezoni in sem z njim zelo zadovoljen, deluje zanesljivo in z njim nisem imel nikakršnih problemov.
Probleme sem imel samo na začetku z slabimi peleti z katerimi kotel ni deloval optimalno. Letošnjo kurilno sezono kurim z peleti slovenskega proizvajalca 100% smreka in so vrhunske kvalitete ( zelo majhen % pepela, ne delajo se obloge na stenah kotla, žlindre nič, turbulatorji čisti, temperatura dimnih plinov konstantno med 120 stopinj C in 145 stopinj C).
Ker se zanimaš za nastavitev stopnje ventilatorja ti lahko pomagam preko ZS.
Imam servisni protokol, ki vsebuje 56 nastavitev parametrov na kotlu vendar se te nastavitve spreminja glede na pelete, ki jih uporabljaš.
Kontaktiraj me preko ZS!
Objave: 928
Teme: 24
Ocena:
0
@ peleti 12
še vedno mi dolguješ dva odgovora...
sedaj pa čisto po kmečko...
sam se tule po forumu "valjam" že približno širi leteta če ne celo pet... ampak vedo, vedno, postanem "pikast", da ne uporabim kake druge besede, ko vidim ZS... tole je menda javni forum, namenjen drugim uporabnikom, ne pa hvalisanju kaj imam, kaj znam... torej če veš in nisi pripravljen deliti z drugimi uporabniki molči, ne pa da jih siliš v to da te na kolenih ponižno prosijo, da jim odstopiš del svoje vednosti, oziroma znanja in s tem poveličuješ sebe kako nekaj veš, al ti vera... sicer pa je Biodom ena redkih firem katera navodila dobiš preko neta, seveda preko plačila... vsaka jim čast... če si sam zadovoljen z pečjo, nič ni narobe s tem, še več takih... vendar sam misli da si se zadeve lotil malček na napačnem koncu... včasih je boljše narediti korak nazaj, da potem narediš dva naprej...
p.s
in kakor koli preračunavam tvojo porabo v časovnicah ki jih navajaš, zeva ena velika "luknja"... sem se pa pripravljen vedno oglasiti da mi to podrobno razložiš, mislim da bi te bili veseli tudi v Gipotu kjer je njihova povpreča poraba za za 0,6 (tukaj se podatki malo razlikujejo, odvisno od prodajlca) kilograma večja na uro, krat ur, krat dni, krat mesecev...pa še pivo bom imel s seboj...
Objave: 8
Teme: 0
Ocena:
0
Tudi jaz sem zaenkrat s kotlom Biodom 27 še kar zadovoljen (dogodivščine opisujem na blogu [url]httpunichr("58")//biodom27unichr("46")blogspotunichr("46")com/[/url] ). Sicer se mi je zgodilo že kar nekaj stvari, ampak nikoli ni tako slabo, da ne bi moglo bit še slabše kajne?
Poznam pa še tri modele, ki so kupili ta kotel kasneje kot jaz in vsaj za dva vem, da sta ga kupila zato, ker do takrat jaz nisem imel problemov. Žal pa obema dela peč slabše (ostanki žlindre itd.), čeprav že od začetka uporabljamo povem enake pelete (kupujemo jih skupaj). Na začetku sta imela tudi več težav z elektroniko. Ali me preklinjata? Kdo ve;-)
Objave: 678
Ocena:
3
Kotel BIODOM 27 je golf 2 in je enostaven za upravljanje in čiščenje. Ostanki žlindre so problem peletov in ne kotla. Jaz sem kotel nastavil na pelete katere kurim že tretjo sezono in nimam žlindre ostanek pepela imam pod 0,5%.
Včasih se zgodi ko kupimo večjo količino peletov 2 paleti ali več so lahko narejeni iz malo drugačnega materiala v katerem je lahko več lubja posledično je v lubju zemlja in pesek in že so problemi.
Kdor hoče več informacij o čiščenju nastavitvah kotla in še o čem naj me kontaktira na Z.S.
Objave: 1806
Teme: 60
Ocena:
1
Golf 2 - primerjava kar drži. Tudi sam sem lani malo šaril po nastavitvah, pa sem sedaj še bolj zadovoljen z njim (pa že prej sem bil). Peleti so tisti, ki povzročajo žlindro, je pa dobra stran tega ta, da ta "ruska makina" prebavi vse BP in nimaš nobenih težav razen kakšen dan prej spucaš. Če je to vse- je to NIČ.
Objave: 8
Ocena:
0
Auditor, žal se s teboj ne morem popolnoma strinjati. Kot sem že omenil, prijatelj ima popolnoma enake pelete kot jaz, žlindre pa toliko, kot jo jaz nikoli nisem imel. Dokler nisem videl, nisem verjel.
Parametre so mu nastavljal že najmanj trikrat, pa ima žlindre še vedno več kot jaz (jo imam zanemarljivo malo). Po zadnji menjavi elektronike in nastavitvi je menda nekoliko bolje.
Verjamem, da so sicer lahko vzrok peleti, ni pa temu vedno tako.
Objave: 1806
Teme: 60
Ocena:
1
Ti verjamem - sem pisal pred mislim dvema letoma o tem. Sosed in jaz imava oba enako peč in sem sam nabavil pelete za oba tisto sezono. Pri meni BP, pri njemu žlindra (sicer minimalno) - nastavitev nisva imela enakih. So se prišli mojstri malo poigrat in sedaj nima težav - pelete kupujeva skupaj.
Nastavitve so hudič - ampak zaenkrat je potem težava samo zaradi pogostejšega čiščenja. Drugače je pa peč dokaj zanesljiva in neobčutljiva.
Objave: 10
Ocena:
0
Da obudim temo,
Kako očistit dimniško cev, mislim na cev od peči do dimnika?
Objave: 212
Ocena:
0
Kupi krtačo ustreznega premera in zajlo. Potem pa razdreš cevi, ali pa samo odvijačiš pokrov na čistilnem kosu (če ga imaš montiranega).
Pri inox cevi nujno uporabi plastično ali inox krtačo, saj z navadno poškoduješ cev (začne rjaveti).
Objave: 10
Ocena:
0
Hvala za pomoč. Inox cev z dvema čistilnima kosa.
Objave: 20
Ocena:
0
Jaz sem letos cev očistil sam in to točno tako,kot je po navadi naredil serviser.Snel sem cev,jo odnesel ven in opral z vodo,cev je iz inoxa,pustil nekaj časa zunaj,da se je odcedila in posušila ter jo zmontiral nazaj,Lp.