![]() |
|
Servis kotlov BIODOM - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Servis kotlov BIODOM (/showthread.php?tid=56208) |
Servis kotlov BIODOM - mozzicone - 21.4.2014 Pozdravljeni, zanimajo me vaše izkušnje s servisno mrežo kotlov Biodom, zlasti v zadnjem obdobju. Ko sem se odločal za nakup njihove peči na pelete, je bil pomemben dejavnik ravno odzivnost servisne mreže. Njihovo peč imam že nekaj let in v tem času ni bilo težav. S pečjo. S storitvami serviserjev sem pa precej nezadovoljen. Dokaj rutinske servise (čiščenja komor ipd.) so namreč "pospešili" in pozabili na čiščenje cevi zračnika. Posledica je bila, da se je zabasala s pepelom in ventilator se je po izteku garancije (kdaj pa, če ne tedaj) pričel mučiti in ružiti. Njihov serviser ga je nadomestil z obnovljenim ("boljšim od originala"), dodatno optimiziral parametre elektronike in zamenjal šalico. Po nekaj obiskih različnih dečkotov, peč še vedno ne deluje kot je treba, kar me niti ne moti (toliko). Bolj kot vse me moti njihov pišmevuhovski odnos, ko obljubijo svoj prihod in jih dopoldne čakaš doma, pa jih seveda ni ... Vsakič je seveda drugi in nič kriv. Ko pa pridejo, se izkaže, da serviserji podjetja GIPO nimajo potrebnih znanj za regulacijo parametrov elektronike in to počnejo s pomočjo kolegov prek telefona?! Skratka, v mojem primeru se vse bolj kaže, da je po lastniških mahinacijah v tej družbi precej upadla resnost in kakovost te firme. Sam sem z njihovim odnosom zelo razočaran in menim, da to ni pristop, ki bi imel prihodnost. Zato vam nakup peči Biodom odsvetujem, saj ne vem, kakšen smisel ima uporabljati napravo, kjer podjetje ni sposobno z nekim normalnim odnosom do svojih strank zagotoviti niti servisa. Upam, da so vaše izkušnje drugačne od mojih ... LpM Re: Servis kotlov BIODOM - brus013 - 22.4.2014 Danes me je obiskal serviser podjetja Biodom,tako kot smo bili dogovorjeni(zamudil,če lahko tako rečem 10 min.).Zaradi moje odsotnosti smo imeli v igri kar nekaj terminov,pa so mi šli zelo na roko in smo se le uskladili.Servis je bil opravljen za moje pojme profesionalno,bil je isti serviser ,ki je delal lani zagon peči in sam sem zelo zadovoljen.Očiščen je bil tudi zračnik,preverjeni parametri,kontrola temperature dimnih plinov pri nižji temperaturi peči(posebej me je serviser opozoril na te temperaturne razlike),skratka,več kot zadovoljen sem z opravljenim servisom.Tudi cena je normalna,ni pretirana. Namenoma sem počakal z odgovorom na prispevek,ker sem imel naročen servis,da vidim iz prve roke kako bo stvar opravljena. Če si imel po tvoje slabe izkušnje s serviserjem,še ne pomeni,da je peč zanič.Peč dela več kot odlično,12.04.je minilo eno leto in sem z njo zelo zadovoljen.Požre tudi slabše pelete,ni treba ponastavljat peči ob menjavi peletov,le čiščenje šalčke sem delal na tri dni,kar pa vzame tri minute dela,skratka ni treba kritizirat izdelka,če si s prodajalcem nezadovoljen! Re: Servis kotlov BIODOM - auditor - 23.4.2014 Se podpišem. Več pa poročam, ko jih čez kakšen mesec povabim k sebi. Drugače pa že 5 sezon BP. Sicer so mi lani menjali elektroniko in od takrat ob enakih peletih opažam malo žlindre (nič posebnega (jušna žlica na teden)) - a bi vseeno rad da to uredijo, ker prej za žlindro več ali manj nisem vedel (pri kvalitetnih peletih). Re: Servis kotlov BIODOM - zlatnik - 23.4.2014 tudi jaz sem z servisom zadovoljen. začetek letošnje sezone je serviser sam od sebe zamenjal ventilator ker je bil preglasen( peč montirana oktobra 2011). do sedaj z servisom nobenih težav. Re: Servis kotlov BIODOM - brus013 - 23.4.2014 "auditor", katere pelete uporabljaš za peč "biodom".Sam sem imel SAVA premium in od lokalnega proizvajalca in moram reči da so bili lokalni boljši od save,pa še cenejši.Nerad pa trošim denar za nevem kakšno kvaliteto,če se da ogrevati tudi s slabšimi. Re: Servis kotlov BIODOM - auditor - 23.4.2014 Največkrat sem do sedaj imel pelete iz Razdrtega, pa potem eno leto Sava in eno leto polovica sezone ekopelet in polovica razdrto. Probal sem pa še čudo enih pelet ampak so po kriteriju kvaliteta/cena bili izbrani gornji. Meja, ki se jo že 5 let uspešno držim, je poraba pelet pod 600 eur/sezona ob enakem temperaturnem režimu kurjenja. Z nobenimi nisem imel posebnih težav, le pri Ekopelet je v vrečah nekaj malega prahu, kar mi je letos po dveh mesecih kurjenja (cca. 60 vreč) zabasalo polža. Sedaj vsaj enkrat na mesec spraznim oz. pokurim zalogovnik in posesam ta prah. Dela BP. Se pa letos (torej od menjave elektronike) pojavlja zgoraj omenjena žlindra. Re: Servis kotlov BIODOM - brus013 - 23.4.2014 Ta žlindra se nabira tudi pri meni,ampak razlaga je da zaradi kvalitete pelet.Od sedaj bom tudi jaz popolnoma izpraznil zalogovnik in posesal prah.Hvala za idejo. Re: Servis kotlov BIODOM - zlatnik - 24.4.2014 to je prah ki ostane v zalogovniku? Re: Servis kotlov BIODOM - auditor - 24.4.2014 Da - gre za prah v zalogovniku. Kar se pa žlindre tiče, pa se mi pri prejšnji elektroniki z isto paleto iz Razdrtega ni pojavljala, medtem, ko se mi je po menjavi elektronike in gorilne šalčke (prej kovina zdaj nekakšen gus) pri kurjenju pelet iz iste palete pojavlja . Re: Servis kotlov BIODOM - brus013 - 25.4.2014 Pred nekaj trenutki sem hotel spraznit šalčko(serviser je bil kot sem omenil pri meni v torek),ta pa je prazna,brez žlindre!Kaj je spremenil,mogoče jakost ventilatorja ne vem,nič mi ni omenil,da kaj spreminja.Je pa tipkal po elektroniki.Če bo tako ostalo,bo super,saj drugače je v tem času bilo za jušno žlico žlindre.Tako da "auditor" mogoče ti je kaj ponastavil,pozanimaj se. Re: Servis kotlov BIODOM - auditor - 25.4.2014 Tole je dobra novica. Mi lahko sporočiš kateri serviser je bil (lahko na zs), ker vsi njihovi vem, da niso vešči vsega. Lp A Re: Servis kotlov BIODOM - brus013 - 25.4.2014 poslal sem ti na ZS. Re: Servis kotlov BIODOM - okvals - 29.4.2014 Koliko pa kaj pridejo ti servisi peči na pelete? Re: Servis kotlov BIODOM - brus013 - 30.4.2014 Tale prvi servis me je stal 62 eur, brez kakšne menjave delov,razen nastavitev in čiščenja.In še to, danes še vedno ni žlindre v šalčki-zelo zadovoljen! Re: Servis kotlov BIODOM - dkp-25KW - 30.4.2014 Verjetno ti je povečal jakost ventilatorja. Bi bilo zanimivo primerjat T dimnih plinov pred in po spremembi nastavitev. Ko sem se igral z nastavitvami moči ventilatorja v - in + so bile opazne nastavitve prav v šalčki- ostanki žlindre in T dimnih plinov. Lp |