PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Servis kotlov BIODOM

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kje pa se jakost ventilatorja nastavlja ??? In kako.
dkp-25KW Napisal:Verjetno ti je povečal jakost ventilatorja. Bi bilo zanimivo primerjat T dimnih plinov pred in po spremembi nastavitev.
Ko sem se igral z nastavitvami moči ventilatorja v - in + so bile opazne nastavitve prav v šalčki- ostanki žlindre in T dimnih plinov.
Lp
Ravno sem spremljal temperaturo dimnih plinov po novih nastavitvah in kakšnih večjih odstopanj ni opaziti:
pri temperaturi peči 65st.C-dimni plini 120st.C
pri temperaturi peči 68st.C-dimni plini 124st.C
pri temperaturi peči 70st.C-dimni plini 131st.C

potem pa itak po zmanjševanju gorenja temperatura dimnih plinov pada.Ne vem točno, ampak tudi prej so se temperature gibale v teh mejah.Opažam pa,da je pretok zraka močnejši kot prej.
Eh, skoraj isti "drek" pri mojem starem lt. kotlu na drva, servisev pa nimam.

Poraba?
Poraba? V dvanajstih mesecih 710 eur, prej pa 1800 l kurilnega,pa še krušna peč, pa še štedilnik na drva v kuhinji,pa nikoli tako toplo kot sedaj.Zame je to dobitna kombinacija,zate "okvals" pa kot si se izrazil "drek".Razlika pa je v kurjenju na drva ali na pelete,pa znam prijeti za delo,ampak trdno sem prepričan,da sem naredil prav ko se nisem odločil za peč na drva!
Ne, ne se jezit, saj tudi jaz kurim pelete. Poraba 5.500 kg, 250 kvadratov + SV.

Tista beseda "isti drek) je bila mišljena glede TDP.
lp
@ okvals v temi servis kotla BIODOM meša hruške z jabolki!
Sam imam kotel BIODOM 27 2010 in ogrevam cca 220 m2 površine + sanitarno vodo.
Letošnjo kurilno sezono sem kuril pelete slovenskega proizvajalca 100% smreka in jih do danes pokuril 210 vreč 3200 kg, ostanek pepela 0,6 kg na 150 kg peletov.
Ne razumem nekoga, da meša in primerja star Buderusov kotel z vgrajenim gorilcem peletnim kotlom BIODOM. Dober energent in temu primerna nastavitev kotla BIODOM se ne more primerjati z kotlom BUDERUS in vgrajenim gorilcem že izkoristek je precej manjši, zato bi bilo bolje odpreti temo PRIMERJAVA SPECIALNIH KOTLOV NA PELETE Z NAVADNIMI KOTLI Z VGRAJENIM GORILCEM!!!
Ekrat sem ti že pokazal na nedoslednost tvojih sporočil, v neki drugi temi (pa sem ostal brez odgovora), danes se ti je zopet prepetila.... prosim preberi svoje stare poste in poenoti številke...
P.s.
tema o primerjavi že obstaja, mislim da boš razočaran...
"Stepski" ali je gornji post namenjen meni alio drugemu?

"Peleti" ne se jezit, si pač na bolšem od mene in ti nisem "fofž". Če si sezono z dobrimi 3 tonami prišel z isto ceno skoz kot jaz z dobrimi 5 tonami ti čistitam. Pepel je relevantna stvar, ampak meni ga ni težko enkrat na teden odnesti ven, sistem se mi pa zaradi tega ne ustavi. Se mi jej enkrat v treh letih ko sem pozabil napolnit zalogovnik (350 kil - drži 7 do 10 dni odvisno od odjema).

In še enkrat moja stara peč ima skoraj iste izhodne TDP kot Biodom na zelo podobnih kilovatih moči. Če ne verjameš, te povabim v svojo kurilnico na pir. Če si interesent mi javi na ZS, da se doigovoriva.

lp
@okvalis
ne ni namenjeno tebi, pač pa peleti12...
stepski Napisal:Ekrat sem ti že pokazal na nedoslednost tvojih sporočil, v neki drugi temi (pa sem ostal brez odgovora), danes se ti je zopet prepetila.... prosim preberi svoje stare poste in poenoti številke...
P.s.
tema o primerjavi že obstaja, mislim da boš razočaran...

Aha,vem kaj si mislil s tem.

No ja želim, da vsak ogreje za 1 evro. Še raj bi pa videl dobre stare site. Tud jugo dnar ni bil slab. Šele sedaj vidim pri abrahamu, kaj pomeni pocen in kvalitetno.

lp
brus013 Napisal:Poraba? V dvanajstih mesecih 710 eur, prej pa 1800 l kurilnega,pa še krušna peč, pa še štedilnik na drva v kuhinji,pa nikoli tako toplo kot sedaj.Zame je to dobitna kombinacija,zate "okvals" pa kot si se izrazil "drek".Razlika pa je v kurjenju na drva ali na pelete,pa znam prijeti za delo,ampak trdno sem prepričan,da sem naredil prav ko se nisem odločil za peč na drva!
pa nikoli tako toplo kot sedaj
Tega pa ne razumem.Kaj je lahko sedaj topleje kot prej ,ker če ogrevaš na neko določeno teperaturo je vseeno z čim ogrevaš. Smile
Ker se je prej šparalo! V hodniku je bil odprt le en radiator, sobni termostati na 21 itd.To sem mislil. Sedaj prvo sezono pa sem kuril na polno 150 m2+sanitarna voda.Hiša stoji na senčni strani,fasada 10cm izolacije in dvoslojna termopan jelovica okna(potrebna bo menjava).Pa tudi NTK KIV je bil nastavljen na nižjo temperaturo, kot sedaj ta.
E to je zmotno razmišljanje.Z tem da se radiatorji pripirajo in zapirajo si narediš samo več škode kot koristi.Hiša je kot ena celota in jo moraš zato ogrevat tudi v celoti, da se ustvari akomolacija.Z tem ,da si v sosednem prostoru zaprl radiator nisi nardil nič ,ker se je sosednji prostor deloval kot hladilnik.Takšen način pride v uporabo če bi bili vsi prostori toplotno izolirani,tega pa v stanovanskih hišah ni.
nacek Napisal:Kje pa se jakost ventilatorja nastavlja ??? In kako.

Nobeden kaj konkretnega ne ve ?????
Na žalost ti o nastavitvah jakosti ventilatorja ne morem pomagati.
1 2 3
Iskanje po temi