MAT72 Napisal:Pri kotlu se mi pojavljajo sledeče težave. Iz nepojasnjenega razloga se mi je kotel že dvakrat v presledku 1 meseca večkrat zaustavil. Javlja 1 pisk na 10 sek. Včasih, pa ne vedno, se peleti zabjejo do polža, čeprav bi morala elektronika doziranje ustaviti. Po treh ali štirih zaustavitvah peč naprej deluje normalno. Zgleda kot, da ne pride do vžiga pelet ker opazim po čiščenju šalčke kakšna dva ali ti rahlo ožgane pelete. Uporabljam pelete profiles in do sedaj z njimi nisem imel težav (3 leto). Zanima me ali je kdo že menjal grelec za vžig peletov in na kakšen način je ugotovil, da ga je potrebno zamenjati. Moje mnenje je da grelec deluje ali ne, tako da je lahko kakšna anomalija v elektroniki. Se kakšnemu pojavljajo podobne težave?
Verjetno imaš šalčko narobe obrnjeno, oziroma so luknjice za zrak zamašene. Lp DV.
Ima kdo ta kotel v kombinaciji z zalogovnikom vode?
Jaz imam zraven priklopljen 850l zalogovnik, ki je ostal od prejšnje peči.
Peč mi ogreva direktno zalogovnik, iz zalogovnika mi gresta 2 voda:
1. preko mešalnega v talno (nastavljeno na nekje 25C)
2. direktno v radiatorje (radiatorje reguliram s termostatskimi ventili)
Na zalogovniku imam 2 termostata:
1. vklop gorilnika ko pade na 55C
2. vklop pump pri 50C
Je to v redu, ali naj "pogoje" za vklop gorilca in pump nastavim kako drugače?
a lahko kdo slika to vezje-ploščo z elektroniko. Pametni monter mi je odščipnil kable od ročnega termostata, tako da se peč avtomatsko dogreva pri 58°
Rad bi znižal na 50° ker tako kot je, je bistveno bolj potratno. Torej tisti, ki ima ročno nastavljanje termostata kotla, bi prosil, če lahko slika ploščo.
Bliža se prvi "rojstni dan" našega kotla in me zanima, kakšne izkušnje imate z letnim čiščenjem.
Do zdaj sem samo na vsak pokurjen zalogovnik nekajkrat "potresel" ročico, očistil gorilno košarico in odnesel predal s pepelom ter vse še malo posesal.
S čim lahko očistim turbolatorje - lahko z žično krtačo?
Ali je bolje vse to opraviti v lastni režiji ali zaupati dimnikarju?
naša je pokurila 5t peletov, septembra sem celo očistil pa ni bilo veliko pepela notri, poseg je enostaven, pokrov z izolacijo snameš, odviješ tisti okrogli pokrov kotla in pometeš, skrtačiš vse iz dimnika in kar je v kotlu. 10min dela.
p.s. poskusi mi slikat ploščo in še termostat skupaj, a gredo sploh kabli na ploščo ali kam drugam? nisem več prepričan
Sedaj pa nevem ali sem jaz čorov, ali me že daje demenca, ampak dopoldan je tule par besed napisal geosynth in sedaj ko mu hočem odgovoriti je njegov post izginil...
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=26&t=30762&start=315">viewtopic.php?f=26&t=30762&start=315</a><!-- l -->
Se opravičujem uporabnikom, ker sem izbrisal objavo, ampak sem hotel počakati, kako se bo zadeva razpletla, torej če bo Valher razumevajoč in svoj katastrofalno primitivni izdelek usposobil in priznal napako, ali bo pač zaračunal stroške.
Zgodilo se je slednje, zato objavo ponovno copy pasteam sem, da boste vsi prebrali, kaj lahko pričakujete od tega izdelka. Vsaj 1x letno obisk serviserja in stroški za rezervne dele, ki pa crkujejo zaradi slabe kvalitete, ne pa časa uporabe.
Sramota, tipično balkansko.
Spet okvara kotla.
V 3 letih se je že drugič pokazala slaba kvaliteta tega izdelka. Prvič so bile težave ker so vgrajevali slabo pločevino v gorilce, zato kotel ni pravilno deloval. (popravljeno pod garancijo)
Sedaj je pa šla elektronika. Peč je mrtva.
Valher se zgovarja na žled in nihanje napetosti!!??!! Torej žled je uničil vse naprave priklopljene na omrežje.???
O garanciji v tem primeru noče slišati.
Za novo elektroniko pa zahteva kar 250eur.
Serviserja ni že 2 dni.
Torej, kurite ob lepem vremenu in čez vikend, ko je napetost stabilna, drugače kotle izklopite Občutljivost kotla na trda goriva je hujša od medicinske opreme in mikroprocesorjev.
Lani sem napisal da je kvaliteta kitajska, to se samo še potrjuje, vključno s servisno storitvijo. S tako nezanesljivim izdelkom sem izjemno nezadovoljen.
To je to.. prodajat slabo kvaliteto in potem poskušat služit z menjavanjem delov, ki so še iz faze garažnega razvoja izdelk.
Sramota za nekoga, ki se hvali s kvaliteto in dobro servisno mrežo, od tega ni nič, ko se kotel ustavi sredi zime.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.