PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peletni kotel PK-30 VALHER

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!
Ali ima kdo valherjev kotel pk-30 ali podoben.
Prosim za mnenja.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.instaliraj-energetskenaprave.si/scripts/download.php?file=/data/upload/PELETNI_KOTEL_PK_30.pdf">http://www.instaliraj-energetskenaprave ... _PK_30.pdf</a><!-- m -->

Hvala
Nameravam ga vgraditi cez en mesec. Po informacijah naj bi se dobro obnesel.
Dva monterja ga imata instaliranega in pravita, da zadeva dobro funkcionira, zasnova pa naj bi bila boljsa kot biodom (kopija nemcev).
mat1 Napisal:Pozdravljeni!
Ali ima kdo valherjev kotel pk-30 ali podoben.
Prosim za mnenja.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.instaliraj-energetskenaprave.si/scripts/download.php?file=/data/upload/PELETNI_KOTEL_PK_30.pdf">http://www.instaliraj-energetskenaprave ... _PK_30.pdf</a><!-- m -->

Hvala
Škoda da na tvojem linku ni vsaj ene realne slike kotla :|
Same risane slike . . . :?
Kakšna pa je cena tega kotla?
3700 ali 3600 ( ne spomnem se tocno) eur peč, zalogovnik, vgrajen mesalni krog.
MAT72 Napisal:3700 ali 3600 ( ne spomnem se tocno) eur peč, zalogovnik, vgrajen mesalni krog.
Cena je podobna Biodomu 27.
Cena je 3600 + ddv
Menda pa se dajo dobit subvencije za to peč.
Samo kolikor sem jaz sicer bolj površno pregledal ti nudijo kredit po kao "ugodni obresni meri"
mene moti 2 kW grelec ki je montiran v to pec in je namenjen priziganju peletov. Dolocene resitve v tem kotlu so totalno primitivne in energijsko potratne. En vzig traja skoraj 15 min. Teh vzigov je veliko skozi dan. Tako, da pricakujem trojno porabo elektrike v primerjavo z prejsnjim letom. Drugace je pec lepa. Cena bi lahko bila nizja glede na tehnologijo ki jo pec ima. Odnos v podjetju pa je katastrofa. Vse kar se z njimi zmenite napisite in naj podpisejo, ker ko pride racun pozabijo vse kar so obljubili.
pretylight Napisal:mene moti 2 kW grelec ki je montiran v to pec in je namenjen priziganju peletov. Dolocene resitve v tem kotlu so totalno primitivne in energijsko potratne. En vzig traja skoraj 15 min. Teh vzigov je veliko skozi dan. Tako, da pricakujem trojno porabo elektrike v primerjavo z prejsnjim letom. Drugace je pec lepa. Cena bi lahko bila nizja glede na tehnologijo ki jo pec ima. Odnos v podjetju pa je katastrofa. Vse kar se z njimi zmenite napisite in naj podpisejo, ker ko pride racun pozabijo vse kar so obljubili.

Tudi sam se odločam za to peč (v igri sta še cca. duplo dražji ETA in KWB). Če prav razumem, jo imaš vgrajeno. Kakšno je tvoje mišljenje o tej peči zdaj, ko jo nekaj časa že imaš? Hvala za vsak odziv.
lp
kaj pa coolwex basic 20????
cena je skoraj ista kot valher
Borut
Še moja izkušnja z Valharjem....Lani ko sem menjaval peč je bila ena od opcij tudi njihova PK-30...Ker imam nekoliko specifično situacijo sem seveda hotel še njihovo mnenje saj sami najbolje poznajo svojo peč...V telefonskem razgovoru na katerga nimam pripomb je z NJIHOVE strani padel predlog, da si bodo ogledali mojo situacijo na licu mesta...Žal se je tu tudi vse končalo, kljub še parim prošnjam o realizaciji ogleda, še pofotkal sem vse in jim poslal, ni prišlo več do odgovora z njihove strani, celo trgovca ki bi mi prodal njihovo peč sem poslal v akcijo, žal zaman, čeprav SEM JIH DOBESEDNO PROSIL naj mi vsaj poskušajo prodati svojo peč...Seveda sem se potem odločil za drugo...
270kg peletov. S takšno količino zadostimo potrebe po gorivu minimalno 14 dni - če ogrevaš 50 m2 :mrgreen: (pri največji toplotni potrebi) ali maksimalno 30 dni(pri manjši toplotni potrebi) - če greješ bojler 100 l :mrgreen:

Vizuelno lepa, ampak 270 kg za 14 dni :?: . Moja poraba je cca 220 kg/ 6-7 dni za 160 m2 ogrevanja ( talno ), temperatura 21 st C konstantna. Tako da 270 kg za 14 dni ne pije vode :?:

Peč imam centrometalovo.
Vgradil sem jo to sezono in sem še kar zadovoljen. Za ogrevanje 150 m2 (neizolirana hiša, okna tremopan stara 15 let, obala) porabim povprečno 180 kg (12 vreč) na 6 dni. Čiščenje pepela je nekje na en zalogovnik. Peč ogreva vodo od 60 - 80 C in ni možnosti regulacije. Ima vgrajeno elektroniko za regulacijo enega mešalnega kroga vendar brez možnosti priklopa tipala v stanovanju. (samo zunanje tipalo in tipalo dvižnega voda). Zraven peči sem naredil lesen zalogovnik za 5 t iz katerega se transportirajo peleti s pomočjo dodatnega polža. Slabost je edino pogosto praznjenje pepela, ki pa ne vzame dosti časa pribl. 10 min. Mislim, da ima glede čiščenja pepela boljšo rešitev kot biodom. Vseeno pa bi se to dalo še izboljšati, ampak za to ceno je to kar je.
Pozdravljeni,
zaradi neresničnih in zavajajočih podatkih podjetje Tomaž Valher s.p., kot proizvajalec kotla PK 30, navaja:
- v kotel PK 30 je montiran namenski cevni grelec moči 1kW (proizvajalec ETA Cerkno)
- vžig pri kotlu PK30 traja 5min
Cena 1 vžiga =0,015€

Dodatne informacije:
<!-- e --><a href="mailto:info@valher.si">info@valher.si</a><!-- e -->
Rajši kot valherja ,če si se odloćil samo za pelete,vzemi Nordica Extraflame LP 20 ali LP 30.
Imaš že avtomatsko čiščenje pepela v posodo,izkoristke pa preko 94% (tabela eco sklada) lahko ga nadgrajuješ z pnevmatskim transportom pa še bistveno manjši je,dobiš ga za isto ceno.
Lahko si ga ogledaš na njihovi spletni strani www lanordica-extraflame.com,ali pa mi pošlji mail ,da ti posredujem tehnična navodila v slovenščini.Kotel ima subvencijo.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi