Objave: 448
Teme: 40
Ocena:
2
Če 11kw mašina dela na 30%, to pomeni, da od sebe daje 3.3kW. Če pa 8kW mašina daje od sebe 3.3kW, pa to za njo pomeni (3.3kW/8kW)*100% = 41,25%
Edit:
Pa še spodnja meja: 11kW mašina, daje od sebe 10%, je to 1.1kW. Za 8kW mašino to pomeni (1.1kW/8kW)*100% = 13,75%
Zaključek: Če se obremenitev 11kW mašine giblje med 10% in 30%, potem se obremenitev 8kW mašine pod istimi pogoji giblje med 14% in 42%.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Kaj je sploh vprašanje?
Če je TČ dimezionirana za -15 (-20), potem pri 0 stopinjah ne potrebuješ polno moč.
Objave: 115
Teme: 20
Ocena:
0
Odločitev je padla, vgradila se bo 11 kW Toshiba Estia.
Upam, da bo delovala kot je treba, če kdo želi pridt pogledat, bo vgrajena od konca naslednjega tedna dalje.
Hvala vsem za pomoč in nasvete.
Objave: 464
Teme: 2
Ocena:
0
mene samo zanima zakaj si od možnih izbir izločil Mitsubishi? Cena za Powerinverter sw100 je v štartu cca 300€ nižja + subvencije dobiš 500€ več kot na Toshibi? Skupaj torej ~800€ razlike med micko in toshibo za praktično zelo podobni črpalki.
Sprašujem zato ker tudi sam izbiram med tema dvema in me bolj vleče na stran Micke ravno zaradi zgornjega dejstva.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Nima nobene potrebe, ker mu bom jaz vse povedal.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
0
Torej, začetni konec te zgodbe je takle:
na koncu me je kljub temu, da sem imel že na 90% izbranega drugega izvajalca, prepričal ravno Telmos - g. Ludvik.
Bil je na ogledu, svetoval je Toshibo Estio 11 kW, in v drugi polovici tega tedna je z ekipo tudi že opravil montažo. Prišli so na dogovorjeno uro, v 8 urah zagnali črpalko, vse pospravili za seboj in se odpeljali. No, vmes sem bil deležen še inštrukcij g. Ludvika.
(Zaenkrat) nimam nobenih pripomb, Telmos in ekipo moram samo pohvalit. En ventil spodaj pri bojlerju je sicer spustil par kapljic, ekipa pa je še isti dan prišla iz NG v LJ in zamenjala ventil, dela vse b.p.. Vse to pišem zato, ker sem bil zanj najbolj skeptičen ravno iz razloga, da je iz bolj oddaljenega kraja, pa me je takoj demantiral.
Telmos tudi ni nič kompliciral glede plačila, črpalko imam trenutno še na "up" (čakam račun, da dam naprej na Ekosklad, ker sem dobil tako nepovratna sredstva kot tudi ugoden kredit).
Je bilo pa zanimivo, da so me drugi (neizbrani) izvajalci sicer na lep način lepo "vrteli" s svojimi kvazi-argumenti, v stilu izbrali ste nekoga od daleč, Toshiba je grda kot smrt (pa je meni videt popolnoma okej, tako notranja kot zunanja enota, pravzaprav ne vidim razlike z Daikinom), da še kaj bolj osebnega niti ne pišem.
Še enkrat se vsem zahvaljujem za pomoč.
P.S.: črpalka pa že tretji dan dela na polno, ker sušimo estrihe pred polaganjem keramike in sem prijetno presenečen nad tihim delovanjem zunanje enote.
Objave: 2312
Teme: 48
Ocena:
0
Ce imas res toliko m2 veliko hiso imas 3* premocno masino ce imas prezracevanje. Ce ga nimas bi bila 6 kwh polna kapa.
Ucinki premocne tc pridejo....z zamikom
Ocena:
0
Prezračevanja nimam.
Si toliko prijazen in mi napišeš kaj naj bi bilo oz. po tvojem mnenju bo narobe z zamikom zaradi premočne črpalke?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Ne skrbi, vse bo OK!
Sedaj pridejo na vrsto "filozofiranja" ........
Objave: 423
Teme: 27
Ocena:
0
Mislim da je najbolj spartanska pri estii sobna enota. Ampak se hkrati lahko nastavi vse kar si zaželiš. Pa na vmesnik sem se tudi že navadil.
Ne vem pa kaj te skrbi razdalja. Meni je delal telmos pa sem še 160km dlje kot ti.
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Čeprav je premočna, je tu kar nekaj prednosti:
- je trifazna
- zna delati na na tako nizkih močeh, kot ostali 8kW-tni inverterji
- ker je inverter, ne rabi zalogovnika
- ker je inverter, bo v danih razmerah večinoma delovala pod 30% močjo, kar ima točno ta TČ itak najraje (je najekonomičnejša)
- ker bo večinoma delovala pod 30% močjo, bo še nekoliko tišja, defrosti pa bodo redkejši
- ker je premočna, se dod.grelci vsaj pri ogrevanju ne bodo/ne bi rabili vkljapljat
Je pa res, da bi bila najbrž povsem zadosti tudi 8kW Estia, ki pa je žal samo enofazna.
Bomo pa ostali uporabniki veseli izkušenj ljubljančana, predvsem po enem letu delovanja.
Ocena:
0
Točno to so so bili argumenti, na podlagi katerih sem sprejel svojo odločitev.
Bom poročal o porabi, ko bo leto mimo.