Objave: 173
Teme: 20
Ocena:
0
Hvala za informacije...
Res je, za celotni dimnik me je zanimal (inox), če ga je možno pri njih naročit...
:wink:
Objave: 28
Teme: 1
Ocena:
0
Še malce informacij glede peči...
Postavili smo si montažno hiško (spletnik hiša Darja). Že v načrtu smo predvideli inox dimnik,(zasede manj prostora v hiši) tako da nam je Jelovica pustila odprtino za dimnik točno na mestu, kjer je predviden.
Dimnik sem naročil pri njihovem kooperantu oziroma osebo s katero sodelujejo (moj znanec). Izmera dimnika in postavitev točno v roku, skratka brez težav. Dimnik sem v mansardi zaprl z gips ploščami, tako da se ne vidi. Ker imamo takšno razporeditev hiše mi ni potrebno izkoriščanje dimniške cevi za ogrevanje v mansardi.
Peči France Turbo ti pri njih naročiš, oni ti jo prepeljejo, postavijo, zmontirajo cevi do dimnika in skratka peč je pripravljena za kurjenje. Mi nismo opravili testa kurjenja peči, ker se o tem nisem nikoli spraševal, saj imam dovolj izkušenj s kurjenjem na drva. Opozorjen sem pa bil, da moram v peči imeti vsaj od 3 do 5 cm pepela, da bo peč delala oziroma grela tako kot treba.
Kar se pa tiče stroškov, vse informacije in ceno dobiš že ob naročilu peči. Pri meni je bilo točno tako, kot smo se dogovorili, skratka sem super zadovoljen s pečjo kot tudi z odnosom podjetja. :lol: :lol:
Objave: 501
Teme: 92
Ocena:
0
Jaz sem se pogovarjal z mojstrom za kamine in ko sem mu omenil ogrevanje vode s kaminom, je dejal: "samo roke proč od tega".
Objave: 96
Teme: 6
Ocena:
0
Znanec ima to peč in je z njo nadvse zadovoljen, ogreva kar precejšen del hiše. Mi imamo za ogrevanje max 60 kvadratov, kar je občutno manj, mi pa peč odgovarja, ker drži toploto, ob zagonu je pa tudi toplota že v dobri uri, zato resno razmišljam o nakupu.
Objave: 41
Teme: 5
Ocena:
0
Tudi mi se odličamo za tale kamin, in če se je mogoče še kdo odločil za nakup TF, bi nam zelo prav prišle dodatne izkušnje...
hvala
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
madman Napisal:men je tud moja omenjala te peči a me je odvrnilo to, ker nima toplotnega izmenjevalca...
Se da pri njemu dobit takšno da bi ogreval še sanitarno vodo??
Tako kot je že nekdo omenil, kamin je kamin in naj to tudi ostane...
Še nisem videl kamina z vodnim menjalcem, da bi deloval bolje kot zadovoljivo.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 96
Teme: 6
Ocena:
0
Koliko si pa odštel za kamin france turbo?
Objave: 177
Teme: 15
Ocena:
0
flexibil Napisal:Pozdrav,
imam kamin Lila od France Turbo, ki je v obliki solze. Moram reči, da je to eden izmed najboljših nakupov, kar sem jih opravil v okviru opremljanja stanovanja. Odkar jo imam (november) še nisem vklopil centralnega gretja na olje (bolje povedano, se še ni vklopil termostat) in sem res ogromno privarčeval. Pokuril pa sem približno 4 metre bukovih drv, kar je cca 250 Eurov.
Vse je res, kar pravijo: pepel sem kljub ozkemu kurišču pri tem modelu prvič odstranil po dobrem mesecu, če zvečer dobro naložim in zaprem dovode zraka mi žerjavica ostane vsaj 10 ur
hock: :Samo kurjenje pa je tako enostavno, da je brez omembe vredno. Malo papirja, malo tresk in dva polena: 1 minutka dela
Skratka sem noro zadovoljen in je ne zamenjam za nič na svetu. Edini manjši minus je le hitro mazanje šipe. Kolega pa ima širši oz. globji model (okroglo), kjer pa se mu šipa ne maže praktično nič. Očitno je problem tukaj, ker je kurišče precej ožje, kot pri ostalih modelih.
Aleluja FT,
Andi
Kakšno kvadraturo pa greješ?
Moder človek se odloča sam, neumen pa sledi javnemu
mnenju.
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
ZA model Lila sem odštel okoli 2.800 Eurov. Dobil sem 7% popust, ki ga dajejo, če obiščeš njihov salon v Lescah ali na sejmu. Zdaj točno ne vem, govorim na pamet: cana je bila nekaj čez 2.800 Eur -7% = 2600 Eur, plus 85 Eur (prevoz in montaža), plus 80 Eur (cevi od konca peči do priklopa v dimnik). Torej vse skupaj mislim, da sem dal okoli 2.800 Eurov.
Ogrevam pa z njo cca. 70m2. Ne ogrevam spalnice in kopalnice, kjer imam električni radiator.
Ja pa res, da imam prostore več ali manj odprte, saj smo ravno za potrebe peči podrli eno steno in vrgli ven vrata za na hodnik tako da se toplota lahko nemoteno širi po vseh prostorih.
Skratka, super toplota. Se je pa treba malo navaditi pri odpiranju in zapiranju dovodov zraka, da znaš ujeti temperaturo, ki jo želiš.
lp A
Objave: 14
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Že ob izvedbi projekta za gradnjo je padla odločitev, da bo vi hiši kamin od France turbo. Ker sem bil večkrat vprašan oz. opozorjen na zunanji dotok zraka, pa tudi na enem forumu sem prebral mnenje, da če imaš namen kamin uporabljat nonstop, da je zunanji dotok po uporabnikovem mnenju obvezen, me zanima če je to res. Namreč men se zdi, da kamini France turbo možnosti priklopa na zunanji dotok zraka sploh nimajo. Glede na to, da če ne bi bili varni, s tem mislim na preveliko črpanje zraka iz prostora in s tem na primanjkljaj kisika, jih tud verjetno ne bi bilo v prodaji. Naj mi prosim nekdo, ki ima njihov kamin, napiše kak je s tem dovodom zraka.
Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav.
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Se ne gre zato... Zakaj bi kuril topel zrak (ki ga zamenja mrzel) iz prostora? Učinkovitost pa te fore... "pomanjkanje" kisika pa je bolj problem pri super duper zatesnjenih hišah. Take nimajo odprtih kaminov in dimnikov
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"