PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri france turbo peči

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
z možem se seliva v 3 leta staro montažno hišo z zidano kletjo. hiša ima centralno ogrevanje na plin, kakor tudi litoželezno peč na drva. ker je le-ta že nekoliko dotrajana, bi jo rada zamenjala. brala sem članek - sicer oglasni - da naj bi podjetje france turbo razvilo ful nek nov način izgorevanja z odličnim izkoristkom, dolgotrajnim ognjem in možnostjo ogrevanja prostorov do 180m2.

ful mi diši ideja, da bi se ogrevali samo s to pečjo, ker so cene plina nore, zato me zanima, ali ima kdo z omenjenimi pečmi/kamini kako izkušnjo.

neki sem brala na forumu o lončenih pečeh kot ful dobri alternativi, ampak men se zdi kaka prostostoječa litoželezna stvar preprostejša rešitev - mogoče tudi finančno
Peči Turbo France, imajo neki sistem predgretja zraka in sistem poizgorevanja, tako da naj bi po nekaterih podatkih imele celo 90% izkoristek.
Koliko to drži ravno ne vem, ampak glede na to da te peči sploh nimajo vratic oz. možnost odstranjevanja pepela, bi moral ta podatek še kar držati.
Pepel naj bi se pri rednem kurjenju odstranjeval le vsakih par tednov (zaradi tako velikega izkoristka namreč).
Sem ravno ta teden govoril z njimi, ker se tudi jaz odločam za nakup taiste peči in mi je prodajalec rekel, da mi da 7% popust, s tem da je v ceno všteta montaža in dostava peči.
So pa za razliko od drugih ponudnikov celo zelo prijazni.
No money, no funny!
Pri nas smo letos skurili v kaminski pečki TF 2 kubika drv, pa nam niti enkrat še ni bilo treba odnest pepela ven. Žerjavico drži celo noč, zjutraj samo malo pobrskamo, odpremo lopute, naložimo sveža polena in veselo spet gori. Edini minus je pucanje stekla na vratih, če ga redno vsak dan sproti ne spucaš, je cel projekt, da odstraniš saje....
dragi MarkoMark, a mi zaupaš ceno, please. pa še nekaj me zanima - a so te prepričali s tem dolgotrajnim ognjem? mene je namreč moj ata takoj označil za naivno nevednico, ko sem mu razlagala, da naj bi te peči omogočale, da se zjutraj ne zbudiš v ledenici in da ni treba na vsakih par ur metat polena v peč ... ker kao to ni možno in naj ne nasedam reklamam.

mene kot razvajeno mestno dete, navajeno centralne, pa je ravno to navdušilo pri france turbu.

v glavnem, itak jih bova z možem v kratkem obiskala, ampak vseeno te prosim, če mi lahko kaj več poveš, kaj si že ti zvedu od njih, lp, K.
Miša Napisal:Pri nas smo letos skurili v kaminski pečki TF 2 kubika drv, pa nam niti enkrat še ni bilo treba odnest pepela ven. Žerjavico drži celo noč, zjutraj samo malo pobrskamo, odpremo lopute, naložimo sveža polena in veselo spet gori. Edini minus je pucanje stekla na vratih, če ga redno vsak dan sproti ne spucaš, je cel projekt, da odstraniš saje....

Smem vprašat kateri model imaš in kakšna je bila cena, če ni skrivnost seveda.
Za koliko popusta ste se zmenili, ali ste plačali kar prvo ceno?
In kako je z dostavo in montažo?
Res naredijo vse sami, ali j to samo reklamna poteza?
No money, no funny!
Imamo model Turbo Star (9 kW), cena je bila (lani avgusta) okrog 1.300 EUR, dali so nam 5 % popust. Dobavni rok je bil tak, ko je bilo dogovorjeno, montaža in preiskus kurjenja tudi. Fanta sta bila točna in prijazna, vse je bilo tako kot mora biti. Tudi to je držalo (pa piše tudi v navodilih), da mora biti plast pepela na dnu debela najmanj 5 cm, da začne peč delati, tako kot je treba in drži žerjavico 10 ur, kot reklamirajo.
Sicer je pri takem izkoristku goriva kar trajalo, da se je nabralo tistih 5 cm - ampak sedaj vržemo ob desetih ali enajstih, ko gremo spat, notr dva ali tri polena, pa je ob sedmih zjutraj še živa žerjavica in prijetno toplo. Tudi ko zakuriš, se prostor zelo hitro ogreje, mi odpremo vrata na hodnik, da se toplota razširi po celi hiši in posledično se ugasne centalna (kar je pri cenah UNP pohvalno).
konstanca Napisal:dragi MarkoMark, a mi zaupaš ceno, please. pa še nekaj me zanima - a so te prepričali s tem dolgotrajnim ognjem? mene je namreč moj ata takoj označil za naivno nevednico, ko sem mu razlagala, da naj bi te peči omogočale, da se zjutraj ne zbudiš v ledenici in da ni treba na vsakih par ur metat polena v peč ... ker kao to ni možno in naj ne nasedam reklamam.

mene kot razvajeno mestno dete, navajeno centralne, pa je ravno to navdušilo pri france turbu.

v glavnem, itak jih bova z možem v kratkem obiskala, ampak vseeno te prosim, če mi lahko kaj več poveš, kaj si že ti zvedu od njih, lp, K.

Glede cene ti ne morem čisto nič povedat, ker jaz te peči namreč še nimam. Big Grin
Mi je pa ravno ta teden ponujal 7% popust, ko sva se s prodajalcem menila po telefonu.
Sicer sem bil tudi sam malo v dvomih predvsem glede tistega dolgorajnega gorenja, pa sem do sedaj govoril že s toliko ljudmi ki to peč že imajo, da so me prav gotovo prepričali.
Sicer pa če realno pogledaš, katerakoli druga vsaj kolikor toliko normalna peč stane približno isto, tako da tu ni kaj razmišljati.
Seveda dobiš pečko tudi že za 300 EU (tako ima namreč tašča) ampak to seveda ne gre primerjati z nekakšno kvaliteto. Tam namreč kar z vedrom nosim pepel, pokuri pa toliko, da imam včasih občutek da drva kar čez dimnik ven meče.
Če se boš odločila za nakup, mi prosim poročaj.
No money, no funny!
u, MM, hvala, glih sem ti poslala zs, ker sem mislila, da si me spregledu zgori :
Miša, a je možno celotni dimnik naročiti pri njih?

Kakšna je možnost opeklin, zanima me predvsem zaradi otrok :!:

Kaj pomeni enojno ali dvojno steklo?
No, glede stekla si pa že napisala, da se hitro zasvinja :roll:

Tnx za info :wink:
Prosim, če lahko kdo prilima link, do strani,kjer so te peči predstavljene.
Imam enega pa trenutno ne dela.
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")koptunichr("46")si/katalog/]Kopt, d.o.o., Bled[/url]

LP
Hvala, ta link pa dela.
Sem bom še jaz oglasil, ki imam izkušnjo z pečjo tega proizvajalca in to v montažni hiši....

V naši hiši smo postavili njihovo peč Super Turbo 13 KW.(slika je na spletniku Hiša Darja) Pri njihovem kooperantu smo naročili tudi dimnik. Postavitev in dostava je potekala vse v dogovorjenem roku, skratka zelo zadovoljen.

Peč dela fantastično. Hiša se zelo hitro segreje, pepel sem tekom zime odstranil samo 2 x in sicer je bilo še tega bolj malo. Vsega skupaj ni bilo za eno posodo od jupola. V hiši smo imeli od 23-24 stopinj, skratka smo uživali v toploti..... Zvečer si naložil malce večjo poleno, zjutraj malce premešal, dodal malce drobnega in drva ter toplota je delovala.

Podobno peč ima tudi sodelavec in to že več časa, je pa znjo tudi zelo zadovoljen....
Kakšna pa je bila okvirna cena z montažo in dimnikom?
Jernej,

misliš ti glavni dimnik v hiši ali samo tisti del dimniške cevi, ki gre iz peči v glavni dimnik? Tiste cevi, ki gredo iz peči v dimnik, imajo mojstri s seboj pri montaži (različne velikosti in oblike) in jih namontirajo tako, da vse štima.
Glede vročine - peč je kar vroča, pri malih otrocih je treba zelo pazit.
Dvojno steklo pa pomeni, da ima peč zastekljena vratca spredaj in zadaj, tako, da jo lahko postaviš v sredino prostora in ogenjček občuduješ z dveh strani.
1 2 3
Iskanje po temi