12.3.2014 ob 12:46
Citat:Boš vrnil denar ko bo mama prodala svoje premoženje?
Vprašanje na mestu in vredno razmisleka - temeljitega! 8)
Citat:Boš vrnil denar ko bo mama prodala svoje premoženje?

Sushi Napisal:Uboga mama.....@Sushi: in ti si dežurni dušebrižnik? Mene so učili, kar seješ to žanješ. In v življenju se mi potrjuje, da to vedno (!) drži. Pa ne rečem, da je takšno ravnanje normalno, samo pravim, da čisto nedolžna pa tako uboga pa verjetno spet ni.Upam, da vse skupaj proda in gre na potovanje.....
Pa kako si lahko delite nekaj, kar še dobili niste, ljudje ?? :evil:
praslovenc Napisal:Se opravičujem, če nisem sodeloval ampak služba ima prioritete ...
Kako se naj odpovem v korist sestri lahko malo bolj podrobno razložite?
Ker meni se osebno zdi bolje, če s sestro to sedaj urediva kot pa potem (po smrti)
praslovenc Napisal:Ste pa naredili celo kolobocijo nimaš kaj
Da še enkrat napišem ... Mati je lastnik celote ( nepremičnina, zemlja itd.)
Jaz in sestra pa sva dediča ker sva dedovala po očetu.
Svoj ''del'' bi prodal sestri ker sam nimam koristi od tega na dolgi rok ( nenehno vzdrževanje, prepiranje ... )
petea Napisal:Ko so imeli zapuščinsko po očetu, sta se otroka odpovedala svojemu deležu v korist mame - zato se očitno še vedno praslovenc ima za dediča.Končno nekaj zdravega razuma.
A sta na nek način zavarovala svoje bodoče premoženje s tem, da so se strinjali, da mama do smrti ne sme odtujiti hiše.
In sedaj mama očitno uživa življenje, predvideno bodoče premoženje otrok pa kopni z maminimi dolgovi. S tem pa očitno raste jeza praslovenca in iskanje možnih rešitev iz situacije, tako da mu bo vsaj še nekaj od te 'investicije' ostalo, ko bo lahko prišel do nje ...
Citat:In sedaj mama očitno uživa življenje, predvideno bodoče premoženje otrok pa kopni z maminimi dolgovi. S tem pa očitno raste jeza praslovenca in iskanje možnih rešitev iz situacije, tako da mu bo vsaj še nekaj od te 'investicije' ostalo, ko bo lahko prišel do nje ...