Objave: 2488
Teme: 48
Ocena:
4
Je moral bit nek vaški posebnež, ker gugl ga ne najde.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Vzeto iz konteksta, Lostid.
Nič ni narobe s tem, kar je napisal Papež.
Kot ni nič narobe in je seveda edino pravilno, da starši skrbimo za svoje otroke in jim pomagamo po najboljših močeh.
A istočasno ni nič narobe tudi, če jim ničesar ne zapustimo, ali po domače povedano - če vse zagonimo, to zagonimo z vso pravico, saj zagonimo SVOJO lastnino, ki smo jo sami ustvarili.
Objave: 181
Teme: 6
Ocena:
0
Vsak po svoje, jaz se ne bi počutil OK, če ne bi otrokom nekaj zapustil..
Ocena:
0
Otroku, ki bi že za časa mojega življenja prodajal mojo lastnino, zagotovo ne bi zapustil ničesar.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:ni nič narobe tudi, če jim ničesar ne zapustimo, ali po domače povedano - če vse zagonimo, to zagonimo z vso pravico, saj zagonimo SVOJO lastnino,
Te stvari so vezane na družinske odnose in vzgojo. V skladu s starim rekom: "ti očeta do praga, sin tebe čez prag".
Če s starši nisi imel nekih stikov razen 3 vljudnostne obiske na leto in nisi nič po njih dedoval, potem verjamem, da se bo zgodovina ponovila. Ko boš obnemogel boš šel v dom ostarelih, brez obiskov, svoje premoženje boš porabil za doplačilo doma (penzija je premajhna).
Še vedno pa je nekaj družin, kjer so te relacije nekoliko bolj prijazne. Člani take družine se ne rabijo bati, da bodo na starost osamljeni.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 1319
Teme: 4
Ocena:
1
Jaz bi pa rekla, da je tako. Avtor rabi denar. Dobil bi ga od sestre pod pogojem, da ji prepiše svoj delež dediščine, ki pa še ni njegova. Je pa vprašanje, koliko bo vse skupaj vredno takrat, ko bo mama umrla. Tako, da niti vrednosti, ki jo bo hiša takrat imela, če je ne bo mama prej prodala in zafrknila oba :lol: , še ne ve. In to ga po moje najbolj žre.
Ocena:
0
Žerjavar, ker si ravno mene citiral, ti povem, da se motiš glede naših družinskih odnosov.
Sem se vsemu odpovedal v korist sestre, če te že to ravno zanima. Da ne bi bilo treba prodajati in deliti. Pa ne bom zdaj tu razlagal naše odnose :roll:
Gre za to, da bi "praslovan" očitno na vsak način rad našel recept, kako "danes" prodati lastnino svoje matere, za katero računa, da jo bo "jutri" podedoval.
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Veliko, ampak res veliko manj težav bi imeli, ko in če bi vsak razpolagal s tistim kar ima.
Ne pa s tistim kar bo nekoč morda imel.
Družina in "medgeneracijski" odnosi pa žal niso le materijalna plat zadeve. So še vse kaj drugega.
Objave: 1266
Teme: 7
Ocena:
3
najbolje da se naredi tako kot je naredil medo. odpoveš se dediščini v korist sestri. in na osnovi česa računaš da je tvoja poloica vredna 50.000 eur? a je res tako dobro ocenjena ali kaj? potem pa vidiš na gurs izpisku za nepremičninski davek da je ocenjena na 80 jurjev ali še celo manj pa bi ti kaj celo bajto prodal sestri.
Objave: 11
Teme: 1
Ocena:
0
Se opravičujem, če nisem sodeloval ampak služba ima prioritete ...
Kako se naj odpovem v korist sestri lahko malo bolj podrobno razložite?
Ker meni se osebno zdi bolje, če s sestro to sedaj urediva kot pa potem (po smrti)
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
S sestro se seveda lahko to zmenita. In uredita. In ti ona plača...
Boš vrnil denar ko bo mama prodala svoje premoženje?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"