Objave: 540
Teme: 51
Ocena:
0
Malo obtimizma; komu razen vaju pa je v interesu nakup hiše v kateri nekdo živi morebitnim interesentompovejta da iz hiše ne gresta in da bo imel probleme z izselitvijo (Pop TV....) mogoče jih z tem odženeta mogoče pa nebo prodano na prvi dražbi in bosta lahko pozneje kupila za polovično ceno ali še ceneje
Objave: 18
Teme: 1
Ocena:
0
Petea, vem kako deluje odzunaj, pa tudi del, če kdo draži da moram tudi sama dražiti vem, čeprav situacija kaže, da sem neumna kot hlod, tako tudi nisem, sem ženska, ki je nevedna na tem področju oziroma, sem verjela v vrednoto družine situacija v kateri sem/sva me niti prešinila nikoli ni, berem tvoje odgovore pa skušam priti do sklepa. Torej tvoj okvirni odgovor pravi, da nimam nič večjih možnosti pri nakupu kot 3. oseba? Vnaprej hvala za razlago.
Ocena:
0
pepe16, čeprav boste znova rekli bedak, neumno s tvoje strani na to sem mislila pri tisti pravici na katero ste se zapičili, nakup hiše v kateri nekdo živi. Saj vsi vemo sam si je kriv, po toči je zvoniti prepozno itd ampak vseeno, da te vsaj malo vest ne zapeče ko ti policija "prazni" hišo in tera ljudi na cesto. Pa dobro to je OFF topic, pozabimo že enkrat an to pravico, ki sem jo neumno vnesla v stavek. Ne rabim obsojanja ker se sama obsojam do amena, pa še moj mi teži "tvoja žlahta" in imam vsega obsojanja dovolj, če mi zna kdo kaj povedati na vprašanje, ki ga postavljam v prvem postu, se naj prosim oglasi, če ne pa naj ne komentira, ker me z temi obtožbami in obsojanjem peljete še bolj na rob!
Objave: 123
Teme: 9
Ocena:
0
Za jokat po forumih je prepozno. Kot praviš sta gradnjo celotne hiše plačala vidva. Potemtakem imata vse račune, ali se mogoče kakšna informacija še prikriva, da bi na forumu izgledalo "lepše". Ali sta vidva dala svaku denar, ta pa preko firme nakupil material brez DDV ali kot sem že vprašal imata račune ter dokaze o plačanih storitvah?
Moj nasvet : TAKOJ odvetnik, povedati vse po pravici in vse datajle, ker samo tako vam mogoče uspe.
P.S. Moj post ni slabonameren, niti te ne obsojam, ampak gledam zgolj iz 3 zornega kota, ker ne poznam drugega dela zgodbe.
Objave: 44
Teme: 3
Ocena:
0
Okoliščine se mi zdijo res sila neverjetne. V hiši živita dve leti, torej se gradnja ni dogajala 30 let nazaj, ampak v času, ko so že znani nategi a la Zbiljski gaj, Zemljiška knjiga je dostopa na spletu, v Tedniku in na Preverjeno pa je bilo tudi že polno zgodb naivnežev, ki so verjeli na besedo. Kako torej do tega pride danes?
Avtorica, ob prijavi bivališča je, kot praviš, svak dal soglasje. Če ne prej, bi se ti ob tem moralo zazdeti, da vse ni OK, če mora kar nekdo dati soglasje, da se ti prijaviš v svoji lastni hiši.
Ste hišo gradili s svojim denarjem ali s kreditom? Sklepam, da prvo, ker bi kredit v teh okoliščinah težko dobili.
Žal ti ne znam pomagati, bi bilo pa vseeno dobro še za koga drugega, da poveš, kako si pristala v tej godlji. Ker meni se res sliši neverjetno.
Ocena:
0
piky, veliko materiala, je bilo kupljeno preko podjetja, tudi dovoljenja so bila preko podjetja urejena še preden sva se midva sploh vmešala in začela delat, oziroma še preden sva zaradi stiske stanovanjske to hotela. On je imel namen tam nekaj graditi in preprodajati in naju je prepričal, pa vidva si tukaj naredita, parcelo sva dobila veliko pod ceno in tudi material, dovoljenja sva imela vsa, le prepis ni bil urejen, veliko sva naredila sama kar pa nisva pa imava račune saj je bila cela zadeva od travnika naprej na najinih ramenih. Ko pa je firma propadla za kar sploh nisva vedela, pa nama ne prideta ne ona ne on blizu, veva le, da sva prepuščena sama sebi.
Ocena:
0
petea, mislila sem, mogoče da pa bi direktno z upraviteljem stečaja urejala, da bi poplačala upnike tudi z višjo ceno od izklicne, vendar za mizo pred dražbo, torej na dražbi niti 3. ni nujno, da se zadeva proda, to sem menila, s to prednostjo, da bi se pred dražbo usedla z stečajnim upraviteljem in imela kakšno možnost pri dogovoru odkupa hiše pred dražbo oziroma direktno upnikom. Da mi nebi bilo treba iti na dražbo v strahu, da me kdo nabilda. Tudi oni/upniki menda komaj čakajo denar, dražba pa nikoli ni ziher, da se proda. Obstaja kaj takega mogoče?
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
res čudna zgodba, in če je resnična se bojim da bo avtorica še enkrat nasankala.
Se pa bojim da nekaj "malenkosti in detajlov" gradnje in plačevanja materila in izvajalcev še ne vemo.
Če ima avtorica črno na belo nabavo materiala in naročilo izvedbe potem se lahko kaj pogaja. Če pa je potekalo vse na črno, potem pa ... po slovensko "najde" tri leta staro pogodbo s svakovim podjetjem in jo vpiše v stačajne terjatve.
Ocena:
0
Hanzi vseh dobavnic materiala vsekakor nimam, imam račune kar sem kupovala sama, računa za opeko in malto nimam saj je to uredil svak, gradilo je podjetje tudi račun si izstavili na naju, bilo je tudi gradbenih del na črno (keramika, pleskanje....).
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
Navajaš "mafijo" in licitacije in takele.
Kaj pa na vse skupaj pravita "krivca"? Sestra in svak? Sta res "žrtvi", ali sta del "mafije" in bosta z vajino pomočjo preko morda "fiktivnih upnikov" prišla do denarja?
Če se ne obregnem več v "zgodovino" in če so dejstva res taka, kot jih ti predstavljaš, sam osebno ne vidim "pametne razlage", da bi hišo 1x že plačal in postavil, potem pa bi jo še DRUGIČ odkupil. :oops:
In to "zastonj"?
In vidiš, da brez zgodovine - ne gre! Žal.
Če sta izključna krivca za nastalo situacijo svak in sestra ( lahko sta za propad njune firme, nikakor pa ne za stanje okrog zemljišč in hiše) potem naj ona nosita tudi stroške in posledice njunega ravnanja.
OK. Jasno je, da imaš ti interes, da "tvoje" tudi v naprej ostane "tvoje". Ne razumem pa, zakaj bi bil to tvoj "strošek".
Odvetnika absolutno zraven, pa zadevo bi sam takole zapeljal, da sta tvoj svak in sestra tebi dolžna povrniti znesek kupnine na licitaciji, pa naj je to oblika kredita, ali pa česa drugega.
Jasno je, da bo šla dosežena kupnina iz licitacije za poplačila upnikom. Vprašanje je, ali bo to dovolj. Skratka ena velika "šljamastika", kjer je pravzaprav nemogoče, da bo šlo lepo skozi.
Ocena:
0
Papež, ne pravita ničesar izgoibata se naju in ostalih upnikov, kličem sestro vsak dan, taborim pred hišo vem, da se skrivata notri, pa nimata toliko srca reči, zajebala sva, da bi mi vsaj SESTRA ponudila streho nad glavo v svoji vili, če me deložirajo, NE. Dela se da ne obstajam in to me boli bolj kot vse skupaj, da nekdo skaterim si odraščal in bi dal življenje zanj, s tabo dela kot z cuckom saj za dražbo in propad sem tudi izvedela od tretjih oseb, še tega mi nista imela jajc povedati. Jaz pa neumno verjela ves čas, saj moj je isti bedak kot jaz, na koncu mi še on nabija na nos tvoja žlahta. Ampak še lani sva bili sestri, če bi naju videl bi rekel, vau, zdaj pa sem praktično na cesti zaradi nje. Saj bi jaz tožila, samo kako kot je piky navedel, saj nimam nobenega 100% dokaza, da je kaj mojega.