PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Težave/napake toplotnih črpalk (IZ PRAKSE)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ma glih opečeš se ne, vendar statorja ne moreš predolgo držati. Res pa je, da prej nisem nikoli tako probal. In praviš, da je tvoja še kar topla ali fejst topla ampak ne za opečt? Narazen sem dal, pa nič našel.
Tudi moja je ful vroča, že od vedno.
Bom malo potipal, ko pridem domov. Moja je drugače na 6.
Berghaus Napisal:Tudi moja je ful vroča, že od vedno.
Si mislil ženo ali kakšno Ukrajinko?
Ne, lol, pumpo, iskreno :-)

Ko jo primeš (črpalko) je zelo vroča. Ni pa da bi se spekel.
uhhhhh..... se mi je odvalil kamen iz srca
Kitajska Wilo Star RS 25/8 v TČ na max brzini:

Povratek vode cca 27°C, dvižni vod cca 29°C, OČ ima na občutek kakih 37°C, podobno Grundfoske, ki šibajo vodo v talno in radiatorje.
Mi ni dalo miru :-)

Wilo TOP LR 25/8,5......srednja stopnja, 210W, v delovanju

[img]httpunichr("58")//farm4unichr("46")staticflickrunichr("46")com/3694/12090581176_08fe7d218c_cunichr("46")jpg[/img]

Prvi termometer temperatura na obodu OČ
Drugi termometer DV
Tretji termometer PV
Sem že skoćil na pravo temo.
Citat:Alan
Kot sem že omenil imam po novem vgrajen odštevalni števec, ki meri tudi trenutno porabo. Zdaj, če meri natančno, to ne vem ((upam) (pravijo pa da laže tako, da kaže večjo porabo)), mi pa OČ na poziciji 6 kaže med 40 in 50 w, na 7 (za probo) pa okrog 60 W, tako, da mi je ta tvoja poraba malo sumljiva.
Moja?
Ne, moja! Meritve so lahko problematične, natančnost je vprašljiva. Trenutno moč merim na naslednji način:

- imam analogni trifazni dvotarifni števec električne energije, tistega z vrtečim diskom z rdečo oznako. Koliko je števec umerjen, nimam pojma. En dan ga bom primerjal z obračunskim, da bom vsaj imel eno primerjavo, če ne absolutne natančnosti
- vzamem štoparico in izmerim čas enega obhoda
- danes je to bilo 5 minut
- izračunam: (1kWh/120obr) x 1obr x 60 min/h / 5min = 100W

@xavi, tudi jaz pravim, sumljivo. Upam, da tebi kaže prav, meni pa narobe, se pravi, preveč. Meni je pa sumljiva tvoja poraba. Maximalna moč OČ piše, da je 70W. Če dodaš na primer 20W porabe moči ostalega šavja, je nekje 90W. Kako je to mogoče, da imaš ti samo 60W?
Berghaus Napisal:Mi ni dalo miru :-)

Wilo TOP LR 25/8,5......srednja stopnja, 210W, v delovanju

[img]httpunichr("58")//farm4unichr("46")staticflickrunichr("46")com/3694/12090581176_08fe7d218c_cunichr("46")jpg[/img]

Prvi termometer temperatura na obodu OČ
Drugi termometer DV
Tretji termometer PV
So ti merilci temperature kao original, ali pa nameščeni naknadno kar tako?
Pri segrevanju SV danes zvečer, sem lahko OČ prijel le za kakšno sekundo (TPV=53°C)
Alan, naknadno so postavljeni.
Da te še jaz pomirim,
moja Wilo TOP RL 25/8.5 ima gladko 60° pri pretoku dv 36°, če bi bil dv višji bi bilo še nekaj več. Merjeno z Ir termometrom.
1 2 3 4 5 6 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi