Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
MI2, zamnimivo! (kaj ni to off topic?)
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Pomivalni stroj je do neke mere potrošna roba, saj za ceno nekaj 100€ kupimo pač novega. Pri TČ je zgodba nekako drugačna. Rezervni deli nekaterih inverterskih naprav so tako dragi, da je popravilo pod vprašanjem. Vsakih npr. 7 let kupit novo TČ pa zopet ne gre. Tukaj pač on - off zmaga na celi črti, saj ima skoraj vsak del svoj ekvivalent, ki je nekajkrat cenejši od vgrajenega, ki ga proizvajalec trži kao original.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 683
Teme: 2
Ocena:
0
TČ 2,5 RT 300L, sanitarna toplotna črpalka TERMOTEHNIKA, po 6. letih in pol, rakom odžvižgal notranji izmenjevalec za ogrevanje vode preko kotla centralne kurjave.
Že izven garancije.
Ponudba za popravilo s strani TERMOTEHNIKE: 740€ bojler, 100€ delo. Seveda, če TČ dostavim v njihovo fabriko. Ne, hvala. Prvič in zadnjič.
Ocena:
0
Toplotna črpalka, in njeno osnovno drobovje še vedno dela. Pač tudi pozimi ogrevam sanitarno vodo s TČ, namesto s cenejšimi DRVMI. :evil:
Računice za popravilo bojlerja pa vseeno ni.
Objave: 275
Teme: 42
Ocena:
0
ta počeni (?) izmenjevalec si začepil na obeh koncih?
ali ne to še vedno spira nesnago iz njega v sanitarno vodo?
Ocena:
0
K sreči imam na obeh koncih ventile, tako da so zaprti. Ali spira, ali je že spralo... Je pa tako že skoraj eno leto. Zaenkrat funkcionira.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Ima gdor kakšno inf. o zamenjavami magnezijeve anode. Moja STČ-Gorenje je sedaj stara 6 let dela brezhibno,na servisu so mi rekli naj postim vse na miru ,ker je servis predrag ,ker se mora spustit plin, itd.... .
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Zamenjava mag. anode ne potrebuje tega postopka. Enostavno se zapre voda, sprosti pritisk vode v bojlerju in odvije staro ter privije novo.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Hvala,sem imel očutek, da pri tem ni tako kot so mi opisali.
Ocena:
3
Sem pomotoma v temi DEBATA napisal "off topic". Tukaj še enkrat.
Mi lahko prosim kdo pomaga. Včeraj (sem nekaj delal v kotlovnici) je začela moja OČ naenkrat malo bolj brneti. Ta dodaten zvok je sedaj konstanta. Ne, da bi me motiL zvok, se ne prenaša po instalacijah, samo se bojim, da je nekaj narobe da jo bo vzel vrag. Na otip se mi zdi precej vroča. No, če jo držim z roko tam okoli "statorja". Težko jo držim več kot minuto. Po mojem je to blizu 60°C? Temperatura cevi DV in PV je seveda nižja okoli 35°C.
WILO "Stratos PARA 25/1-7 T3 AT"
od 5W do 70W, nastavljena je skozi na max.
Objave: 156
Teme: 1
Ocena:
0
Si mogoče zaprl kakšen ventil, ali pa napačno nastavil mešalnega, pa ti črpalka ne more potegnit vode?
no, pa lep dan.
Ocena:
3
Vse deluje normalno, glede na dT je pretok zadosten.
Gre za brnenje in morda sumljivo pregrevanje OČ. Nisem pa nikoli prej tako otipaval delujoče OČ.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Če se pretok ni zmanjšal imaš dodatni grelec na principu povečanega trenja.
Šalo na stran.
Ko je nekdo omenjal, da toplota OČ ne gre v nič sem jo malo tipal in je zadeva kar precej topla, ni pa, da bi se opekel.
Probaj malo ugasnit, pa ponovno zagnat, da se zadeva malo predrma. Če ne, pa narazen vzami.