PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Poceni elektrika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elektro Gorenjska mi je sporočila, da bo pocenila elektriko (samo tistim, ki smo še ostali pri njih Wink )
take majo najrajš... ; tud mi smo leta dolgo bli, ko niso hotli slišat, da bi dobival el. en. po ceni, kot so jo nudili novo vgraditeljem določenih TČ ...sem jim odpovedal lojalnost - odkar so obstajali .
Če bojo hotli obdržat množico vozil, ki se uporabljajo v vse namene..., dobre plače.itd, ipd., bodo moral razmišljat v to smer kot praviš... :wink: (oz. bi jih verjetno precej še ostalo Idea )
Lp
Mislim, da ni pametno podpisovati kakšnih anksov oz. vezav na obdobje enega ali celo dveh let, ker bo električni energiji, ki jo je v Evropi viška, še padla cena. Ko bodo začeli Romuni in Bolgari prodajati pri nas bo pa šele veselje za nas.
rok77a Napisal:Tudi jaz imam zbrane točke pri Petrolu. Drugače pa je tistih 15% popusta na golo cene elektrike bore malo.
Na letnem nivoju pri moji porabi (grejem se s TČ) je to več kot 100€ razlike.
Ne vem, kako si ti z denarjem, meni se zdi 100€ veliko.
Pravkar dobli račun po dejanski porabi za december 62.48€ za hišo,uporabljamo jo pa za vse tudi vodovod.Zdaj pa še 4 mesece 15% popusta na zlate točke.Imamo pa dvotarifni sistem in sem malo računal če bi imeli ET sistem bi nas prišlo nekaj čez 71€.
Bi tudi sam šel na petrol, če bi bilo celo leto 15% popusta.

Tako pa grem danes na Geni.

lp
@malimojster

Točno tako lahko potrdim tudi sam, čeprav imam v tem trenutku še garantirano staro ceno za nakup monitela pri petrolu do marca/14 in -15 % popusta od jan. do apr. grem k Gen-i.
Trenutno je "novi najceneje" best buy.
Pomembno dejstvo je, da Gen-i ne zahteva vezave za določeno obdobje, kot je imel 5rol akcijo pretekli mesec skupaj z obvezno plačilno kartico, za katero je treba potem plačevati članarino. Itak imamo te plastike vsi preveč.
Za sabo sem vlačil tega toliko, da sem imel diagnozo Ishias lani aprila zaradi grde navade denarnice v desnem žepu, včasih tudi pri sedenju v avtu. Sploh se ne hecam, ker sem bil 10 dni nepokreten in 100 % okrevanja še danes nisem dosegel.
Jaz imam zelo veliko porabo pozimi (se grejem s TČ) tako, da mi na petrolu pride ceneje kot pri GENI (na letnem nivoju cca 50€ razlike).
MI2 Napisal:Za sabo sem vlačil tega toliko, da sem imel diagnozo Ishias lani aprila zaradi grde navade denarnice v desnem žepu, včasih tudi pri sedenju v avtu. Sploh se ne hecam, ker sem bil 10 dni nepokreten in 100 % okrevanja še danes nisem dosegel.
Denarnico v zadnjem žepu sem nehal nositi že pred desetimi leti. To je smrt za hrbtenico.
Nekateri bi radi višje cene dajatev za omrežnine, URE,OVE...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/racunajo-ali-bodo-podrazili-elektriko-">http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospre ... elektriko-</a><!-- m -->
to seveda ne preseneca - ko medsebojno onanira kup oligopolnih drzavnih podjetij, vse pa uravnava se dodaten kup "upravljalskih elementov" (5 drzavnih distribucijskih podjetij, SODO, agencije, itd.), nihce se ne vprasa o stroskih oz. racionalizaciji le-teh, potek je razultat pac v duhu nasega casa --> zvisajmo cene.
elektro distributerji naj prispevajo in pokrijejo zgubo, ki jo je ustvaril "SODO" ker itak se hvalijo z astronomskimi dobički povrhu vsega pa jih gre zadnja leta na roko izjemno poceni elektrika, ki jo kupujejo na trgih_ampak ne, ker potem bi morali sebi malo manj žepe filat in ne delit več 13 in 14-te plače ter 4 cifrnega regresa....kot, da so "bogom dani"....
V luči zadnjih dogodkov se zdi, da se bomo počasi poslovili od poceni elektrike, saj se kaže (kot berem), nezadostno vlaganje v omrežje in razvoj le tega.

Omrežnina, kar na položnice znese približno polovični delež, od celotnega zneska, ni bila spremenjena že deset let!!
Ja zdaj bojo izkoristl naravno nesrečo za dvig raznih trošarin in nevem česa,kje so pa bli ko je bilo treba posodablat infrastrukturo,ne dejmo za mastne regrese,plače itd..Vsak normalen državljan,ko vidi da je streha slaba jo sanira pravi čas ne pa čaka da se mu sesede pol pa vik in krik po denarni pomoči,zraven bajte pa"AUDI".
Meni se tudi zdi, da bo prišlo do povišanja omrežne....
Bral sem tudi, da nekaj "sanjajo" o podzemni EE infrastrukturi.
To se sicer lepo sliši, a če to res želimo, potem bo cena elektrike podobna Nemški.
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi