![]() |
|
Poceni elektrika - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Poceni elektrika (/showthread.php?tid=53606) |
Poceni elektrika - sookie - 14.10.2013 Pozdravljeni, razmišljamo, da bi zamenjali dobavitelja elektrike in sicer GEN-I in za enotarifni obračun iz dvotarifnega. Zanima me, tisti, ki ste podobno naredili, če ste zadovoljni z zamenjavo? Koliko se vam cca. mesečno pozna pri računu? Hvala. Re: Poceni elektrika - Sivka - 14.10.2013 Mi smo zadovoljni. Se pozna na računu za kakšnih deset evrov, vendarnatančno ne vem, ker je v igri še znižanje cene zaradi TČ pa tudi akcija, ki so jo imeli v Mercatorju. Pri menjavi ni bilo nobenih težav, samo izpolniš vogo in jo pošlješ, laho tudi prek interneta. Re: Poceni elektrika - xavi - 14.10.2013 Predvidevam, da bi ti šel na GEN I. Vzami njihov kalkulator in izračunaj vse opcije po stari tarifi in novi, dvotarifni, enotarifni, če imaš ogrevalno toplotno črpalko, dodaten popust itd. Vse variante so možne. Prihranek pa je odvisen od količine porabljene elektrike. Re: Poceni elektrika - bohinc - 14.10.2013 Da bi šli na Gen-i ali stran?! Kar se tiče za obračuna morate vedeti sami koliko oz. kake navade- porabe imate doma...Perete- sušite, kuhate, ogrevate, itd.ipd., ob kakem času :?:, ali na to sploh ne gledate ali mogoče sploh niti nočete :!: Spremenljivk je toliko kot 'njih' uporabnikov, zato univerzalnega odgovora ni Kar se pa tiče prestopa na drugega 'operaterja'. Po mojem na GEN-I najmanj komplicirajo, ter se da vse od doma in preko računalnika. Bojazni, da vam lahko lokalci kaj komplicirajo- nagajajo skoro ni, morajo pa posredovati vkolikor imate težave ob 'napajanju', saj gre večji del zneska ki ga plačujemo 'poleg' el-energije v te namene :wink: Splača... :roll:, se najbolj tistim ki veliko porabijo, ali koristijo kake dodatne pakete..., dandanes pa se pozna prav vse... Največji nesmisel, meni osebno, se je pa nekomu 'vezati' za neko obdobje :mrgreen: , sploh če se le to šteje v letih :lol: . Meni bi se v letu 2012 samo v februarju (objekt se tudi ogreva na el.en.) 60E..... Lp Re: Poceni elektrika - zamot1 - 14.10.2013 Dvotarifni nateg: sem šel na dvotarifno merjenje v prepričanju da se bo kaj prišparalo( pri njihovem izračunu sem pri vašanju podatkiov spregledal priključno moč in mi je upoštevalo 3kW- moja napaka) povprečna mesečna poraba cca 250 kWh, enotarifno; dvotarifno 150 mala in 100 velika tarifa, prihranek 2€ in ne vidim smisla v dvotarifnem merjenju,žena benti ker mora prat likat v nemogočih urah, pa ni važno kateri dobavitel je. Bom požru investicijo v nakup in montažo ure (nekaj manj piva bo šlo) in šel nazaj na enotarifno. A za TČ za sanitarno vodo tudi velja popust? LP Tomaž Re: Poceni elektrika - xavi - 14.10.2013 Sam imam enotarifno. Pri ogrevanju z toplotno črpalko to pomeni, da lahko ponoči TČ ugašam, ker mi je vseeno za tarifo. Pri dvotarifnem pa je malo absurdno, da takrat, ko se začne nočni tok, črpalko ugasneš. Koliko pa se prišpara na račun vikendov in praznikov, če imaš digitalni števec, pa težko rečem. Re: Poceni elektrika - bohinc - 14.10.2013 Zopet odvisno, kot sem pisal , pri nas je pozimi skoro blizu polovice Mt in Vt... Za TČ verjetno piše v pogojih, saj so kje na netu, ter če ni izrecno opredeljeno samo za ogrevalne potem naj bi veljalo... In pri nas recimo STČ brni dooooolgo v noč...na Mt. Klub temu pri kuhariji ipd. dosti ne gledamo, razen: pere-suši, lika pa se veliko preko vikendov, hvala ženka Ni vse za vsakega, kar je dobro za enega ni nujno, da je za drugega, ni pa potemtekem to nateg, sploh če se za to odločiš sam.... TČ ponoči lahko ugaša kdor ma ali talno in dobro izolacijo (ali ni nobenega v hiši celo dopoldne), vsak drug ob drugih pogojih pač ne... :oops: :lol: Zato vztrajam ni univerzalnega odgovora Lp Re: Poceni elektrika - Anonymous - 14.10.2013 Jaz imam ET, ker je bil tak števec, pa tudu nihće mi ni znal povedati da je nasprotno bolje pri TČ za ogrevanje. pa še na ure pri gospodinjskih delih ni treba pazit. Sem pa šel iz GEN-I k Elektroenergija lj. in zakupil elektriko za max obdobje ( do 12.2015) Re: Poceni elektrika - MI2 - 14.10.2013 xavi Napisal:Sam imam enotarifno. Pri ogrevanju z toplotno črpalko to pomeni, da lahko ponoči TČ ugašam, ker mi je vseeno za tarifo. Pri dvotarifnem pa je malo absurdno, da takrat, ko se začne nočni tok, črpalko ugasneš. Koliko pa se prišpara na račun vikendov in praznikov, če imaš digitalni števec, pa težko rečem. Dvotarifno na elektronskem števcu seveda tako, da štejejo prazniki in vikendi. Meni se splača, in pravtako ne gonim TČ ponoči, ker žena pravi, da sliši vodo v radiatorjih (jaz je ne slišim) pa imam 50/50 VT-NT. Počakajte malo saj vam jih bo elektro častil, ker jih menjujejo glede na montažo naprav za odčitavanje, ki je menda v trafo postaji in je potem brez stroškov zamenjave. Obračun je mesečni in ne vem zakaj tam piše letni obračun! Re: Poceni elektrika - Mortir - 14.10.2013 Tule najdeš primerjavo vseh ponudb pa si preračunaj: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.agen-rs.si/primerjalnik/index.php?/kalkulatorelektrika/kalkulator/action/IzbiraOdjemalca/redirected/1/">http://www.agen-rs.si/primerjalnik/inde ... irected/1/</a><!-- m --> Re: Poceni elektrika - sookie - 14.10.2013 Razmišljamo, da bi šli izdvotarifni E3 na enotarifni Gen-i. Na elektriko kuhamo, včasih sušimo, dosedaj smo prali za vikende ali pa čakali tisto 22. uro, bojler za toplo vodo skozi dela, pomivalni stroj dela ko je poln... Re: Poceni elektrika - xavi - 14.10.2013 Tu je zdaj dilema. Namreč toplotna črpalka je v kurilni sezoni največji potrošnik el. energije, tako, da bi bil pravi podatek, koliko potroši samo črpalka v eni ali drugi tarifi. Kar se pa tiče menjave števca, do leta 2020 bomo vsi prišli na vrsto. Re: Poceni elektrika - MI2 - 14.10.2013 Posebej podatke za TČ mi sicer beleži poseben števec, ki pa žal ne beleži porabe po tarifi VT/NT. Menim pa da je el. poraba TČ v delovanju vsaj 70/30 v prid VT. Preprost izračun kaže, seveda odvisno od el.distributerja in njegove cenovne politike, da se dvotarifni sistem ekonomsko obrestuje pri 60%VT / 40%NT. Oz. kot bo spet rekel Bergi, da obračamo cente
Re: Poceni elektrika - droj01 - 19.10.2013 Jaz sem apsolutno za dvotarifni števec.imel sem enotarifnega,pa sem šel na dvotarifni-obvezno digitalnega,saj so v njem prazniki med tednom ko je nižja tarifa.Pri analognih se ne upošteva praznik med tednom.Pred zamenjavo sem pol leta vsak dan spremljal porabo,da sem ugotovil naše navade.Stanje števca po zamenjavi MT-43140kW,VT-28857kW.Vsak si lahko sam izračuna razliko.Šel sem preverit porabo od 1,1,2012-19,10,2013 to je skoraj 22 mesecev MT-16181kW VT-10726kW.Ne razumem tistih kateri imajo dvotarifnega pa bi šli na enotarifnega.Lep pozdrav Re: Poceni elektrika - ssecnik - 19.10.2013 Enotarifni se splača le tistim,kateri imajo porabo le med tednom.To so povečini poslovni prostori.Tudi če imaš porabo VT 60 %,se še vedno splača dvotarifni. LP Srečo |