PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Vzdrževanje in okvare Toplotnih črpalk

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri VV je bil verjetno problem z pretiranim varčevanjem in opuščanjem vmesnega varnostnega izmenjevalca. Zato, da se privarčuje par € in da je boljši COP za desetinko dve. Podobna zgodba je pri drugih napravah. Pa kaj bi o tem.
Vseeno, kaj se špara in kaj ne, kvarijo se vsi.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Migaj Napisal:Ni pa to zrak/voda.
600m od mene pa je prava TČ voda voda renomiranega proizvajalca D. tudi nabavljena in montirana od najbolj renomiranega izvajalca daleč okoli in ne samo v SLO,
zamenjana za TČ TT zrak/voda že po cca 3 letih -pri VV naj bi bilo vse kaput :oops:

PS
za VV niso povsod enaki pogoji

Tistega vašega področja se monterji VV "bojijo" kot vrag križa. Vse samo TČ VV ne :lol: :lol: .
No in pridemo do tega da mora imeti kotlovnica z tc

Bojler za sanitarno vodo z min 0,25 m2 po kWh moci (vecja kot je kaca boljse je)
Filtre za vodo
Reducirni ventil za vodo
Varnostni ventil za sanitarno vodo
Pretocno rastezno posodo

Potem
Zalogovnik, rastezno posodo itd
Mesalno grupo

In tc z filtrom na povratku

Vse to napolnjeno z sistemsko vodo...

Stari in novi ogrevalni sistem prej prepran, dodano aditive za raztapljanje oblog...

Termostatske glave na ventilih...itd...

In vse to ni 7000 eur...
Lentus Napisal:
Migaj Napisal:Ni pa to zrak/voda.
600m od mene pa je prava TČ voda voda renomiranega proizvajalca D. tudi nabavljena in montirana od najbolj renomiranega izvajalca daleč okoli in ne samo v SLO,
zamenjana za TČ TT zrak/voda že po cca 3 letih -pri VV naj bi bilo vse kaput :oops:

PS
za VV niso povsod enaki pogoji

Tistega vašega področja se monterji VV "bojijo" kot vrag križa. Vse samo TČ VV ne :lol: :lol: .
In kaj je krivo? Trdota, železo, mangan?
Merlin1 Napisal:Pri VV je bil verjetno problem z pretiranim varčevanjem in opuščanjem vmesnega varnostnega izmenjevalca. Zato, da se privarčuje par € in da je boljši COP za desetinko dve. Podobna zgodba je pri drugih napravah. Pa kaj bi o tem.
Kaj je bilo narobe ne ve, vem pa da je naša agresivna voda TČ od znotraj pojedla.
Migaj Napisal:
Merlin1 Napisal:Pri VV je bil verjetno problem z pretiranim varčevanjem in opuščanjem vmesnega varnostnega izmenjevalca. Zato, da se privarčuje par € in da je boljši COP za desetinko dve. Podobna zgodba je pri drugih napravah. Pa kaj bi o tem.
Kaj je bilo narobe ne ve, vem pa da je naša agresivna voda TČ od znotraj pojedla.

Ce bi bilo pravilno narejeno se to ne bi zgodilo.

Prvo kar je treba narediti pri vsaki vrtini je crpalni preizkup in analizo vode.
Glede na analizo vode se potem odloci ali je ok ali ni.
Ce je voda pozrla izmenjevalec potem je voda alkalna. Treba ji ji dvigniti ph. Tudi za to obstajajo resitve. Tak predfilter-dozator pred predizmenjevalcem da ph vode dvigne oz bodisi spusti...
A je potem pumpa zanic ne ni...a je izvajalec zanic mogoce...

...tako bom napisal. Vsi v verigi so pomembni da je zadeva narejena tako kot je treba
1 mora biti dober izdelek
2 za njim mora stati firma ki ima kilometrino za sabo-izkusnje (ucimo se na podlagi izkusenj napak)
3 se kako je pomembno kdo je uvoznik tc ..,zagotavljanje rezervnih delov, servisna mreza..one man band firma ali ekipa
4 izkusen strokovno usposobljen izvajalec
5 firma, ki aktivno sodeluje pri projektu
In pa
stranka, ki ti mora omogociti da naredis pravilno (tukaj so pa dostikrat cena, cena cena....in potem se mecejo filti ven na povratkih, boljerje se mece ven in da substitute z slabsimi izmenjevalci in vecjimi transmisijskimi izgubami...itd..
Tako to je
Migaj Napisal:
Povej lokacijo, pa bom preveril parametre v podzemni vodi.
Migaj Napisal:

Kako se pa to ugotovi?
Kje merijo vodo?
medo9 Napisal:Kako se pa to ugotovi?
Kje merijo vodo?
vse občine in ks morajo iz vseh vodotokov/zajetij pošiljat (pardon, pridejo merodajni sami vzet vzorce 1x mesečno, ki jih analizirajo v laboratorijih... Arrow
ZZV - pri nas dela to Novo Mesto_"xavi" dela to v mariborskem koncu (kolk sem slučajno rzbral iz enega meila)

telmos Napisal:ampak dejstvo je, da so se od vseh instaliranih, ki jih je vsaj 200 na isti način in vedno za novo leto crknile 3. Vsako leto ena.
itak, da to ve(@Bohinc) oz. je "vsem" jasno kaj je bilo mišljeno_te pa malo "drka" na suho :mrgreen:
Če me kaj razjezi so ljudje ki zagovarjajo olje ker jih pride samo 2000 evrov na leto. Naj to povem kot se bilo pri meni...

Novogradnja... zaradi pomanjkanja denarja sem bil 100% da vgradim olje... celo dimnik sem zazidal. In tako je prišel dan ko sem hotel opremiti mojo kurilnico. Seveda do danes nisem kupil nič najceneje in nič najdražje. Tako sem tudi pri olju gledal peč znamke Seltron (po mojem mnenju je to peč srednjega ranga). Poklical sem par ponudnikov in tako dobil končno investicijo ""kurilnica na ključ olje"" okoli 5000 evrov brez olja. Se pravi da še moram kupiti kurilca.
Takrat sem začel gledat tudi TČ. Poiskal par ponudb in na koncu eno potrdil. Končna cena investicije "" kurilnica TČ na ključ"" je bila 7500 evrov.

Zdaj pa mi naj nekdo pojasni zakaj bi raje investiral v kurilnico na olje? Vsi pozabljate da je tudi peč na olje treba kupiti.
@sašo65: jaz imam svoj izvir. Voda je neoporečna za pitje, ne vem pa, kako jo kaj prebavlja toplotna črpalka?
Ph tester je zelo poceni, v vsaki akvaristični trgovini, če je ta problematičen?
No pain, no gain.
Prekmurske vode so specifične, ker je tam ogromno slatinskih izvirov in so obremenjeni z raznimi mineralnimi substancami, ki so precej agresivne, prevsem kloridi, sulfati itd. Zdaj, kaj je točno pomembno pri TČ VV pa morajo povedat monterji, mislim, da se nekaj govori o Fe in Mn, ki se nabirata tistih predizmenjevalcih in jih je potrebno vzdrževat.
V praksi so vode iz izvirov mehkejše, imajo rahlo nižji pH od nevtralnega, kar pa še ne pomeni, da so kisle, med tem ko je podtalnica na nekje 20 m je relativno trda, in pH nevtralna. Vse ostalo pa je potrebno izmerit. Govorim seveda o povprečju.
Neke stvari se dajo izmerit na terenu, ostalo se ugotovi zgolj v laboratoriju.
TČ VV = voda-voda?
Kako pa ph vpliva na TČ zrak-voda?
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi