Objave: 644
Teme: 21
Ocena:
0
Zanima me , če bi lastniki TČ napisali svoje izkušnje glede stroškov vzrževanja TČ v garancijski dobi in izven nje? Ali so vam monterji pokasirali dodatno še kaj denarja in koliko okvar je bilo v času vaše uporabe od nakupa do danes?
Predvsem bi pa prosil, tudi telmosa, ssapota, ddizle in ostale ,če bodo seveda objektivni (verjamem da bodo),da povedo kakšnih stroškov se lahko nadeja uporabnik v dobi garancije in izven nje. Kolikšna je doba trajanja kompresorja? in kateri vitalni deli so običajno občutljivi in bolj dovzetni do okvar?
Na kaj bi še posebej bilo pametno opozorit, kaj je pomebno pri montaži, postavitev .........
Predvsem me to zanima za TČ za ogrevanje zrak-voda
Hvala za vaša mnenja.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
V garancijski dobi do danes še nobene moje stranke ni "koštalo" nič. Sicer pa nekih okvar ni bilo. Vse skrite začetne pomanjkljivosti, ki so se pokazale ob delovanju na različnih bolj izpostavljenih krajih, so bile odpravljene brezplačno. Pri Mitsubishiju pa tudi teh nevšečnosti do sedaj v petletnem obdobju še nismo zaznali.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 247
Teme: 1
Ocena:
0
Tretjo sezono ogrevam stanovanje s fujitsu klimo... razen obveznega servisa, ki mi podaljšuje garancijo na 6 let še nisem imel stroška... (Bog daj še xx let tako)
Topel pozdrav!
Yoldi
Kolikšen COP ima lopata pri -3
Objave: 644
Teme: 21
Ocena:
0
To me veseli, vidim, da so TČ kar zanesljive. Hvala še za več mnenj.
Objave: 489
Teme: 7
Ocena:
0
TČ deluje dobe tri leta. Stroški vzdrževanja in posegov 0,00€. Zadeva deluje od zagona naprej BP.
Garancija mi je že potekla, sem jo pa zavaroval za primer kakršnekoli okvare - cca 80€/leto
lp, Janez
Objave: 176
Teme: 16
Ocena:
0
TČ za ogrevanje sanitarne vode in talno-stensko-radiatorsko ogrevanje hiše in zunanjega masažnega bazena.
V zalogovniku toplote se zbira tudi toplota od kuhinjskega štedilnika na trda goriva.
Po dveh, treh (ups, kako hitro leta v hiško teko...) letih smo imeli manjše okvare (različni izvajalci; vodovod, jakuzzi, Tč...); vendar jih je monter TČ opravil vse brezplačno. Sedaj je v TČ popustil en lot, tako da je tam odtekala voda...
Pojasnilo: ker imamo odprti sistem je prišlo do vdora zraka in je zato lot popustil... (khmm...dvomim, ampak dobro..., ker so takoj odpravili, sprejmem pojasnilo brez debate).
In še o vzdrževanju: poleti je prišel monter na "ogled" in smo TČ (zrak-zrak) tudi oprali, to pa je tudi vse.
Skratka: stroškov še ni bilo.
Elektrika (komplet): mesečno 100 evrov.
Ocena:
4
Ta je tako za lase privlečena. Po moje se ga je serviser hotel rešiti, ker mu je stal ob strani, pa ni našel boljšega izgovora. Pač ni bilo zalotano tako kot je treba, pa je spustilo

se zgodi :wink:
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
lot je pač oksidiral v prisotnosti kisika.. :wink:
Kar se tiče zanesljivosti TČ
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ocena:
4
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Ni prava tema, vendar nisem jaz začel te debate mimo:
Kdo je kdaj oporekal temu, da naj bi 'prave-TČ' zdržale bolj dolgo?
So pa komentarji nekaterih bili v stilu, da je obljubljenih 25 let na nek način 'nespodobno povabilo' -ker če bi proizvajalec resno mislil, naj pa bi dal vsaj 10 let garancije.
O porabah pa sem in bom mnenja, da ne porabijo nič manj kot inverterji, kar kažejo tudi porabe na tem forumu.
Porabe so očitno veliko bolj odvisne od vsega drugega, kar pa se tiče samih TČ, pa najbolj od tega, kako primerna in močna TČ je bila izbrana in predvsem na kak način deluje oz kako je vgrajena.
Zelo male porabe s TČ pa beležijo izključno tisti, ki bi tudi s zem.plinom porabili pod 1.000€ letno za ogrevanje in STV. Pri tako malih porabah, pa se 'prava' TČ ne izplača, ker investicije s prihrankom v porabi ne prineseš notri praktično nikoli. Ustrezno dimenzioniran in izbran inverter za pol nižjo ceno, bo imel podobno porabo, velikokrat tudi nižjo, čeprav je vsem jasno, da bo težko delal več kot 10 do 15 let.
Končna izbira pa je vedno na stranki oz investitorju -vsaj tako je v normalnem svetu pri normalnih ljudeh in ne na trgovcu, izvajalcu, monterju ali serviserju.
Naj mi eden od teh pokaže, da ima doma vgrajeno TČ za 15.000€ -pa ne kakšno staro skupaj skropucano, da se razumemo.
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Ni pa to zrak/voda.
600m od mene pa je prava TČ voda voda renomiranega proizvajalca D. tudi nabavljena in montirana od najbolj renomiranega izvajalca daleč okoli in ne samo v SLO,
zamenjana za TČ TT zrak/voda že po cca 3 letih -pri VV naj bi bilo vse kaput :oops:
PS
za VV niso povsod enaki pogoji