PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Poceni elektrika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evo še nekaj koristnega od mene, da ne trosim samih neumnosti.
Odgovor s 5rola.

Citat:Spoštovani,

zahvaljujemo se za vaše vprašanje. Za obstoječe odjmalce poteka akacija z zlatimi točkami, za katero pravite, da ste jo že izkoristili, v kratkem pa pripravljamo novo akcijo za zamrznitev trenutno veljavne cene, vendar pogoji še niso določeni, zato vam kaj več informacij trenutno ne moremo dati. Glede energetskih paketov je tako, da v poštev pridejo kombinacije z vsemi energenti, ki jih Petrol ponuja in ne samo s plačilno kartico.

Za vsa dodatna vprašanja ostajamo na voljo.

Lep pozdrav
Oddelek podpora kupcem
Pravkar sem izpolnil "Izjava kupca o sodelovanju v akciji - Novi najceneje".
Predhodno sem jih poklical in v roko enega dneva so mi poslali to izjavo, na katero se je potrebno samo podpisat, zapakirat v njihovo priloženo kuverto in poslat po po pošti. Poštnina plačana.
Skratka skoraj nič dela.
Od danes naprej pri GEN-I!!!!
Sem že nekaj časa pri Gen-i. Zadovoljen, najnižja cena na trgu, brez vezave.

lp
Akcija "Novi najceneje" je podaljšana:

Citat:Zaradi izjemnega zanimanja se akcija "Novi najceneje" podaljšuje do vključno 31.1.2014. V njej lahko sodelujejo novi in obstoječi gospodinjski odjemalci električne energije.
zamot1 Napisal:Dvotarifni nateg: sem šel na dvotarifno merjenje v prepričanju da se bo kaj prišparalo( pri njihovem izračunu sem pri vašanju podatkiov spregledal priključno moč in mi je upoštevalo 3kW- moja napaka) povprečna mesečna poraba cca 250 kWh, enotarifno; dvotarifno 150 mala in 100 velika tarifa, prihranek 2€ in ne vidim smisla v dvotarifnem merjenju,žena benti ker mora prat likat v nemogočih urah, pa ni važno kateri dobavitel je. Bom požru investicijo v nakup in montažo ure (nekaj manj piva bo šlo) in šel nazaj na enotarifno.
A za TČ za sanitarno vodo tudi velja popust?
LP Tomaž

Ne vem, pri nas niti ne gledamo na tarifo pa je na letnem nivoju razlika nekaj vec kot 1600kWh v prid nižje tarife. Tudi so ze pisali na tem forumu in izracunavali prri kaksnem razmerju porabe se dvotarifno se splaca - ne spomnim se ravno ugotovitev ampak enega posta ki je govoril da je ze poraba nizje tarife manjsa od pol zadostna za prihranek mi je ostala v spominu.
Izracunalnik na genovi strani je precej koristen za preigravanje scenarijev
Sem pri Petrolu eno leto, sedaj bo 4 mesece 15 % popusta pri 1800 pridobljenih točkah, ki sem ji nabral že do novembra. Jih ni bilo težko zbrat, ker dobiš točko za vsak euro pri nakupu goriva, seštevajo pa se tudi točke za porabljeno in plačano elektriko. Nisem pa vezan z nobeno pogodbo. Cena električne energije se bo pa še nižala. Kje je na koncu ceneje si pa lahko vsak izračuna sam. Za pripomoček sem si izdelal eno tabelo v excelu, kjer lahko primerjam cene treh ponudnikov. Prilagam tabelo pa si izračunajte glede na porabo kje je najceneje za vas.

Priložene datoteke
.zip   Izračun vrednosti porabe električne energije in primerjava treh ponudnikov.zip (Velikost: 15,65 KB / Prenosi: 174)
Razen likanja in pranja ne moreš dost vplivat na to kdaj boš koristil elektriko.
Hladilnik, zamrzovalnik, luči, TV, klima, žaga itd... so stvari ki jih pač uporabljaš ko jih rabiš. Pri nas smo na enotarifnem, tudi če bi bil prihranek na mesec za en kofe, rajši ne spijem tiste kave Smile
Tudi jaz imam zbrane točke pri Petrolu. Drugače pa je tistih 15% popusta na golo cene elektrike bore malo.
Bojan-KK Napisal:Sem pri Petrolu eno leto, sedaj bo 4 mesece 15 % popusta pri 1800 pridobljenih točkah, ki sem ji nabral že do novembra. Jih ni bilo težko zbrat, ker dobiš točko za vsak euro pri nakupu goriva, seštevajo pa se tudi točke za porabljeno in plačano elektriko. Nisem pa vezan z nobeno pogodbo. Cena električne energije se bo pa še nižala. Kje je na koncu ceneje si pa lahko vsak izračuna sam. Za pripomoček sem si izdelal eno tabelo v excelu, kjer lahko primerjam cene treh ponudnikov. Prilagam tabelo pa si izračunajte glede na porabo kje je najceneje za vas.
ceno VT MT brez ddv pri ECE imaš previsoko: je enaka kot pri Genu - ob predpostavki da imaš "paket TČ" (ne glede ali za gretje ali samo SV)

Petrol :?: Ne hvala, tega se izogibam na daleč - OMV in pika - še v kosilnico se Petrolove brozge ne upam nalit :lol:
Zamenjala na GEN I lani jeseni. Po izračunu na netu, prihranek 60 eur letno in res, vsak mesec je račun za 5 eur nižji, kot prej. Imam dvotarifni, zaradi porabnikov, vendar sem bila z enotarifnim manj zavezana urnikom (pralni, sušilni, likalnik,...).
Sašo, pa saj lahko prave cene sam vneseš, oz. lahko vneseš cene katerega koli ponudnika oz. treh, za koliko sem naredil tabele, ker za več se mi ni zdelo smiselno. Jaz sem te cene gledal kakšen mesec nazaj, pa še vprašanje če sem gledal najcenejši paket pri ECE, ki jih imajo kar nekaj.
SloCop Napisal:Razen likanja in pranja ne moreš dost vplivat na to kdaj boš koristil elektriko.
Hladilnik, zamrzovalnik, luči, TV, klima, žaga itd... so stvari ki jih pač uporabljaš ko jih rabiš. Pri nas smo na enotarifnem, tudi če bi bil prihranek na mesec za en kofe, rajši ne spijem tiste kave Smile

Tudi pri gospodinjskem odjemu je mesečni prihranek kar kontrektno večji, kot za en kofe pri razmerju VT/MT 50/50%. Mi recimo brez posebnega truda imamo razmerje 55/45 v korist MT.

Tu imaš link in si malo naredi primerjave
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pocenielektrika.si/kalkulator-za-informativni-izracun">http://www.pocenielektrika.si/kalkulato ... ni-izracun</a><!-- m -->
...razmišljam o prehodu na Gen i. Kako je pa z povratkom na starega dobavitelja...če bi recimo čez 1/2 leta gen i podražal? Ali se je kdo kaj ubadal s tem vprašanjem?

lp,
Hrček
pac zamenjas dobavitelja se enkrat - ni ovir oz. omejitev
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi