[quote="cratos"]
-Moč kotla naj povrne nazaj na 100% moč
Kotel nikoli ni delal na 100 % moči, prej je delal na 70 %
-Naučil sem jo kako najhitreje kotel pride na delavno temperaturo.Ona pravi ,da tako ne more narediti(obrniti tok izgorevanja ne navzdol ampak navzgor)
Mislim, da če bi pustila odprta sredinska in zgornja vrata, da bi lahko tako gorelo.
-Originalne turbolatorje zagnati ven in ustaviti klasične (špirale)
po njeni pripovedi so originalni takšni kot jih ima Orligano (vzmet v sredini pa je votla palica)
Tle nisem čist ziher, no.
Ali pa kotel odklopit iz mehanizma za čiščenje in toplotne izmenjevalce čistit ročno s kovinsko ščetko.Ker samo čiščenje pri tem kotlu ne prid v poštev,se na stene nabira preveč prašnih delcev.
-Mož je baje dvakrat čistil spodnji konec, kjer se nahaja IK .Lahko čisti omočene dele površine ,ne pa da vsakič vlečeš iz kotla še IK .
Mora preveriti,če je IK potisnjena čisto do zadnje stene , saj se ji lahko dogaja ,da ji temperatura uhaja na zadnji strani IK.
No, to je pa tako. Tovarniško je bila nastavljena na sredini in mož pravi, da jo je dal na isto mesto ene 5 cm od zadnje stene. Tudi monter je rekel, da naj ne bo čisto do konca. Mož pravi, da, če da nazaj, da bodo nanje letele saje s turbolatrojev.
Če povečam moč kotla
- ista količina drv pogori v krajšem času
- hitreje napolnim zalogovnik na 80 st. C
- hitreje lahko začnem ogrevati uporabnike, ker se hitreje segreje zgornji del zalogvnika?
Z zalogovnikom napolnjenim na 80 st. c lahko ogrevam hišo (brez ogrevanja SV) cca 10 h. Trenutni koncept je (lahko tudi napačnop razmišljam), da v ostalih 14 h pač kurimo Waltis, da sproti dogreva hišo, ogrejemo SV in zalogovnik na 80. T v hiši je konstanstno 19 - 20 st. C.
Će povečam moč kotla, lahko namesto 14 h kurim recimo 10 h, ampak zalogovnik še vseeno drži samo 10 h. 4 h ogrevanja mi nekje zmanjkajo. Rabila bi
- večji zalogovnik (to sigurno ne bo)
- obstoječega nafilati na višjo T, recimo 90 st. C (max T kotlovske vode je na 85 st C)
- v času kurjenja segreti hišo na višjo T (recimo 23 st C), potem pustiti, da pade proti jutru, do kolikor pač pade.
- kakšna druga možnost?
Ma, mene drugače trenutno ne brigajo TDP s strani porabe (kar se zmanjšanja porabe tiče bolj računam na izolacijo), ampak zato ker se ventilator, ko doseže max TDP stalno izklaplja. Sicer kotel kljub temu deluje naprej, ampak to gre tako, da se ventilator non stop na vsake 3-5 min vklopi na 99 % in izklopi in to traja lahko par ur. Pa to tudi ne more bit ok za kotel. Sem pa dala ventilator nazaj. Lahko povišam max TDP, da bi kotel pač deloval na 230 st. c, ne da bi se stalno ventilatorji izklapljali.
Ne razumem pa tega, zakaj se moč ventilatorja pri peči modulira glede na T kotlovske vode in ne na TDP. Zakaj ne more ventilator že prej začeti delati 85%, zakaj samo 99 % ali 60 % ali izklop? Ventilator začne modulirati šele, ko začne T kotlovske vode naraščati proti 80, da prepreči pregorevanje. Jaz sem do včeraj živela v napačnem prepričanju, da je modulacija ventilatorja zato, da kontrolira gorenje v kotlu.
Moč kotla bom do ponedeljka pustila na miru. V ponedeljek sicer pride serviser pregledat, kaj je z elektroniko, ker obstaja možnost, da tipalo za TDP narobe kaže.
[quote="zamot1"]Narobe si naredila ko si(sta) šla k Cratosu na kavo, on bo moral priti k vama na kavo, mimogred ga pa še v kurilnico pelješ
Soory, včeraj sem malce slabo prebrala tvoj post. Je cratos že povabljen na obisk
[quote="aleks"]ampak to tebe ne bo rešilo, ker se ti kotel matra. najprej rešiti to. potem rešiti krmiljenje, da bo samo ena "pamet" komandirala vsaj kompleten ogrevalni sistem.
v tretje pa lahko študiraš izboljšave in sistem frizneš.
No, prav.