Objave: 1601
Teme: 160
Ocena:
0
Evo še en podatek ..mogoče nerelavnaten pa vseeno pa vedar.
V pritličju imamo 50% karamike 50% parketa
V mansardi je 30% keramike ( koplanice, pralnica ) 70% parketa (hodnik, sobe )
Razlika v temperaturi površine je os 1,5 do 3,5 stopinje pri ogravanju.
Ta hendikep parketa se čez celo sezono pozna do 12% pri končnem računu ogravanja.
A vseeno ne zamenjam lepote in topline parketa.
Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Kar ti parket izolira, to pač samo pomeni da se povratni vod manj ohladi, torej grelno telo manj odda. Ista fora kot če prekriješ radiator z deko, res da tak radiator ne bo grel, samo porabil bo pa točno toliko kot gre toplote skozi tisto deko - povratni vod na radiatorju bo praktično enak dvižnemu vodu.
Objave: 5
Teme: 0
Ocena:
0
Mogoče ni ravno povezano z to temo,vendar je veliko govora o Vaillantu pa bo kar tu vprašal.Pred štirimi leti sem prešel na zemeljski plin,vse je šlo super,poraba prej cca 2000 l olja,sedaj cca1300 kubikov plina vključno z toplo vodo in kuhanjem.Pred enim mesecem se je začelo,peč je začela ugašati,kazala se je napaka na elektroniki.Par obiskov servisa, pravi druge rešitve ni kot menjava elektronike.Ok, naj zamenja elektroniko,bom požrl tistih 200€ samo,da bo šlo.Naslednji dan po menjavi elektronike spet crkne,kaže drugo napako F29,zaženem ponovno peč in to se zdaj ponavlja 14 dni , crkne tudi 2x na dan. Po menjavi elektronike je bil servis še 2x tu,napake ni našel,preverjeno je bilo vse od tipal,regulatorja plina ,dovod zraka in odvod plinov itd.Ima kdo mogoče kako idejo kje iskati napako ali podobno izkušnjo in kako je to rešil?Jutri bom verjetno poklical še drugi servis,nekako moram rešiti zadevo.
Objave: 221
Teme: 2
Ocena:
0
Imaš dovolj vodnega tlaka v peči?
Objave: 342
Teme: 9
Ocena:
0
Sicer nočem pametovati, ampak tole je našel striček google:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.sheffieldforum.co.uk/showthread.php?t=718069">http://www.sheffieldforum.co.uk/showthread.php?t=718069</a><!-- m -->
Skratka, povezano je z vžigom, ali pomanjkanjem plina. Na Vaillantovi strani se našel tole: F.29 Flame extinguished. Fan/flue problem/Gas.
Upam, da sem ti kaj pomagal.
LP!
Objave: 5
Ocena:
0
Vse to naj bi bilo preverjeno,kontaktiran je bil dobavitelj plina,če bi slučajno izvajal kakšna dela na plinovodu in posledično bi bili možni mehurji v ceveh,regulator je bil preverjen.Izkjučena je ozemljitev elektronike,če bi bilo slučajno kaj na ničenju,peč ugaša naprej. 4 leta dela brezhibno,potem pa okvara,kjer ni videti rešitve.Skurila je malo čez 5000 kubikov,kar je zelo malo.Poskusil bom še z drugim serviserjem,mogoče je že imel kakšen podoben primer.
Objave: 1855
Teme: 7
Ocena:
15
Pri mojem sodelavcu je bilo nekaj podobnega. Peč delovala lep čas Ok, potem pa naekrat ne več. Težavo s tlakom je ugotovil mislim, da šele peti serviser. Je pa trajajalo kr lep čas, da so zadevo uredili. Peč mu je menda pri vžigu včasih tresla celo hišo, včasih je blo BP, včasih nehala delat, padla v napako.
Objave: 68
Ocena:
0
zdravo.sam imam Wismmanna in morajo na tri leta sčistiti gorilec in odtok kondenza.čez poletje je peč delala normalno ko pa sem prižgal še ogrevanje radijatorjev se je pa začela ugašati.po resetu je delala mogoče en dan potem pa se je ugasnila.v šestih sezonah sem jo dvakrat sčistil drugega nič.serviser je rekel da se to dogaja če imaš prašno kurilnico in vleče prah v peč.
lp erik
Ocena:
0
Na dovod zraka sem iz tega razloga montiral filter kot pri kuhinjski napi.
Zarnkrat peč dela ok. Da bile pa so podobne tažave v štartu. Mislim da je dal mojster še dodatni senzor na hidravlično kretnico in od takrat je mir.
Ocena:
0
poraba zadnje dni cca od 5 do 7 m3 ZP dnevno.
cca 4,5€
Če zakurim kamin za par urc pa 3 m3 se prižge talno šele zgodaj zjutraj naslednji dan.
od 01.12.2013 do danes 16.12.2013 poraba skupno 76m3.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Tč se naproti plinskemu kotlu nima kaj amortizirat, ker je začetni vložek popolnoma enak. Pri tem je potrebno upoštevat, da pri plinskem kotlu ni strošek le sam kotel, ampak še dimnik, priključek, en kup primaknjenih piskrov, ki so po zakonu potrebni pred priključitvijo plina npr od dimnikarja, lokalnega distributerja.......
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!