Evo, danes sem napadla serviserja z vsemi možnimi vprašanji. Res je zamenjal turbolatorje za večje in spucal (in ne mož ni v petek sigurno nič pucal turbolatorjev, samo dalo se mu ni v nedeljo :roll: ).
Prvi vtisi so po menjavi so ugodni, sprva sicer dimni plini nikakor niso hoteli narast, zato sem povečala vtok primarnega zraka. Serviser je rekel, da bo potrebno prilagoditi primerni vtok, sekundarnega naj pustim na miru. Potem sem malce preveč entuziastično šraufala in so mi dimni plini malce pobegnili do 220, no zdaj je na približno 200 st c pri 30 % odprti loputi primarnega zraka (luknja cela 9 cm, zaprto 6 cm) in 45 % odprti loputi sekundarnega zraka (isto luknja 9 cm, zaprta 5 cm). Mogoče se te procente računa/meri kako drugače :oops:
V glavnem se mi je zdelo, da sta se in peč in zalogovnik hitreje ogrela, kljub temu, da je že cel dan pod nulo. Ker je v cca 3 h prilezel zgoraj na 61 st c, spodaj 37, štartal je pa z spodaj 30, zgoraj 40 st. c. (Je pa res, da em naložila 28 kg bukovine z rel. vlažnostjo 18-20 %, od tašče sem si morala sposodit vago in je rekla, da še ni slišala, da bi kdo drva vagal

. No, v glavnem me zanima, koliko časa bodo gorela in kam bo prilezel zalogovnik z enim kurjenjem, so pa porabniki vklopljeni).
potem pa še odgovori:
@bond bond: a to verjetno dimnikar izmeri (mi smo na žalost pod budnim očesom Dover...., s katerimi se trudim imeti kar najmanj dodatnega opravka)
@casar: sposodila sem si sesalec od serivserja in zdaj hočem nov sesalec. sicer zveni to, da imeš isto vrsto drv nekako logično.
@aleks: ahm, do sedaj sem živela v prepričanju, da gredo debela drva na vrh. Tako je tudi narisano v navodilih.
@jožko: vzeto na znanje glede regulatorja.
sicer pa obstaja še možnost nastavitve elektronike pri walitsu, da zmanjšaš moč ventilatorja, ki je sedaj je nastavljana tovarniško od 70 - 99 %. Amapak sedaj kotel prilagaja hitrost ventilatorja, potem pa ga mislim, da nastaviš tako, da je na fiksni vrednosti (bom še preverila).
Lep dan vsem!