Objave: 1247
Teme: 13
Ocena:
0
Zdravo fantje, ne bit jezni, ampak zgodba gre takole dalje:
danes zvečer končno srečam moža (med vrati: on z izobraževanja, jaz na šiht) in mu uspem povedati, da jutri pucava turbolator. In me pogleda z novim zanimanjem v očeh (prvo, da vem, da imamo turbolator, drugo, da vem približno, kje je, in tretje, da sem pripravljena sodelovati pri pucanju). No, mi je razložil, da bo turbolator zamenjal za večjega, da bo več izmenjevalne površine, da bo več T ostalo v kotlu in manj šlo ven z dimnimi plini. To sta sicer naumila s serviserjem.
Nekaj točno takega je napisal v enem od postov tudi cratos, da zna biti problem.
Je še povedal, da je turbolatorje že spucal včeraj, ko sem bila jaz cel dan na šihtu, pa so bili včeraj in danes še kar plini na 210 st.
Ocena:
0
:oops: sorry, napisala sem, kot je mož povedal med vrati. Razumela sem, kot da bo menjal te vzmeti. Se bom potrudila izvlečt več informacij od njega.
Zdaj me ne skrbi več, da bi bil konec sveta zaradi max TDP :wink:
Evo, direkt iz navodil: kotel ima avtomatsko prilagajanje moči delovanja in sicer, glede na odvzem energije se delovanje kotla avtomatsko regulira, kar je razvidno iz procentulanega delovanja ventilatorja, ki je krmiljen povsem zvezno. Max. moč kotla je tako pri 99 % moči ventilatorja, območje delovanja moči kotla je od 99 -70 % delovanja moči ventiliatorja odvisno od potrebe, glede na nastavitve kotlovske vode.
No, in ta nastavitev max T kotlovske vode je (mislim), da edina stvar, ki jo lahko spreminjaš, nikjer nisem zasledila, da bi lahko spreminjal max in min TDP.
Kotel je natavljen na max H2O 85 st. c.
Objave: 1142
Teme: 5
Ocena:
1
@RobicM ja škoda ,da tale tvoj kotel nima možnost nastavitve moči sesalnega ventilatorja glede na višino DP. Je pa res ,da imajo tako elek.boljši in dražji kotli..
Če sem te prav razumel, sta mož in serviser zamenjala turbolatorje za večje ali kaj :?:
lp cratos
Ocena:
0
Nista še, tega se nameravata lotit enkrat ta teden. Jap, točno to, nameravata dati večje turbolatorje. Resnično upam, da vesta, kaj delata.
Se je pa javil še nekdo na Zs, ki ima waltisa 25 kW s podobnimi težavami, pa mi bo poslal po mejlu, kaj je spreminjal ravno pri moči ventilatorja. Mislim, da je nadgradil industrijsko elektroniko, če sem prav razumela, da je na ta način rešil težave.
Objave: 793
Teme: 2
Ocena:
0
RobicM: a regulator vleka imate montiran na dimniku?
Mogoče je problem v prevelikem vleku dimnika.
Drugače "večji" turbulatorji dvomim da bodo rešili situacijo. No ja, če je vlek problem se bo poznalo malo, ker bo zadušilo pretok plinov čez turbulatorje...
Ocena:
0
Mislim, da ga nima, kolikor uspem razbrati iz navodil.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ogrevanje-kotli.si/viva-extreme">http://www.ogrevanje-kotli.si/viva-extreme</a><!-- m -->
Ocena:
0
Nov razvoj dogodkov:
Jutri pride serviser, da bo zamenjal turbolatorje. Ker je mož na šihtu, sem morala zamenjat šiht, tako da bom baje jutri dopoldne nadzorni.
Kakšen nasvet?
Naj vprašam za regulacijo dimnega vleka oz. regulacijo ventilatorja?
Ocena:
0
Čakam, da mi soforumaš pošlje material, pa še jutri serviserja pobaram.
Objave: 793
Teme: 2
Ocena:
0
Regulator vleka ni v kotlu ampak v dimniku... zgleda kot ena loputa ki spušča hladen zrak iz prostora v dimnik.