@RobičM ali imam občutek ,da me vikaš na forumu se tikamo.
Je čisto prav ,da pomedeš nakladalni prostor.Še bolj pomembno pa je da spodnji del kjer je IK počistiš prašne delce.Na izgorevalni komori pustiš plast pepela,zaradi zaščite le te.
Če imaš TDP 210°C pa še ni tako kritično,sem mislil da je vsaj 300°C.
Ja če se ti polena zagozdijo je pa drug problem(nepravilno nakladanje v nakladalnem prostoru)
Optimalna TDP je tam 170°C do 200°C tudi če je malenkost višja zaradi tega ni nič narobe te vsaj ne bo skrbelo da boš imela kondenz v dimniku in katran na toplotnih izmenjevalcev.
Povratek je OK
Za kotle na polena greš lahko najnižje tam do 160°kar je najnižje varno delovanje kotla.
Sedaj bo skočil v zrak marsi kdo in bo rekel! Ja jaz pa mojega Guntamatica držim na na 130°C kar naj ga imajo na teh stopinjah se ne zavedajo kakšno škodo si delajo po kotlu.Vem iz prakse!!
Možička naštimej ,da se bo v soboto lotil čiščenja toplotnih izmenjevalcev in turbolatorjev.Ne preostane mu nič drugega kot da vzame droteno krtačo in zdrgne toplotne izmenjevalce,turbolatorje pa prav tako.(Moram pa povedat,da je to zelo umazano delo)
Pa še to :Ne kurita več kartona!!
Moj kotel gori približno 6ur ne več, ker nimam tako velike porabe.
Drugače imam pa ogromno napisanega o uplinjakih na tem linku
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=28&t=43018&start=1170">viewtopic.php?f=28&t=43018&start=1170</a><!-- l -->
PS.Nabavi naj si zaščitno masko in rokavice. Še to bom dodal, tisto čiščenje s ročico je bolj Blažev žegen sploh ,če se iz notranjosti toplotnih izmenjevalcev ne sliši kovinski zvok vzmeti!!!
lp cratos