13.10.2011 ob 08:30
Citat:Na internetu sem našel en Grobovškov članek, zato vprašujem po linku. Njegov izračun mi deluje čudno.Ni čuden. Narejen je v skladu z DIN predpisom.
Nimam časa - sem v penziji!
Citat:Na internetu sem našel en Grobovškov članek, zato vprašujem po linku. Njegov izračun mi deluje čudno.Ni čuden. Narejen je v skladu z DIN predpisom.
Žerjavar Napisal:Citat:Na internetu sem našel en Grobovškov članek, zato vprašujem po linku. Njegov izračun mi deluje čudno.Ni čuden. Narejen je v skladu z DIN predpisom.
Citat:... expanzijo nafilaj z zrakom na približno 1bar,
... varnostni ventil za določanje volumna ekspanzijske posode nima nobenega vpliva
Citat:lahko navedeš še vir tabele da vidmo če je verodostojenTabela je plod lastnega izračuna. Ni verificirana (kontrola od pooblaščenega inštituta), sem pa prepričan, da je pravilna.
Citat: temp v peči narašča, včasih uide do 95. Je to lahko težava za samo peč in sistem?Materjal bi moral vzdržati delovno temperaturo do 120 C.
Citat:Je pa odvisno tudi od elektronike kako rešuje, če gre peč čez 90c iTlačni varnostni ventil mora biti. Kaj ti pomaga vsa elektronika, če zmanjka štroma, drva pa gorijo.

. Sam zalogovnik je izoliran v originalno peno(10cm)+skaj. Če ga recimo segrejem pa da ne bi ponoči nič koristil te toplote, se ne ohladi veliko, se skoraj ne opazi. Se vam res zdi, da se preveč ohladi?