Objave: 783
Teme: 1
Ocena:
0
....sem čakal in dočakal..torej,kot pravi Jožko,žal so tudi pri nalaganju pomembni detalji,če želiš rezultat,kot ga pričakuješ,torej sarža mora biti zložena"na tesno
..sam nimam uplinjaka,zato pa klasika kurim na princip odgorevanja,kar pomeni,da moja sarža zavzame celotno gorišče,zložena na tesno,isto,kot v drvarnici..pa še malo poćez spredaj in ozadaj...samo,da ne ostane,kaj votlega
....vam povem da po 1h od prižiga skoraj ni videt plamena..vse vidno močno,brezdimno žari,kajti spodnje vrste zaradi pomanjkanja prostora ne morejo vzplamenet
..posledično komplet sarža"dela na optimalni delovni temperaturi :wink:
Objave: 1023
Teme: 7
Ocena:
0
đozo tebi pa res dela vse optimalno in kaj imaš za eno peč?
zs čitaš kaj?
Objave: 1247
Teme: 13
Ocena:
0
Nov problem.
Evo, mož odsoten, pa sem zdaj spet glavni kurjač. Danes mi nikakor ni ratalo zakuriti peči, sedaj nekako gori, T dimnih plinov je pa pod 100 (ponavadi okoli 180). A je možno, da zaradi vetra zadeve delajo drugače kot ponavadi? Ker zjutraj so bili v peči eni čudni zvoki, čeprav je bila ugasnjena in sem ugotovila, da se sliši veter (preden sem zakurila, potem se je slišal samo še ventilator).
Upoštevajte prosim, da je moj kurjaški status v praksi relativno kratek.
mimogrede, kako vam rata naložit na tesno, meni se potem drva zataknejo in ostanjeo v zraku :oops:
@hanzi: valjda je telmos mislil tebe, jaz ne bi šla šraufat nešesa v peči. Tudi možu bi to prepovedala. :wink:
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
mimogrede, kako vam rata naložit na tesno, meni se potem drva zataknejo in ostanjeo v zraku
v tem je problem. ventilator načeloma ustvari dovolj potiska za dimne pline tudi če malo piha.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:v navodilih eksplicitno piše, da naj tega ne bi počeli, samo se mi je zdelo, da pri 90 st ni bi ravno smelo ravno kaj eksplodirat)
Ni nevarnost eksplozije kotla (temperatura 90 C), nevarnost je eksplozije v kurišču.
V kurišču imaš žareči les. Ko ga sprostiš, pade dol in se sprosti prah iz zoglenelega lesa, ki se takoj vžge = eksplozija prahu ob vžigu. Lahko ostaneš brez las in še kaj, ker vate puhne plamen in žareči prah.
Nimam časa - sem v penziji!
Ocena:
0
Kako pa naj potem spravim drva dol, počakam, da se peč ugasne in še enkrat zakurim, najbrž.
Ocena:
1
Citat:Kako pa naj potem spravim drva dol,
Ne vem.
Sem samo korigiral tvoje mišljenje, da ni možna eksplozija. Ni se problem varovati nevarnosti, če nevarnost poznaš.
Ocena:
0
Nov dan, nove kurjaške težave. :wink:
Dimni plini uhajajo v višave. Stalno se izpisuje max T dimnih plinov in enkrat (včeraj), se je pokazal tudi znak za okvaro tipala za dimne pline. Po ponovnem vklopu sem zjutraj waltisa ponovno zakurila (pustimo to, da sem letela zjutraj ven ob 5.30 v pižami in flisu po drva), da vidim, če bo šmentana reč delovala. no sicer deluje, ampak spet se izpisuje max T dinmih plinov.
In sem šla še enkrat brat navodila in ugotovila, da je v navodilih napisan dimniški priključek fi 80, naš dejanski izhod je pa fi 100, potem pa je tako za dimniškim priključkom reducir 100/80. In sem gruntala, če nam mogoče to dela težave.
Ugotovila sem, da se je v času, ko smo mi naročali spremenil fi dimniškega priključka, centralist o tem ni vedel nič, tako, da smo v dimnik speljal T kos 80/160 (se mi zdi, da je potem 160, tle me ne držat za besedo), centralist pa je to nekako vkup uštukal z reducirjem 100/80.
Idejne rešitve napisane od najmanj do najbolj težavnih:
Zamenjat dimniški priključek na waltisu za starega, torej 80 fi?
Poštemat dimnik, ven vržt T kos 80/160 in dat 100/160.
Zamenjat uplinjaka?
Zamenjat centralista?
Po premisleku bi moža vseeno obdržala 8)
Ocena:
1
Citat:Dimni plini uhajajo v višave.
Temperatura dimnih plinov je višja od deklarirane (tovarniško predvidene), če je intenzivnost ognja močnejša, kot je potrebno za nazivno moč kotla. Treba je zmanjšati moč ognja: debelejša polena, manj dovoda primarnega zraka.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Dimnik oziroma priključek imaš fi 80?
Da ti slučajno dim ne uide mimo spodnje izgorevanje komore direkt v dimnik (skozi zadnjo loputo ki ni zaprta med gorenjem)?